Millainen on unelmiemme Helsinki

Rakennustyömaita, avattuja ja kaivettuja katuja, suljettuja metroasemia ja katuja ja autioituva keskusta – ei niinkään houkutteleva kuva rakkaasta kotikaupungistamme, Helsingistä. Remontit valmistuvat mutta autioitunut keskusta jää. Kuva ei vastaa ajatuksiani maailman toimivimmasta kaupungista saatikka mielikuvaani unelmieni Helsingistä.

Helsinki kaipaa elinvoimaa, iloisuutta ja elämää – leikkipuistoja, skeittipuistoja, viheralueita, kivijalkaliikkeitä, kahviloita ja erilaisia tapahtumia. Kaikenikäisille kaupunkilaisille ja turisteille mahdollisuuksia nauttia paremmin kaupungistamme.

Helsinki kaipaa monimuotoista asumista ihmisten erilaisiin tarpeisiin vastaten; kerrostaloja, rivitaloja, omakotitaloja, omistusasumista, asumisoikeusasumista ja vuokralla-asumista ja kyllä – myös minitaloja. Tunnistan hyvin ilmastonmuutoksen ja sen seurauksena aiheutuvat paineet tehokkaaseen korkealle rakentamisen periaatteeseen mutta kyllä ihmisten hyvinvoinnillakin tulee olla merkitystä. Väitän myös, että tehokkuusajatteluun liittyy ahneus, voittoja pitää saada – ihmisten toiveista ja unelma-asumisesta piittaamatta.

Ihmisten osallistumisen ja asioimisen mahdollistamiseksi tulee keskustassa liikkumisen olla sujuvaa. Ihmisten liikkumista ei tule kehittää vain ahtaasti yhden liikkumistavan kautta. Liikkumisen tulee olla mahdollista niin sujuvalla joukkoliikenteellä kuin pyöräillen tai omalla autolla. Liikkumista ei tule hankaloittaa esimerkiksi useita katuja sulkemalla.

Helsinkiä pitää kehittää kaikkien asukkaiden, erilaisten ihmisten tarpeista käsin. Helsingin kehittämistyöhön pitää ottaa laajalla rintamalla mukaan poliittisten päätöksentekijöiden ja virkamiehien lisäksi elinkeinoelämän edustajia, yrittäjiä, ydinkeskustan käyttäjiä ja tavallisia kaupunkilaisia. Olemassa olevaa kaupungin ja elinkeinoelämän Hely-yhteistyöryhmää pitää hyödyntää paremmin.

 

Voisiko Helsinki olla unelmiemme kaupunki – tekoja se ainakin vaatii

 

 

 

Sari Kumin
Keskusta Helsinki

Konsultoiva varhaiskasvatuksen erityisopettaja, näkemystä asioihin yli 30:n vuoden kokemuksella alasta,
aktiivinen yhteiskunnallisten asioiden pohtija ja kantaaottaja,
tulevaisuutta rakentamassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu