Pidetään huolta helsinkiläisistä

Helsingin kaupungin uusi budjettiesitys on julkaistu. Se saa pienen tuumaustauonkin jälkeen aikaan ihmetystä siitä, miten kaupunki aikoo leikata kaupunkilaisten palveluista ja hyvinvoinnista.  On vaikea ymmärtää leikkauksia tilanteessa, jossa kaupunki tekee nähtävillä olevan budjettiaineiston perusteella noin 460 miljoonaa euroa ylijäämää. Tämän lisäksi kaupungilla on talletuksia liki 2 miljardia. Taloutta vahvistaa lisäksi myös kaupungin omat lainasaatavat ja korkotulot.

Leikkaukset tilanteessa, jossa palvelut ovat jo nyt riittämättömät, henkilöstövajaus todellisuutta ja palkat, jotka ovat jääneet jälkeen esimerkiksi varhaiskasvatuksessa, on lyhytkatseista. Budjettiesityksen toteutuessa kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta leikattaisiin noin 19 miljoonaa euroa, minkä tiedämme olevan noin 12 miljoonaa enemmän kuin se mistä ennen valtuustokautta on sovittu. Leikkausten toteutuessa lasten ja nuorten arki ja oppimisen tuki ohentuvat esimerkiksi opetusryhmäkokojen kasvattamisen takia.

Ensi vuoden budjettiin tarvitaan leikkausten sijaan riittävä tasokorotettu perusrahoitus kaupunkilaisten peruspalveluiden järjestämiseksi ja varoja henkilöstön palkkakehitysohjelmaan. Hoidetaan ihmisten terveyttä, hyvinvointia, työssä jaksamista ja mahdollisuutta asua, tehdä töitä ja tulla omalla palkallaan toimeen täällä Helsingissä.

Sari Kumin
Keskusta Helsinki

Konsultoiva varhaiskasvatuksen erityisopettaja, näkemystä asioihin yli 30:n vuoden kokemuksella alasta,
aktiivinen yhteiskunnallisten asioiden pohtija ja kantaaottaja,
tulevaisuutta rakentamassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu