Päätöksenteossa on nähtävä kokonaisuus

 Tällä hetkellä tehdään monella tasolla kaupungeissa ja valtion taholta päätöksiä jotka ovat ristiriitaisia tai näköalattomia keskenään. Varhaiskasvatuksen asiat ovat tästä ikävä kyllä hyvä esimerkki.

Varhaiskasvatuksen kurjistuneesta tilanteesta tiedämme kaikki. Kukaan ei ole voinut välttyä näkemästä tai kuulemasta erityisesti isoja kaupunkeja vaivaavasta henkilöstöpulasta. Pula vaikuttaa välittömästi ja  voimakkaasti varhaiskasvatuksen laatuun ja jopa turvallisuuteen.

Kaupungeissa tehdään päätöksiä kotihoidontuen leikkauksista ja kaupunkien omista kotihoidontuen lisäosien lakkauttamisista. Välitön seuraus näistä päätöksistä on yhä pienempien lasten siirtyminen kotihoidosta varhaiskasvatukseen. Puhumme siis alle vuoden ikäisistä lapsista joiden määrä on selkeästi kasvanut esimerkiksi Helsingin varhaiskasvatuksessa.  Lasten määrän kasvu ja jo olemassa oleva henkilöstöpula on luonnollisesti erittäin vaikea yhtälö.

Samaan aikaan valtion tasolla tehdään päätöksiä varhaiskasvatuksen maksuttomuudesta muttei opettajien yliopistokoulutuksen koulutuspaikkojen lisäämisestä. Tämän kaltainen päätöksenteko on kuin hölmöläisen peitto jota jatketaan aina väärästä päästä.

Meidän on osattava nähdä kokonaisuuksia, joissa yhden palan muuttaminen vaikuttaa koko palapeliin ja tehdä kokonaisuuksien pohjalta järkeviä tulevaisuuteen tähtääviä päätöksiä.

 

 

 

+2
Sari Kumin
Kristillisdemokraatit Helsinki
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja, näkemystä asioihin 30:n vuoden kokemuksella alasta, KD Naisten puheenjohtaja,
aktiivinen yhteiskunnallisten asioiden pohtija ja kantaaottaja,
tulevaisuutta rakentamassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu