Työnantajan ja työntekijän palkkaneuvottelut – keskinäistä sopimista?

Onneksi on työvoimapula, niin sain edes lähelle työehtoja olevan palkan ja siihenkin meni kolme viikkoa ja eka palkkakin tuli, jossa ei ole summan perustella hurraamista, ja siitäkin menivät, jos jotain maksua, mitkä palautuvat suorastaan ruhtinaallisella eläkkeellä, jota voikin tavoitella näillä terveystiedoilla pilven reunalta, joskus kahdeksankymppisenä. Vielä ihmettelet, miksi olen eläkesäästäjä.

Kyllä se on, kuulkaatte niin, etten jaksa ymmärtää näitä eläkeläisiä, jotka hokevat, että ovat eläkkeensä ansainneet aikanaan, kun eläkekertymä on jatkuvasti miinuksella eli nykyiset eläkkeenmaksajat maksavat nyt eläkkeellä olevien eläkkeitä ja terveysmenoja veroina ja muina maksuina palkastaan. Olisivat tyytyväisinä hiljaa tai tekisivät eläkkeellä töitä, jos haluavat, mutta kyllä se niin on, että nykynuori ja keski-ikäinen saa katsella, kun eläkeikävaatimukset vaan nousevat ja on pelko siitä, ettei ikinä pääse eläkkeelle tai jos pääsee, niin on siinä kunnossa, että niittokone käy ensimmäisenä eläkepäivänä. Jos mahdollista, ottakaa vuorotteluvapaa ja käykää maailmanympärimatkalla tai reppureissaamassa Aasiassa, kun rajat aukeavat epidemian jälkeen, niitä kultaisia eläkepäiviä kertyy harvalle.

Mainoksenjako sattumuksista sen verran, että samalla ovenavauksella tuli käräjäoikeuden haastemies ovesta sisään, kun utelin millä asialla on. No, eipä aikaakaan, kun kuulin, että asiasta ei oltu oikein pidetty, mutta rappuun tulessa käräjäoikeuden haastemies ilmoitti, että olisi saanut huoltoyhtiöltä ovikoodin, mikä on sinänsä jännää, kun itse soitin huoltoyhtiön vaihdenumeroon vastattiin heti, mutta päivystävä huoltomies ei ollut näemmä heti tavoitettavissa, mutta toisaalta hän joutuukin kohtaamaan haastetun useimmin, tiedä vaikka joka päivä, vaikka tekee työtään pyyteettömästi ja huoltoyhtiön tuntien varmasti oli työtehtävissä kiireineen. Suosittelen käräjäoikeuden haastemiehelle 09-alkuiseen vaihdenumeroon soittamista. Jos joku luulee, että Vantaa on iso kaupunki, niin ehdottomasti tämä alue on kuin pikkukaupunki kaikkine tiedossa olijoineen.

T: Sari

P.S Vantaan valtuustossa on 15.11.2021 pitkä lista ja nyt on aloitteitakin ihan kivasti eli valtuustokausi on päässyt toden teolla käyntiin ja saa nähdä mihin kaupungin rahat riittävät, kun suuri osa veroäyreistä menee sote alueelle. Veroprosentti pysyy kuitenkin näillä näkymin samana. Jos haluaa tutustua Vantaata koskeviin päätöksiin, niin täältä löytyy ja ajankohtaiset osiosta uudemmat päätökset ja esityslista:  https://www.vantaa.fi/hallinto_ja_talous/paatoksenteko/esityslistat_ja_poytakirjat

0
Sari Järveläinen
Vihreät Vantaa

Mainostenjakaja, koulutukseltaan tietotekniikan diplomi-insinööri ja sähköautomaatioinsinööri, opiskelen YAMK-tutkintoa Metropoliassa. Uteliaisuus ajaa ajamaan ja tutkimaan asioiden todellista olemusta, lähiluonnon, avoimuuden ja toisten tukemisen puolesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu