Yrittäjyys on osa yhteiskunnan hyvinvoinnin mahdollistavaa ratkaisua

Yrittäjyys on nähtävä voimavarana niin kunnissa kuin valtionhallinnossa. Yrittäjyys tuo elinvoimaa kotikuntaan ja myös immateriaalista hyvää. Yritykset tuovat kuntiin kerrannaisvaikutuksineen merkittävämmän taloudellisen varallisuuden kuin ehkä olemme osanneet tutkimuksilla edes osoittaa.

Moni nainen toimii mikroyrittäjänä omassa palvelualan yrityksessään elättäen itsensä ja perheensä. Tämänkaltaista mikroyrittäjyyttä ei kuitenkaan nähdä riittävästi kunnan voimavarana. Monipuolinen elinkeinotoiminta lisää palveluja kuntalaisille ja on samalla keino alueellisen ja sosiaalisen eriarvoistumisen estämiseksi. Yrittäjyys on nähtävä myös yhtenä mahdollisuutena säilyttää koko Suomi elinkelpoisena.

Valtionhallinnon suhtautuminen yrittäjyyteen muuttuu usein vaalikausittain ja yrittäjän on vaikea pysyä ajatuksessa mukana. Myös kunnissa suhtautuminen on poukkoilevaa ja se näkyy mm tarjouspyynnöissä ja kaavoituksessa. Yrittäjän voi tässä ristiaallokossa olla vaikea suunnitella tulevaisuutta. Maamme talouden kehitys ja yritystoiminta tarvitsee kuitenkin hyvin ennakoitavissa olevia konkreettisia päätöksiä ja yrittäjyydestä keskustelua positiiviseen sävyyn.

Suomi on velkaantunut ennätystahtiin mutta me suomalaiset emme kuitenkaan saa riittävästi varoja järjestääksemme meille suomalaisille ja Suomeen hyvinvointia. Meidän on löydettävä uusia tapoja rahoittaa suomalaista hyvinvointia. Suomen nouseminen talouskriisistä on nyt kiinni siitä kuinka nopeasti saamme synnytetyksi uudenlaista innovatiivista yritystoimintaa ja miten pienyritykset pääsevät takaisin kasvuun kiinni.

Meidän on systemaattisesti parannettava yrittäjien mahdollisuuksia yrittäjätoimintaan. Näitä keinoja ovat sosiaaliturvan parantaminen, lisähenkilön palkkaamisen helpottaminen esim sosiaaliturvamaksuja alentamalla, yrityksen perustamisen ja omistajanvaihdoksen helpottaminen,  ylisääntelyn purkaminen ja rahoitusehtojen kuten vakuusvaateiden keventäminen.

Yrittäjyys on yksi tärkeistä keinoista luoda hyvinvointia ja kasvua Suomeen ja suomalaisille. Nähdään se sellaisena.

Sari Kumin
Kristillisdemokraatit Helsinki
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja, näkemystä asioihin 30:n vuoden kokemuksella alasta, KD Naisten puheenjohtaja,
aktiivinen yhteiskunnallisten asioiden pohtija ja kantaaottaja,
tulevaisuutta rakentamassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu