EU:n metsästrategia menee pahasti metsään
EU:n into tunkea näppinsä kansalliseen metsäpolitiikkaan saa huipennuksensa komission vuodetusta luonnoksesta uudeksi metsästrategiaksi. Paperissa kaavaillut yhteiset metsien hoito- ja käyttösuunnitelmat ja ”luonnonmukaisen metsätalouden” määrittely tarkoittaisivat käytännössä EU:lle yhteistä metsäpolitiikkaa ilmasto- ja ympäristötavoitteiden kautta.
Suunnitelmissa on avohakkuukieltoja ja rajoituksia runkopuun energiakäyttöön. Puun käyttökohteet ohjattaisiin sellun ja kartongin sijaan rakennuksiin ja huonekaluihin. Ei ihme, että metsäteollisuus ja metsänomistajat ovat kuvanneet luonnosta katastrofaaliseksi suomalaiselle metsätaloudelle ja kansalliselle metsäpolitiikalle.
Aiemmissa strategioissa metsien monimuotoinen käyttö, taloudellinen ja sosiaalinen puoli sekä ympäristöasiat ovat olleet tasapainossa. Puhumattakaan siitä, että subsidiariteettiperiaatteen mukaan on kunnioitettu kansallista päätösvaltaa.
”Metsävallankaappauksessa” venytetään EU:n omia sääntöjä samaan malliin kuin elpymispaketin kylkiäisenä jäsenmaille ujutetut yhteisvelka ja EU-verotusoikeus. Samalla komissio jättää huomiotta EU parlamentin ja neuvoston aiemmat päätelmät. Ne korostavat metsien monikäytön, biotalouden ja kestävän metsänhoidon merkitystä.
Metsien hiilinieluja koskevan LULUCF-valmistelun toinen kierros on aluillaan. Jos nielumatematiikan laskentasäännöt hoidetaan huonosti, Suomi joutuu maksamaan metsien käytöstä EU:lle, vaikka hiilivarastot metsissä kasvavatkin.
Lisäksi esitetty kestävän rahoituksen taksonomia uhkaa muun muassa lisätä byrokratiaa metsänomistajille, kun yli 13 hehtaarin metsätiloilta aletaan vaatia vuosikymmenten raportointia ilmastotoimenpiteistä.
Uusiutuvan energian direktiiviä ollaan avaamassa. Osana tätä pakettia komissio haluaa tiukentaa kriteerejä metsäbiomassan kestävälle tuotannolle. Melkoista tempoilua, kun muutama vuosi sitten sovittuja paketteja aletaan avata uudelleen. Metsätaloudessa ja energiantuotannossa suuntaa ei voi kääntää muutaman vuoden välein.
Kasvava into suomalaisia metsiä kohtaan nousee EU:n ilmastopolitiikasta. Päästöjen vähentäminen on kallista ja työlästä, Suomen kaltaisten metsävaltaisten maiden metsien sosialisoiminen koko EU:n hiilinieluiksi houkuttelevaa. Näin muut EU-maat voivat jatkaa hiilen tupruttelua eikä niiden teollisuuden tarvitse päättää vaikeista päästövähennyksistä. Kehityssuunnan torjumiseksi tarvittaisiin kipeästi kansallista yksimielisyyttä, mutta tästä hallituksesta ei siihen taida olla.
Vihreät ja vasemmisto ovat vuosia kailottaneet EU-käytävillä, miten huonosti Suomi hoitaa metsiään. Valitettavasti tämä sanoma alkaa upota. Kotimaassa on puolestaan moitittu pääministeriä ja viimeisimmäksi vastuuministeriä siitä, että komission tuhoisiin linjauksiin yritetään vaikuttaa.
Metsät ovat edelleen suomalaisen hyvinvoinnin perusta. Metsiemme moninkertaistunut kasvu ja puumäärä ovat osoitus sodanjälkeisen ajan metsäpolitiikan tavoitteiden onnistumisesta. Suomi nousi köyhyydestä isolta osin metsäsektorin ansiosta.
Maailmanlaajuisestikin harvinaisen laaja yksityinen metsänomistus on tuonut kansalaisille valtavasti hyvinvointia. Metsäteollisuuden osuus Suomen viennistä on edelleen noin 20 prosenttia ja se työllistää 100 000 suomalaista.
Nautimme myös luonnon monimuotoisuudesta ja virkistyskäytöstä. Suojelemme metsiä eniten EU:ssa. Jos tämän kaiken puolustamisessa epäonnistutaan, EU-jäsenyyden mielekkyys menee monella harkintaan.
Ei koske Suomea!
Suomi ei ole päivääkään ollut EU:n eikä ETA:n jäsen.
Suomen jäsenyys on valejäsenyys, joka tehtiin pääministeri Esko Ahon toimesta presidentti Koiviston määräyksillä.
Ei ole valemediaa, dokumentit löytyvät kotisivultani
http://jormajaakkola.fi/
Ilmoita asiaton viesti
””Metsävallankaappauksessa” venytetään EU:n omia sääntöjä samaan malliin kuin elpymispaketin kylkiäisenä jäsenmaille ujutetut yhteisvelka ja EU-verotusoikeus.”
Ei niitä sääntöjä venytetä vaan niistä ei välitetä. Sopimustekstejä on vaikea muuttaa, joten niitä ei sitten vain noudateta. Kun tätä valtaa aletaan käyttämään näin, niin miten edes periaatteessa on mahdollista puolustaa Suomen etua? Meidän puhuvat päät ovat osoittaneet, että heihinkään ei voi luottaa. Suomi ja suomalaiset ovat tuuliajolla.
Metsäomaisuus siirretään seuraavaksi EU:n tai sitä tukevien yksityisten ulkomaisten suuryritysten haltuun hankaloittamalla suomalaista omistusta erilaisin toimin. EU:n liittovaltio tulee osittamaan kaikki sen huonot puolet, kun varallisuutta aletaan jakamaan uudelleen näin ja tulonsiirtojen muodossa. Tätäkö se turvallisuus vaatii?
Ilmoita asiaton viesti
Kun valitaan mahdoton toimintaympäristö, ei sitä reaalisesti ottaen, voi noudattaa.
Lisää vain erilaista populaa, samaan hallintayksikköön (EU,…), eikä tarvitse välittää mistään. Käy sitä paremmin, mitä mahdottoman eteen, toimintansa saa.
Tästä vaan opiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Nämä touhut ovat tosiaan kotoperäistä tilaustyötä porukalta, joka ampuu jatkuvasti omiin kinttuihimme.
Ilmoita asiaton viesti
Höh.
Vihreät saa mahdollisuuden lunastaa paikkansa. Ikiaikainen puolustettava mukana. Riittää hyvin.
Käyttöön.
Ilmoita asiaton viesti
Ville Niinistö kommentoi Naamakirjassa hyvin:
”Metsäalan lobbarit myllyttävät taas omaa viestiään Ylellä ja somessa tyyliin: miksei muut tee mitään luonnon tai ilmaston eteen metsissä, miksi vain Suomen pitäisi tehdä! Emme halua yhteisiä sääntöjä, osaamme itsekin!
Eivätkö he ymmärrä, että noin sanovat Brasilian Bolsonarotkin?
Yhteisiä sääntöjä ajetaan, jotta vaadimme kaikilta enemmän. Enemmän siinä muut joutuvat korjaamaan toimintaansa. Huutamiseltaan he eivät vain sitä näe.
Sehän on Suomen metsätaloudenkin etu, että ympäristöosaamisesta tulee menestysvaltti maailmalla. Jarruttamalla edes jonkinlaisia säädyllisiä luonto- ja ilmastopelisääntöjä he avittavat vain maailman ympäristötuhoa, ilmastokriisiä ja luontokatoa. Samaa tekee Suomen hallitus, jos se sortuu tämän lyhytnäköisen lobbauksen lumoihin.
Ottaen huomioon kuinka vaatimattomia EU:n tavoitteet ja kuinka pehmeitä sen keinot ovat, lobbareiden puheet ovat irvokkaita myös vääristelyn määrän takia. Siitä syntyy kuva, että metsäluonto ei kiinnosta lobbareita ja alan toimijoita pätkääkään. Niin pienillä muutoksilla kun saataisiin luonnolle ja hiilinieluille hyvää aikaiseksi. Maanomistajallekin nämä vaihtoehdot olisivat eduksi kun tuloja voi saada luonnonhoidolla, suojelulla ja hiilinieluja lisäämällä – eli muutenkin kuin vain hakkaamalla metsänsä. Muutos on mahdollisuus.
Suomi on aina menestynyt jalostusarvon noston kautta. Suomalaisille luonto ja ympäristö on rakas. Aina kun olemme parantaneet ympäristönsuojelua, olemme kehittäneet samalla parempaa teknologiaa, jota viedä maailmalle. Luonto ja talous kiittää. Se on Suomen menestysstrategia.
Käsitykseni on, että Suomen metsätalous ja -teollisuus alallaan maailman johtavia toimijoita myös ympäristöosaamisessa. Sille pohjalle on nyt rakennettava. Kun metsien käytön kestävyyttä lisätään kaikkialla, Suomen metsätalous menestyy niiden ympäristöratkaisujen kehittäjänä. Win-win.”
Ilmoita asiaton viesti
Ville Niinistö on synnynnänen paskanpuhuja ja pahimpia omaan kinttuumme ampujia.
Mutta tosiaan, olemme kehittäneet kaikenlaista myös metsäteollisuuden osalta. Sellu- ja paperitehtaita on viety mm. Etelä-Amerikkaan. Sikäläisestä puusta ei ole kovin pitkään osattu paperia valmistaa.
Ilmoita asiaton viesti
Lahnakoski on väärässä, mutta se taitaa olla hänen toinen nimensä.
Omaan jalkaan ampumisesta puheen olleen, vihreät ovat siinä erityisen taitavia. Mikään muu puolue ei vaihda puheenjohtajaa silloin on kannatus on korkeimmillaan. Vihreiltä kysyttiin, kannattavatko he puolueen sääntöjen muuttamista siten, että jatkossa puoluejohtajan peräkkäisten toimikausien määrälle ei aseteta rajoituksia.
Vain 29 prosenttia vastaajista kannattaa sääntömuutosta.
– On hienoa vastustaa vallan keskittymistä ja olla yltiöpäisen demokraattinen, mutta joskus liika idealismi on tyhmää, sanoo turkulainen Mika Lamminpää, joka haluaisi poistaa rajoituksen.
Vihreät on puoluekartalla kummajainen, sillä muissa eduskuntapuolueissa pitkät puheenjohtajakaudet ovat mahdollisia ja yleisiä.
Kesällä 2017 Ville Niinistö joutui väistymään vihreiden johdosta sääntöjen takia, vaikka puolue oli historiallisen suosittu ja Niinistö valovoimainen oppositiojohtaja.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/06ac8afe-8112-4296-9090-0ef342645112
Ilmoita asiaton viesti
Siinä Ville Niinistö on kuitenkin oikeassa, että EUn tavoitteet ei ole isoja.
Kun ottaa huomioon, että vähäinenkään tuskin tuo hyvää, niin tartuttavuutta ei ehkä ole.
Jos haluasi oikein luottamalla luottaa näihin, mikä olisi merkki siitä, joka tulisi nähdä?
Ilmoita asiaton viesti
Joo. Helppo homma. Kun valtiontalous ei ole istuvan hallituksen jäljiltä kuin kymmenen miljardia pakkasella, niin vielä on varaa luoda työpaikkoja Vihreiden tapaan ja palkata ne 140 000 metsäteollisuuden arvoketjussa työskentelevää toiminnanjohtajiksi, erityisasiantuntijoiksi ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen asiantuntijoiksi valtiolta rahoituksensa saaviin kansalaisjärjestöihin.
Ilmoita asiaton viesti
Niin tai suoltamaan rasistista ja naisvihamielistä törkyä veronmaksajien rahoilla niin kuin se perussuomalaisten entinen ja mahdollisesti tulevakin puheenjohtaja:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikalamminp/messias/
Ilmoita asiaton viesti
Olemme samaa mieltä siitä, että Vihreät on ihan samanlainen hörhölauma kuin Perussuomalaiset.
Ilmoita asiaton viesti
Olisi kauheaa jos olisimme samaa mieltä. Silloin joutuisin epäilemään että olisin väärässä. Onneksi näin ei ole.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä niitä varallisuuseriä tulisikin purkaa, tavan kiertämiseen, mitä talous on. Jos nyt puhutaan taloudesta, eikä sitä oikeastaan ole, ja toisaalta on, niin oudolta tämäkin vaikuttaa.
Siinä kun taloutta on, kiertoon laitettavissa, niin ainakin on olettaa, että menee yksipuolisesti, kun toisaalta paikkojakaan tuskin muuhun ilmenee. Eikun yhtä ja samaa.
?
Ilmoita asiaton viesti
Kummankohan arviota asiasta uskoisi ennemmin; Sari Essayahin vai Mika Lamminpään?
Ottaen huomioon, että Lamminpää esiintyy täällä kaikissa asioissa kaikkitietävänä, valinta vaatii kyllä hetken.
No nyt se ”hetki” meni: Sari Essayaa.
Ilmoita asiaton viesti
Usko mitä uskot, kunhan et Essayahia usko. Hurskasteleviin hihhuleihin ei ole luottamista. Ihminen saa olla Räsänen, kunhan ei toteuta sitä.
Ilmoita asiaton viesti
Olen huomannut, että mitä vähemmän arvostusta kommenttisi täällä ovat saaneet, sitä huonommaksi on myös käytöksesi muuttunut.
Tässä vasta luin esimerkiksi todella misogyynisia kommentteja, joiden perusteena tai trikkerinä oli selvästi kyseisten henkilöiden puoluekanta ja sukupuoli. Ehkä heidän sinulle täysin tavoittamattomissa oleva ulkonäkönsä voi olla myös yksi syy toistuvaan herjaavaan kielenkäyttöön.
Eo asiasta: Olen itse ateisti ja tapanani on arvioida asiakysymyksiä niiden perusteeksi esitettyjen faktojen perusteella. Essayah ei esittänyt tässä yhtään uskonvaraista asiaa, vaan asiallisia perusteita. Saati mitään omaan uskoonsa liittyvää argumenttia..
Jos/ kun ikinä luet omia kommenttejasi niin ne ovat jatkuvaa ad hominemia, heti kun asia loppuu – ja se loppuu. Kertoo keskustelijan tasosta riittävästi.
Olen tainnut aikaisemminkin suositella pientä taukoa täältä ja paluuta asian kanssa. Ja ottaen huomioon millä frekvenssillä täällä tekstiä suollat: ’sometimes less is more”.
Ilmoita asiaton viesti
”sometimes less is more” Indeed. Ehkä juuri siksi kirjoitan nykyisin vain kerran kuukaudessa uuden postauksen. Tosin nyt kirjoitin poikkeuksellisesti kahtena peräkkäisenä päivä, eilen ja tänään, mutta jälkimmäisen vapaavuoron puolelle.
Eilisen postaukseni keskeisenä sisältönä oli muuten juurikin Suomen kenties kuuluisimman misogyynin kritisointi. Tälläkään kertaa kritiikkini ei kohdistunut hänen sukupuoleensa tai ulkonäköönsä. Sellainenhan olisi kovin lapsellista, vai mitä? Sellaiseen emme toki kumpikaan sorru. Emme todellakaan koskaan.
Ilmoita asiaton viesti
Luin jostain että suomalaisen metsähehtaarin hiilinielu on noin 4700kg.
Tästä oli jotenkin laskettu että myymällä ns myymällä hiilinielun kansainvälisille päästökauppamarkkinoille hehtaarin hinta olisi noin 20e.
Eu-maat haluaa tietenkin suomen ja kaikkien maiden metsähiilinielut yhteiseen pottiin. Metsät ovat euroopassa merkityksellisiä harvassa maassa ja suomi lie eniten riippuvainen metsistä
Suomi haluaa tietenkin tai jätetään Vihrervasemmistolaisesti ajattelevat pois että suomen metsien tuotto ja hyöty hyödyttää suomea ja suomalaista metsänomistajaa.
Eu on suuri ja Suomi pieni.
On suuri vaara että enemmistön etu ohittaa pienen hajanaisen vähemmistön edun.
Aavistushakkuut eli se että omistaja realisoi siis myy, avohakkaa omaisuutensa, metsänsä kansallistamisen pelossa on rodellisuutta metsänomistajan mielessä.
Vaimoni kanssa metsänomistajana yli kymmenen vuotta olleena voin todeta että tähän asti liki kaikki metsästä tullut tulo on mennyt metsiin tai valtiolle veroina takaisin eikä itseasiassa taida edes riittää. Nyt kymmenen vuoden päästä olisi alkamassa merkittävät päätehakkuut samalla kun myös omat eläkeiät alkavat, toivottavasti. Jos avohakkuukielto astuu voimaan niin vuosikymmeniä hoidetut metsät menettävät huomattavan osan rahallisesta arvostaan. Jos avohakkuukielto tulee niin mitä teen avohakkuukypsällä metsällä jota ei saa hakata ja johon olen sijoittanut rahaa ja työtä vuosikymmeniä ja jonka on tarkoitus käytännössä rahoittaa eläkevuotemme. Ylispuu, harvennushakkuu päätehakkuukypsässä metsässä onnistuu ehkä 15 vuoden välein eli jos teen nyt taloudellisesti ja metsänhoidollisesti todella typerän harvennushakkuun niin seuraavan yhtätyperän voisin tehdä taas 15 vuoden päästä.
Vaihtoehto olisi hakata nyt metsät aukoksi keskenkasvuisina mutta tuotto olisi varma ja ehkä suurempi kuin seuraavan 30 vuoden kahden harvennushakkuun tulos mutta joista varsinkaan 30 vuoden päästä tapahtuvasta en pääsisi varmastikkaan nauttimaan.
Ilmoita asiaton viesti
Päästökauppamarkkinoilla, mitkä ovat rikollsjärjestöjen hallussa, on vaikea sanoa, mitä tulee tapahtumaan, kun huomataan, että pystyyn lahoava metsä ei olekaan hiilinielu.
4700 kg ei ole hiilinielun dimensiota. Siitä puuttuu aikariippuvuus.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän yksi lulufc ongelmista olekkin se ettei se huomio riittävästi sitä että metsä kasvaa takaisin ja aukko muuttuu metsäksi.
Ilmoita asiaton viesti
Jos näitä aavistushakkuita todella tapahtuu, on se osoitus siitä, että metsänomistajat on peloteltu henkihieveriin. Ja toisaalta karu osoitus siitä, että nykyään metsän arvo lasketaan vain ja ainoastaan puunmyyntitulojen kautta. Ehkä tähän sitten saadaan parannus EU:n kanssa käytävien neuvotteluiden jälkeen. Mutta asenne, että me olisimme metsäasioissa saavuttaneet jonkinlaisen täydellisyyden jota muut eivät saisi arvioida, on ylimielinen eikä muutenkaan rakentava kun neuvottelupöytään istutaan.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä muu sijoitusvarallisuuden perimmäinen tarkoitus voisi olla kuin rahallinen arvo.
Jos ostat sijoitusasunnon tai osakkeita niin voit toki tehdä erilaisia arvovalintoja myöskin mutta jos ostat metsää sijoituksena ja rahallisena tuotonlähteenä niin onko se väärin.
Tai toisinpäin. jos istat sijoitusomaisuutta ja alkaa olemaan uhka että omaisuus menettää huomattavan osan arvostaan niin eikös omistajalla ole oikeus tehdä omaisuudelleen jotain.
Metsä, sijoitusasunto, pankkitilisi tai omaisuutesi ei ole yhteistä omaisuutta joka on yleisen nautintaoikeuden alla. Tosin metsässä saa kuka vaan kulkea ja autas jos metsänomistajan omilla rahoilla tekemä tie ei ole kunnossa marjastajan kulkea..
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä tattimetsä tuottaa kansantaloudelle paljon enemmän tuloja kuin sen kaataminen tukeiksi ja selluksi. Tällaiset hyödyt vaan eivät kohdennu metsänomistajalle. Kuten eivät myöskään maiseman ja luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen, hiilivaraston ylläpito ynnä muu ”viherpiiperrys”. Tähän kaivattaisiin muutosta.
Ilmoita asiaton viesti
No mutta sittenhän oikea ratkaisu lienee luopua jokamiehenoikeudesta, jotta metsänomistaja voi ulosmitata tattimetsän taloudellisen hyödyn.
Vaan kun tässä taisi sittenkin olla sosialistit asialla, joten pakko-otto on parempi idea.
Jos EU (tai Härkönen) haluaa ettei metsää hakata, niin ei kun kättä taskuun. Rahalla metsää saa ostaa suojeltavaksi ihan niin paljon kuin kukkaro kestää.
Ilmoita asiaton viesti
Olen itse joskus kiusallani esittänyt että jokamiehenoikeudet muutettaisiin kuten kalastusluvatkin maksullisiksi.
Metsänomistaja joka antaa luvan toimia jokamiehenoikeuksilla omilla maillaan saisi jyvitetyn korvauksen metsissä kulkevilta.
Nykyään digiaikana kartat löytyisi kännykästä mistä löytyisi alueet joihin naanomistaja on myynyt oikeudet kulkea, millä teillä saisi liikkua..
Ilmoita asiaton viesti
Jokamiehenoikeus on Suomessa perinteisesti toiminut hyvin, erityisesti huomioiden, että rajoitettuna vieläkin suurempi osa sadosta jäisi keräämättä. Logiikka menee kuitenkin siinä vaiheessa pieleen, kun aletaan esittää metsänomistajalle rajoituksia omaisuutensa käyttöön, siksi että joku muu saa ilmaiseksi suuremman hyödyn.
Marjastuksen ja sienestyksen kaupallistuminen tekee myös asialliseksi kysymyksen, pitäisikö metsänomistajan saada korvausta siitä, että yrityksen kerääjäarmada käy parturoimassa metsän.
Ilmoita asiaton viesti
Olet asian ytimessä mutta metsänomistajalle joka asuu ja hoitaa metsiään itse nuo luontoarvot ovat olemassa iisestään selvänä eikä, en ainakaan itse, näe avohakattua metsää minään autiomaana. Hakattu metsä on mielenkiintoinen seurattava, kuinka maa muuttuu, kannot lahoaa ja uusi metsä nousee..
Itse olen laavua ja metsäkämppää mahdollisesti pieni saunakin suunnittelemassa juuri hakatulle metsäaukiolle. Silloin pääsisi tulevina vuosikymmeninä seuraamaan metsän kasvua ja kehitystä aitiopaikalta.
Nuo tattimetsien ja metsämarjojen hyödyntäjät on niin katoava luonnonvara että niitä ei muutaman vuoden päästä ole yhtään.
Itse syön mustikat, puolukat, hillot metsässä, en niitä kotia kanna, sienisalaattitarpeet kerran kesässään kerätään ja se taitaa olla enemmän kuin 99prosenttia suomalaisista metsiä hyödyntää.
Metsästys lajina loppuu susien tultua metsään jolloin koiran käyttö metsästyksessä muuttuu liki mahdottomaksi. Ei kukaan maksa tonneja metsästyskoirasta, kouluta sitä ja joka kerta kun sen metsään päästät niin se susi voi olla sadan metrin päässä.. Tutulta susi tappio koiran metsässä treenatessa näkömatkan päähän, sanoi ettei koiraa enää ota, otti niin koville ja tuntuu monella olevan sama ajatus.
Ilmoita asiaton viesti
Ei se tuota, jos tatit jätetään metsiin mätänemään, kuten nykyään tahtoo tapauhtua ilman ulkomaista halpatyövoimaa.
Toki näitä tattimetsiä ei pitäisi kaataa, kun niitä on vielä niin vähänkin.
Sekametsiä pitäisi suosia, mihin on edellytyksiäkin nykyään, kun haapakin kelpaa paperitehtaille. Tuskin meillä niitäkään tehtaita kauaa on.
Ilmoita asiaton viesti
Onhan se väärin, että yrittäjät vievät ilmaiseksi tatit metsistä ja myyvät ne Esim Italiaan. Maanomistajalle ei jää muuta kun luu käteen.
Ilmoita asiaton viesti
Parhaat tattimetsät ovat kertaalleen harvennettuja männikköjä, jotka ovat luonnollisesti kasvaneet aukkohakkuun jälkeen. Näin siitä sadaan kaikki hyöty, tatit ja kuidut ja tukit.
Ilmoita asiaton viesti
Avohakkuun jälkeen tehty laikutus edistää sienten leviämistä. Mitä sieniä tulee, riippuu monesta asiasta.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä tattimetsä ja hiilivaraston ylläpito eivät toteudu yhtä aikaa samassa paikassa. Hyvä talousmetsä ja hyvä tattimetsä voivat olla samassa paikassa samaan aikaan. Tatit, kuten muutkin kerättäväksi sopivat sienet vaativat valoakin. Sama muuten, vastoin yleistä viherpiipertäjien hokemaa, pätee myös mustikkaan. Männikön ensiharvennuksen jälkeen ovat mustikkasadot olleet parempia kuin ikinä ennen minun elinaikanani. On tuossa yksi kuvio, jonka puuston muistan vain tukkikokoisena. Aluskasvillisuus on valtaosalta mustikanvarpua, mutta marjoja on turha lähteä keräämään. Niitä ei käytännössä ole, liian vanhaa metsää ja varvustoa.
Ilmoita asiaton viesti
Rahasta, ” sijoitusvarallisuudesta” ja hyvinvoinnista on kysymys silloinkin, kun Brasiliassa parturoidaan sademetsää. Ja tietysti ” meidän” kansallisesta päätösvallasta. Eihän kukaan silkkaa pahuuttaan tuhoa luontoa (?)
Ilmoita asiaton viesti
Turhaan sinä omia metsiämme Brasilian metsien polttamiseen vertaat. Siinä on vissi ero.
Oma metsävaranntomme lisääntyvät hakkuista huolimatta vuosittain. ”Muokkasin hiukan.”
Ilmoita asiaton viesti
”Metsävallankaappauksessa” venytetään EU:n omia sääntöjä samaan malliin kuin elpymispaketin kylkiäisenä jäsenmaille ujutetut yhteisvelka ja EU-verotusoikeus.”
EUROOPAN UNIONI PETTÄÄ AINA
Nyt se sanottiin virallisesti ääneen: Elvytyspaketin yhteisvelasta pysyvä – ”Jos ei nyt, niin myöhemmin”
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/nyt-se-sanottiin-virallisesti-aaneen-elvytyspaketin-yhteisvelasta-pysyva-jos-ei-nyt-niin-myohemmin/d713d792-9e2d-42aa-a6a2-b22a924d8fdc
Ehdotus tulee saamaan osakseen kovaa vastarintaa erityisesti niin sanotuissa nuukissa maissa, joihin kuuluvat Hollanti, Itävalta, Tanska ja Ruotsi.
Ranskan valtiovarainministeri: Yhteistä velanottoa pitää jatkaa EU:ssa
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008101868.html
EU:n metsästrategia saattaa tuottaa Suomelle ongelmia
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008083209.html
Hallituksen metsäriita lähti täysin uusille kierroksille: Nyt väläytettiin jo Suomen EU-eroa
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/hallituksen-metsariita-lahti-taysin-uusille-kierroksille-nyt-valaytettiin-jo-suomen-eu-eroa-hohhoijaa/7b298236-8e24-49aa-8cbe-7509dbcfaa71
Metsäpolitiikka ja erityisesti Euroopan unionin metsästrategiat repivät tällä hetkellä Sanna Marinin (sd) hallitusta.
ILMASTO 2021
https://www.tapionajatukset.com/42196
ILMASTO CLIMATE
https://www.tapionajatukset.com/41004
ILMASTOUSKONTO JA ”VIIMEISET VAROITUKSET”
VASTAUS ex-taistolaiskommunisti (stalinisti) SATU HASSIN twiittiin (linkki edellä)
Ilmastonmuutosideologia on kommunismi uusissa vaatteissa.
Satu Hassi on näköjään hellekauden aikana herännyt ilmastohörhöjen bunkkerista!
HESARILLE TIEDOKSI: Ilmastonmuutos EI SYTYTÄ METSÄPALOJA!
Tuleviin metsäpaloihin voidaan ainakin vaikuttaa valistuksella. Tämänkin Kyproksen roihun sai aikaan 67-vuotias mies, joka oli polttanut roskia.
Ilmastonmuutos EI sytytä metsäpaloja, sytyttäjinä on salamat, tahallaan (pyromaamit) sytyttelevät tai huolimattomasti leireilevät nuotioita sytyttävät retkeilijät.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008101940.html
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008099619.html
DYSTOPIAN MESTARI: VIIMEINEN VAROITUS ja TYRMÄYS
Kanada on liekeissä, ja sen pitäisi olla viimeinen varoitusmerkki Suomelle, sanoo ilmastotutkija: ”Tyrmäävä hetki pohjoiselle luonnolle”
Ilmoita asiaton viesti
Kylläpä kaverilla keulii, kommunistejakin taas vilisee kuin Hankamäen pamfletissa. Haukkumasanojen kirjo oli joskus monipuolisempi. ”Oli vihervassareita, stalinisteja, suvakkeja. Nyt on kaikki korvattu yhdellä sanalla. Siitä, että Satu Hassi on joskus ollut taistolainen, vedetään suora linkki vihreisiin. He ovat edelleen kaikki stalinisteja”, Koivunen sanoi Suomen Kuvalehden haastattelussa kommunismin stigmasta, jota ihminen kantaa lopun ikäänsä.
Ilmoita asiaton viesti
Sari Essayah kirjoittaa tosi terävästi ja suomalaisten edun mukaisesti. Hyvä Sari!
Ilmoita asiaton viesti
Onhan se väärin, että yrittäjät vievät ilmaiseksi tatit metsistä ja myyvät ne Esim Italiaan. Maanomistajalle ei jää muuta kun luu käteen.
Ilmoita asiaton viesti
Olen täsmälleen samaa mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen metsäpolitiikka ei ole täysin kestävää, muutoksia tarvitaan. Voi olla ett EU:n tavoitteet ovat liian kovia Suomelle, mutta jotain muutoksia metsä- ja maataloudessa on tehtävä, jotta tulevaisuudessa kaikissa oloissa pystymme tuottamaan ruokaa kansalaisillemme.
Paljon on siis vielä tehtävä:
1. Mahdollisimman vähän puupeltoja ja oikeita metsiä tilalle. Metsissä pitää olla monta lajia koska näin metsämme ovat elinkelpoisia olojen muuttuessa. Myös lajirikkaus on sekametsissä suuri – monia tarpeellisia ötököitä, pölyttäjiä, lintuja ja marjoja ja sieniä. Ruokahuoltomme tarvitsee monenlaisia hyönteisiä kasvien pölytykseen. Hyönteismäärät ovat globaalisti romahtaneet. Suomen on huolehdittava siitä, että meillä on riittävästi näitä hyönteisiä omalla maaperällämme.
2. Avohakkuita mahdollisimman vähän ja mikäli avohakataan pitää istuttaa sekametsää tilalle. Kuuset esim. eivät tule pärjäämään tulevaisuuden lämpimämmässä Suomessa. Samoin käy koivun eteläisimmässä Suomessa. Tammi tulee luultavasti viihtymään hyvin ainakin eteläisessä Suomessa. Metsissä näkee jo nyt erittäin paljon tammenalkuja.
Puuta pitää enenevässä määrin käyttää pitkäkestoisissa tuotteissa, jolloin hakkuumäärien tarve vähenee. EU:lta ilmeisesti saa rahaa metsän kestävästä hoidosta? Näin olen ymmärtänyt?
3. Suojelumetsät pitää olla nykyistä yhtenäisemmät, ei niin pirstaloituneita kuin tänä päivänä.
4 Kosteikkoja tulva-alueille, lisää niittyjä. Myös omassa pihapiirissä voi olla pieni alue, jossa ei aja nurmikkoa vaan niittää alueen pari kertaa kesässä, kukinnan päättyessä. Pihoilla paljon kukkia, joista pölyttäjät ja perhoset pitävät. Vähemmän ajettavaa nurmea, joka ei edistä monimuotoista elämänkirjoa.
5. Riittävästi luontoa ja kukkia myös kaupungeissa. Ei saa rakentaa liian tiiviisti, tarvitaan paljon puita suojelemaan auringolta. Mikäli rakennukset ovat liian korkeita, puut eivät edes voi suojata paahteelta. Tulevaisuuden kaupungit myös Suomessa ovat siis kesäisin tulikuumia pätsejä, ellei alueella ole riittävästi puita.
Voisin vielä kirjoittaa maatalouden (viljely ja eläintuotannon) muutostarpeista, mutta jääköön nyt tähän koska kyse on metsätaloudesta ja metsästä ja sen puista noin yleisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä koontayritys, vaikka listatuista jutuista en itse pidä, mikäli logiikka ja sidos ei ole selvästi ilmaistu. Ongelma on helposti se, että noissa menee hyytelöksi.
Ihmiselle ominainen ymmärrys, ja prioriosointi jotenkin käytävä ilmi yhtenäisenä, vaikka sidosaines olisi vaikea löytää.
Esim kohta 1 ja 2…
Luonto voi olla aika yksitotisen oloinen lajistoltaan, tietyissä oloissa, mutta sisäisesti kunnossa, ja hyvinvoiva.
On vaikka kuivaa männikköä, kanervaa ja ehkä mustikkaa, jne. Poikkeaa lehdosta, tosin lehtomaisempaa tuonne ei ehkä kannata yrittää järjestää, ainakaan miten sattu.
Puupellolta ja yksipuoliselta näyttävä alue, voi olla luonnon kannalta tarkoituksenmukainen.
Toisaalta, ihmisen läsnäoloa kun tulee mukaan, voi se tarkoittaa monipuolistuvaa tilannetta, johon luonnolla paremmat edellytykset. Millä tavoin, ihminen ei aina voi tietää, koska luonnon luovuus, voi olla hankalasti ennakoitavaa.
Monipuoliseksi istutettu metsä, avohakkun jälkeen, voi ehkä poiketa siitä, mitä luonto jollakin tietyllä alueella, ilmentäisi optimina, ja extraa olisi myös ihmiselle paremmin.
En käy listaa tarkemmin läpi.
***
Muuten aiheesta tuli mieleen se, miten ihminen on loinen, ja jotta olisi sopivasti itseään hyödyttävä, niin loismaisuuden voisi toteuttaa joskus hyvin / tuottavasti ihmistä ajatellen, tekemättä isompaa killeriä sille, mihin loisena oleminen kohdistuu. Loinen olisi samalla jotain, sille toiselle loiselle, jne.
Mitä on yhdenmukaisuus, ja sulavuus luontoon asettumisessa? Ihminen tarvitsee melko paljon kaikkea, etenkin kun meitä on näin paljon.
Tässä minusta se kantava linja, ja sama soveltuu keskinäisyyksiin. Nämä eivät voi mennä painotetun ajatuksettomasti, ilman isoja hankaluuksia, joita järjestyy spontaanistikin.
Jos tilanne on tämä, ja vasta tässä vaiheessa asia ymmärretään tärkeäksi, on tietysti samalla edessä aidompi haaste, kuin kivikauden aikaan.
Luontoa joudutaan käytännössä matkimaan ja jäljittelmään. Ihminen voi tietyistä perusrakentamisista ottaa mallia, myös keskinäisyyden parantamiseen. Vaikea sanoa tästä suoraan mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Jos missä, niin tässä kysymyksessä EU: n ylikansallinen päätöksenteko on paikallaan. Helsingin hallitus on yksinkertaisesti liian heikko vastustamaan metsälobbareita. Meitä eurooppalaisia, jotka emme omista metsää, on paljon. Meillä on oltava vaikutusvaltaa siihen, mitä elinympäristöllemme tehdään.
Avohakkuut ja puupeltojen keittäminen selluksi ovat pohjimmiltaan kehitysmaan taloudenpitoa. Hajukin on vastenmielinen.
Ilmoita asiaton viesti
Ylikansalliset ovat omat metsänsä likipitäen tuhonneet.Suomen metsät voivat hyvin ja lisääntyvät joka vuosi.
Mihin tässä metsättömiä tarvitaan?
Ilmoita asiaton viesti
Ei käy kiistäminen.
Eurooppalaisen alkuperäisluonnon täydellisempi valtaus ihmiskäyttöön, taisi tapahtua jo sen verran aiemmin, ettei näihin kiinnitetty mitään huomiota.
Eurooppa Suomeen, on kuin pääkaupunkiseutu, muuhun Suomeen nähden.
Joku on ehtinyt ensin, kansoista, ja kansojen sisältä. Katseet kohdistuu sinne, missä jotain on. Mihin käyttöön ne voidaan vaatia, … tästä vääntöä.
Ilmoita asiaton viesti
Tismalleen. Hienosti kiteytetty.
Vihreät eivät tätä tule milloinkaan tajuamaan. Heitä ajaa totalitaristinen ideologia vailla järjenhäivää ja kyvyttömyys tunnustaa tosiasioita. Suuri osa muusta vasemmistosta seuraa sokeana vihermöykkääjien perässä.
Ilmoita asiaton viesti
Ja kaikkihan ovat tuota muuta vasemmistoa, mikäli Porin jääprinsessaa on uskominen. Laura Huhtasaari määritteli Satakunnan Kansan haastattelussa helmikuussa 2020 kaikki suomalaiset puolueet ”keskustasta vasemmalle” kommunisteiksi, ja tarkensi, että kokoomuslaisetkin ovat nykyään kommunisteja. Hän on myös kertonut pitävänsä Yhdysvaltain presidenttiä Joe Bideniä kommunistina. Ai kauhia. Miten meidän käy?
Ilmoita asiaton viesti
Onko mitään mielipidettä blogin aiheeseen?
Ilmoita asiaton viesti
Ei hänellä koskaan ole, on vain mielessä tämä jääprinsessa.
Ilmoita asiaton viesti
Mistä lähtien asiassa pysyminen on ollut sinun juttusi?
Ilmoita asiaton viesti
Toistojen ”mestari” on palannut ilahduttamaan meitä vääräuskoisia. Kolminkertainen eläköön huuto sen kunniaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Johan nyt, johan nyt! Uusin postaukseni on melkein yhtä suosittu kuin Sarin, ja minä en ole edes kansanedustaja saati puolueen puheenjohtaja. En odottanut tällaista suosiota!
Ilmoita asiaton viesti
Omia lähes puolet ( 66 – 30 ) ja suosio on turvattu. Sarilla ei yhtään omaa 56:sta.
Ilmoita asiaton viesti
Eihän kansanedustajat yleensäkään blogiaan kommentoi. Minä toki mielelläni vastaan tyhmiinkin kysymyksiin, kohtelias kun olen. Eikä ne kaikki kysymykset ole tyhmiä, blogiani kommentoivat muutkin kuin sinä ja räyhäävä Räihä.
Ilmoita asiaton viesti
Sari hyvä,
IPCCn ohjaama ilmastopolitiikka on mennyt traagisesti pieleen.
Ilmasto-hysteerikot ole saaneet hallitukset ja kansat oikein kunnolla höpläytettyä.
Tässä perustelut:
IPCC myy sellaista ajatusta, että käsittämättömän monimutkainen ilmasto pyörii ihmisen navan ympäri!
Jääkausia tulee ja mennee, ja niiden välissä on lämpöjaksoja. Kukaan ei pysty kunnolla selittämään milloin ja miksi niitä esiintyy.
Kuitenkin jotkut IPCCn ”spesialistit” väittävät osaavansa mallintaa ilmastoa 0,1 asteen tarkkuudella!
Noissa 100+ erilaisessa ilmastomalleissa on tyypillisesti 20 tekijää ja niillä satoja ristikkäisvaikutuksia, joita suurimmatkaan tietokoneet eivät pysty vääntämään esiin.
Lisäksi noitten mallien lähtödatat ovat erittäin vajavaisia. Esimerkiksi tärkeätä pitkäaista pilvidataa ja merien lämpötiladataa ei ole juurikaan olemassa! Mallit siis toimivat ”roskaa sisään roskaa ulos” periaatteella, mikä näkyy siitä, että eri mallien ennusteet hajaantuvat kuin varpusparvi!
Toinen suuri ongelma on se, että korrelaatio ei ole sama kuin kausaalisuus: Vaikuttaako CO2 ilman lämpötilaan vai päinvastoin?
Näyttää olevan niin, että taitaa olla vähän kumpiakin päin… (Kausaalisuus virhe menee esim. näin: Korrelaatio ”todistaa”, että sytkäri taskussa aiheuttaa keuhkosyöpää…)
Tämän kausaalisuus-ongelman on vasta hiljakkoin ratkaissut UCLAn professori Judea Pearl, ja hänen tiiminsä. Kannattaa lukea hänen kirjansa ”Book of Why”
Se kyllä tiedetään varmasti, että CO2 määrän kasvu 300 ⇨ 400 ppm lisää merkittävästi maapallon vihreyttä ja ruoan tuotantoa.
Siksi kasvihuoneisiin syötetään CO2sta tyypillisesti 800 – 1000 ppm asti, jolloin saadaan lisää satoa 30-50%.
Kaikki asiasta alkeitakin ymmärtävät ovat yhtä mieltä siitä, Ilmaston lämpeneminen on Suomelle edullista. Metsät ja vilja kasvavat vauhdikkaasti ja lämmityskulut laskevat…
Nuo ilastohysteerikot ovat vielä vastuuttomasti sitä mieltä, että noin hatarien tietojen perusteella Suomen pitää ottaa ilmasto-toimiin massiivisesti lainaa lapsiemme ja lastenlastemme piikkiin, sillä lainoja ei tarvitse maksaa takaisin ja lainakotot eivät nouse…
Ei kannata ihmetellä, jos jälkipolvet tulevat kus…. meidän haudallemme…
Ilmoita asiaton viesti
Ilmasto lämpenee oli se sitten ihmisen tekosia tai luonnollinen siirtymä lämpimämpään. En itse usko että ihminen paljonkaan pystyy tähän vaikuttamaan. Hiiltä poltetaan esimerkiksi Kiinassa ja monissa kehitysmaassa aina vain suurempia määriä. Mutta sopeutua meidän täytyy muuttuviin oloihin. Sopeutuminen vaati muutoksia moniin nyt käytössä oleviin tapoihin ja menetelmiin. Muutokset eivät voi tapahtua heti, mutta hiljalleen menetelmiä metsä-ja maataloudessa on muutettava, jotta voimme tuottaa riittävästi ruokaa kansalle kaikissa oloissa tulevaisuudessa.
Puupellot ovat hyvin haavoittuvaisia erilaisille taudeille ja tuholaisille, siksi tarvitsemme tulevaisuudessa sekametsiä. Kuuset eivät tulevaisuudessa pärjää Etelä-Suomessa, mutta esim. tammi pärjää. Menetelmiä ei voi muuttaa liian nopeasti koska puupeltoja ei voi korjata eritahtisesti, vaan puut ikään kuin ”niitetään” yhtä aikaa. Puupelto ei ole oikea metsä, koska metsässä on aina monta puulajia, siksi sekametsä onkin lajirikkaampi kaikin tavoin – lintuja, ötököitä, pölyttäjiä, sieniä, marjoja jne.
Ilmoita asiaton viesti
Esimerkiksi hiekkakankaille ”puupellot” syntyvät luontaisesti. Joka paikassa kasvavalla hieskoivullakin on selvästi nähtäviä vaikeuksia kasvun osalta tuolla.Ne eivät vain pysy hengissä.
Jos piti silmänsä auki alkukesästä,niin olisi huomannut kuinka paljon pihlajaa metsissämme kasvaa. Sen toteamiseen olisi riittänyt vilkaisu ajoittain auton ikkunastakin.
Muutenkin olen sitä mieltä,että puhe puupelloista on muualta kuultua,ja opittua sananhelinää. Metsän nähdäkseen sinne pitää mennä.
Ilmoita asiaton viesti
Olen samaa mieltä kanssasi, ”puu-pellot” syntyvät luontaisesti ihan kasvupaikkojen mukaan. Aika huonosti mänty menestyy paikoissa jossa kasvaa koivua runsaasti jne.
Järven rannalla kasvaa pirusti tervaleppää, raitaa, pajua ja kauempana rantaviivasta koivua ja kuusta, muttei ainuttakaan mäntyä.
Ylempänä moreenisorassa kasvaa sitten mäntyjä oikein paljon, ja pihlajaa, muttei koivuja käytännössä lainkaan. Hyvin nihkeästi kuusia jne.
Kyllä sen puuston laadun määrää pitkälti maaperän laatu ja kosteusolosuhteet.
Metsän omistajalta olisi melkoista typeryyttä päättää, että tuossa kasvaa vain esim. koivua jos olosuhteet olisivat sille sopimattomat ja suosisivat esim. mäntyä.
Metsän ikääntyessä siinä parhaiten viihtyvät puulajit valloittavat sen, vaikka sinne olisi istutettu mitä tahansa.
Ainakaan täällä asuinseudullani en tiedä yhtään varsinaista puu-peltoa, vaan kaikki avohakatut paikat kasvavat melkoisen sekalaista puustoa vuosikymmen hakkuun jälkeen. Ihan ensimmäisenä aukkohakkuulle on tullut vadelma.
Metsänkäyttöilmoituksia kun katselee, niin eipä ne aukkohakatut alueet kovin suuria ole täällä päin, ainoastaan muutamia hehtaareja kerrallaan.
Ilmoita asiaton viesti
Näinkin, mutta yleensä tavoitellaan mänty- ja kuusitukkeja, koska niistä saa parhaan hinnan. Niinpä ensiharvennuksessa karsitaan muut lajit pois. Ja kyllähän tukkeja kasvaa luontaisestikin uudistuneeseen metsään jos vaan kasvupaikka on sopiva, mutta hakkukypsyyden saavuttaminen kestää paljon kauemmin.
Ilmoita asiaton viesti
Toki tavoitellaan, mutta jos kasvupaikka on sopimaton kuuselle tai männylle, niin turha niitä on kylvää sinne.
Naapuri palstakin on käytännössä koivikkoa (kostea maastoa), haapojakin siellä kasvaa muttei kuusia tai mäntyjä tai no muutama kuusi yrittää sitkeästi.
Säästöpuut olivat koivuja ja haapoja kyseisellä palstalla (alle 1ha). Kantojen perusteella siellä kasvoi koivuja ja kuusia sekaisin (+ ne jätetyt haavat).
Apen palstan viimeisen osan ensiharvennuksessa sinne jätettiin kyllä aika paljon ihan samanlaista puustoa, kuin siinä alunpitäenkin kasvoi. Tosin luonto päätti sitten hitusen muokata puustoa eräässä ukkosmyrskyssä tänä kesänä.
Metsänhoito on muuttunut aika paljon menneinä vuosikymmeninä, joten se miten metsää on hoidettu joskus taannoin, on jotain aivan muuta tänä päivänä.
Itse harventaessani jätän juuri sen puun kasvamaan, joka sattuu paikassa parhaiten viihtymään, puulajista riippumatta. Poistan kuusen,jos se kasvaa liian lähellä koivua ja on sen varjossa ja toisinpäin.
Samaten myrskyn vahingoittamat kaatuneet puut saavat lähteä polttopuuksi, joitain latvasta katkenneita jätän tikoille yms. eläimille ja hyönteisille hyödynnettäväksi hyödynnettäväksi.
Tänä päivänä ongelma alkaa olla se, että palstoja omistavat perikunnat, jotka eivät ole koskaan palstallaan käyneet tai ovat käyneet vuosikymmeniä sitten. Jolloin metsänhoidon suunnitelmallisuus on heikkoa.
Ilmoita asiaton viesti
Loistava huomio. Monimuotoisen sekametsän, vielä luontaisesti uudistuvan tekeminen kestää sen sata vuotta eikä se välttämättä ole taloudellisesti tuottava oikeastaan ikinä.
Tukkipuu männystä ja kuusesta on oikeastaan ainoa mitä on järkeä kasvattaa taloudellisessa mielessä. Muissa puulajeissa korjuukustannus on liian suuri. Jo nyt harvennuksessa valtio vie veroina 30prossaa, hakkuukone 30orossaa ja isännälle jää se kolmannes, helposti satasia vain hehtaarilta.
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa säästetään metsiä, ja toisaalta mm biopolttoaineiden nimissä, tehdään jatkuvuutta energiankulutukselle, toisaalla.
Omituista?
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa on tiukasti suojeltua metsää yli 1,8 milj. hehtaaria,ja sen määrä lisääntyy ostojen kautta vähintäänkin kuukausittain. Se on enemmän kuin puolet Euroopan (3,6 ha)tiukasti suojellusta metsästä.
Vaikka metsiämme suojellaan noinkin kattavasti,niin metsämme tuottavat edelleenkin 20 % vientituloistamme. Ja niistä riittää moneen muuhunkin.
Minustakin on omituista,ettei vihreät, vasemmisto ja muut pietikäiset näe aiheelliseksi olla tässä asiassa omiensa puolella.
Ilmoita asiaton viesti
https://pihkassa.fi/suomessa-ei-ole-yli-puolia-euroopan-suojelumetsista/
Ilmoita asiaton viesti
Enhän ole väittänytkään,että Suomessa olisi puolia Euroopan suojelumetsistä.(Mitä se sitten tarkoittaakaan?)
Vain sen,että Suomessa on yli puolet Euroopan tiukasti suojellusta metsistä.
Ei tuo nyt pitäisi olla kovin vaikea ymmärtää.
Muun Euroopan metsiensuojelun tasosta en osaa sanoa mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Tekstistä siis ilmenee, että Suomessa ei todellisuudessa ole yli puolta tiukkaan suojelluista metsistä. Ei edes lähellä.
Ilmoita asiaton viesti
EU:n asioista päättävissä suurissa jäsenmaissa on huono omatunto, kun niissä metsät on valtaosin tuhottu.
Rajoittamalla Suomenkin metsien käyttöä, synnintunto niissä maissa helpottaa.
Ilmoita asiaton viesti
Keski-Euroopassa, tulisi keskittyä oman lähiluonnon vaalimiseen.
Mitä se olisi, noissa oloissa, tai niissä oloissa, kun varmasti olosuhteet vaihtelee.
Tällaisen jälkeen, olisi paremmassa asemassa kertomaan sellaista, mitä tarvitaan muuallakin.
Teoreettisesti voi asioita käsitellä tiettyyn rajaan asti, etenkin jos kertymää on koettavana paljon.
Jotain tarttis tehdä kuitenkin, kaiken aikaa, oli pientä tai suurta, ja alkuun mieluummin pientä, ja monipuolisesti, mikä toisaalta toteutuun näissä, jos koko kansa asialla.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen tulee nyt nostaa kissa pöydälle eli irtaantuminen EU:sta. Nyt EU:n kaavailut ovat pahempi uhka kuin sotia edeltänyt uhka kolhoosiin siirtymisestä.
Tuolloin uhka tuli ulkoapäin ja se sodilla torjuttiin. Nyt uhka tulee EU:sta, mihin kuulumme. Ellei EU aio totella Suomen pääministerin ja maa- ja metsätalousministerin kantaa, on tehtävä ratkaisut Suomen EU-erosta.
Emme tarvitse EU:ta isännäksemme. Tämä on tehtävä EU:lle selväksi.
Ken kuvittelee EU:n antavan jotain ulkoista turvaa, katsokoon, mihin EU on pystynyt ja miettiköön asiaa sen perusteella.
Ilmoita asiaton viesti
Metsäalan koulutuksen saaneena ja koulutukseen liittyen myös metsähistoriaa tuntevana pitää kyllä ihmetellä tätä EU:n politiikkaa. Sadassa vuodessa metsien kasvun ansiosta hiilinielu on n. kaksinkertaistunut. Kävin kouluni 1970-luvulla ja hakkuutapoja sekä käsittelyä on muuteltu pienin askelin aina uusien oppien mukaiseksi.
”Suomen metsien kasvu on viimeisimmän valtakunnan metsien inventoinnin mukaan noin 108 miljoonaa kuutiometriä vuodessa. Metsien kasvu on ylittänyt vuotuisen puuston poistuman jo 1970-luvulta lähtien, eli Suomen metsävarat kasvavat joka vuosi. … Vuonna 2019 runkopuun hakkuukertymä oli noin 73 miljoonaa kuutiometriä.22.10.2020”
Virheitä on tehty mm ojitusten laajuudessa ja avohakkuiden pinta-aloissa ja välillä ehkä eniten liian järeässä maanmuokkauksessa. Näistä on opittu ja niitä on ohjeistuksessa korjattu vuosien mittaan.
Hakkuutavoissa suurin muutos historiassa oli kun harsintahakkuista päästiin eroon. Ne veivät metsät huonoon kuntoon 1900-luvun alkuvuosikymmeninä aina 1960-luvulle asti. Sitten alkoi ojitushurma joka meni osittain liiallisuuksiin.
Jos tämä Suomen metsäpolitiikka menee EU:n hallittavaksi siinä menetetään hyvin paljon hyvää ja kantapäänkin kautta opittua.
Ilmoita asiaton viesti
1) Suomi on melko huonosti EU-yhteensopiva maa, meillä on niin paljon poikkeamia keskisen Euroopan menosta.
2) Suomi EU:n luonnonpuistona on keskieurooppalainen unelma, jota myös Suomen vihreät tuntuvat elättelevän.
3) Berliini ja Pariisi ovat kaiketikin rakennettu vanhan metsän kohdalle. Niinpä niiden metsittäminen olisi ympäristön ennallistamista ja kunnianhimokas ilmastoteko.
Ilmoita asiaton viesti
Kävin 80-luvulla Länsi-Berliinissä kokousmatkalla. Isännät järjestivät meille kiertoajelun bussilla ja oppaan. Berliinin muurikin oli silloin vielä pystyssä.
Pysähdyimme erääsen kohtaan, missä avautui laaja, harvapuustoinen niitty eteemme. ”Tässä oli vanhan Berliinin keskusta.” Opas sanoi.
Hän näytti myös muurissa olleen leveän, sinisen raidan ja kertoi siihen liittyvän tarinan, jota en ole muualta löytänyt.
Kaksi pientä poikaa päättivät maalata raidan koko muurin matkalta. Pitkään he pääsivät maalaamaan, mutta jossain kohdassa itäpuolelta tuli salaovesta pari sotilasta, jotka kaappasivat pojat toiselle puolelle. Muistaakseni kesti toista kymmentä vuotta, kunnes lopulta pojat palauttivat.
Ilmoita asiaton viesti
EUROOPAN UNIONIN ENERGIAPOLITIIKKA LISÄÄ HIILIDIOKSIDIPÄÄSTÖJÄ
”Politiikka, jonka piti pelastaa planeetta, tuhoaa sen. Meillä ei ole varaa tällaiseen vielä toisen vuosikymmenen ajaksi”
Järjestö: EU:n energiapolitiikka on saattanut johtaa 4 miljoonan hehtaarin metsäkatoon: ”Politiikka, jonka piti pelastaa planeetta, tuhoaa sen”
https://www.hs.fi/talous/art-2000008102923.html
Öljykasvien viljelyn lisäämisen myötä metsää on vuosikymmenen aikana kaadettu suunnilleen Alankomaiden kokoisen alueen verran, selviää tuoreesta raportista.
Euroopan unionin tavoitteet biopolttoaineiden käytön lisäämiseksi ovat todennäköisesti johtaneet noin 4 miljoonan hehtaarin metsäkatoihin Kaakkois-Aasiassa ja Etelä-Amerikassa, selviää Transport and Environment (T&E) -järjestön raportista. T&E:n energiajohtajan Laura Buffetin mukaan raportin tulos viittaa siihen, että pyrkimykset korvata dieselöljyn kaltaiset saastuttavat polttoaineet ristiriitaisesti lisäävät maapalloa lämmittäviä hiilidioksidipäästöjä.
Soijan kokonaispäästöt ovat hiukan alhaisemmat kuin palmuöljyn, mutta ne ovat tutkimuksen mukaan silti kaksinkertaiset dieselpäästöihin verrattuna, kun huomioidaan metsien välitön ja epäsuora menetys.
[PITÄÄ OTTAA MYÖS HUOMIOON SE, että kun poltetaan luonnonöljyjä (biopolttoaineita), palamisprosessissa muodostuu hiilidioksidia! Se ei pitkään aikaan katoa, vaan lämmittää ilmastoa aivan kuten bensasta tai dieselistä muodostunut palamistuote (CO2)!!
MUISTISÄÄNTÖ: Jos poltetaan esimerkiksi kuivattua lantaa, se ei muutu takaisin paskaksi!]
Jos EU jatkaa nykyistä biopolttoainepolitiikkaansa, se vapauttaa raportin mukaan ilmakehään 173 miljoonaa tonnia hiilidioksidia vuoteen 2030 mennessä. Määrä vastaa 95 miljoonaa ylimääräistä autoa tiellä yhden vuoden aikana.
Soijaviljelyn laajentaminen on tutkijoiden mukaan merkittävä syy metsäkadon nopeaan lisääntymiseen Brasilian Amazonissa ja muissa tärkeissä ekosysteemeissä. Metsäkato lisää ilmastouhkia, kun hiiltä imevät puut kaadetaan.
BIOENERGIAN HARHAKUVA https://www.tapionajatukset.com/78
Ilmoita asiaton viesti
Vastaus kommenttiin 3443223 Mika Lamminpää
On sulla otsaa taas tulla lässyttäämän sun iänikuisilla kommenteilla erittäin asialliseen blogiin.Johan blogin tykkäysmäärä todistaa jotakin verratuna sun omiin blogeisiisi.Kunnioittaisit kirjoittajan asiallista ja ajankohtaista asiaa ja joka poikii asiallista keskustelua huomioiden eri katsontakantoja.Kommentoit asian vierestä ja et itse tuo mitään mielipidettä (ilmeisesti sellaista ei ole) muuta kun niitä samoja hörinöitä kerta toisensa jälkeen.
Eikö yhtään hävetä, niinkuin eräs ruotsalainen tyttö sanoi .(nimeä en nyt muista tähän hätään)
Ilmoita asiaton viesti
Ei hävetä. Hävettääkö sinua?
”Kun tätä kysytään sinä vastaat ei.
Sinä vastaat kieltävästi, niin, kieltävästi
myöntävästi.
Eikö vainoharhaisen jokainen vaatimus ole oikeutettu.
Olet jo vastannut siihen kieltävästi, niin,
kieltävästi myöntävästi.”
(Paavo Haavikko: Viisi sarjaa nopeasti virtaavasta elämästä, 1987)
Ilmoita asiaton viesti
”Kukaan ei ole niin hölmö kuin vanha hölmo” Valitettavasti en tiedä kuka alkuperäisen lauseen on kirjoittanut ja mihin yhteyteen,Sopii kumminkin tähän.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, sinuun se tosiaan sopii. Sitä varmaan tarkoititkin? En minä olisi kyllä sinua sellaiseksi nimitellyt, mutta jos itse haluat itsesi noin nimetä, niin mikäpä minä olen luonnehdinnan osuvuutta kiistämään.
Saa nähdä milloin intiaaniprinsessa Istuu Ilmiantonapin Päällä rientää paikalle letit liehuen.
Ilmoita asiaton viesti
Elämä on
Ilmoita asiaton viesti