Hankalaa hakea Kelan kuntoutukseen

Sain verkkoklinikan kautta viestin, että Kela järjestää rintasyövästä toipuville järjestetyn kuntoutuskurssin. Päätin hakea kurssille ja sen kummemmin asiaa ajattelematta aloin täyttää kurssin esittelysivulle linkitettyä hakemusta. Kun hakemus oli täytetty, piti lähettää hakemus Kelaan. Vasta tässä vaiheessa huomasin, että hakemus olisi pitänyt tulostaa paperille ja lähettää etanapostina Helsinkiin.

Kirjauduin Kelan Oma asiointiin ja tutkin asiaa tarkemmin. Kelan sivuilta ei löytynyt sähköistä kuntoutushakemusta. Oma tulostimeni meni jo aikapäiviä sitten pilalle musteen kuivuttua. Nykypäivänä paperitulosteita tarvitsee niin harvoin, ettei kannata pitää tulostinta kotona. Lähin paikka, jossa olisin päässyt tulostamaan, oli monen kilometrin päässä sijaitseva kirjasto.

Päätin soittaa Kelaan. Pitkän jonotuksen jälkeen sain asiakaspalvelijan kiinni. Kysyin, voisinko lähettää hakemuksen pdf-tiedostona Oma asioinnin kautta. Kelan aspa ei tiennyt ja joutui itse soittamaan hakemuskäsittelijälle. Viimein sain vastauksen, että koronan takia Kela on tehnyt myönnytyksiä, ja poikkeuksellisesti sain lähettää hakemuksen verkossa.

Aloin pohtia asiaa tarkemmin. Kelan järjestämiin kuntoutuksiin hakee ihmisiä, joilla voi olla hyvinkin erilaisia liikkumista vaikeuttavia sairauksia ja vammoja. Näiden ihmisten pitäisi siis hankkia paperitulosteet, postimerkki ja vielä kiikuttaa hakemus postilaatikkoon. Onko tämä nyt ihan tätä päivää? Kelalla on monessa suhteessa erittäin hyvät ja toimivat verkkosivut. Miksi ihmeessä kuntoutukseen hakeminen on tehty näin vaikeaksi?

+1
sarilait
Tampere

Olen yhteiskunnallisesti niin merkityksetön ihminen, että voin esiintyä omalla nimelläni.
Tällä hetkellä olen Piraattipuolueen rivijäsen, en aktiivi. En ole ehdolla minnekään ainakaan nyt ja tuskin olen tulevaisuudessakaan. Omat ongelmansa on Piraattipuolueellakin, mutta millä puolueella ei olisi? Jos tiedät paremman, vakuuta minut.
En kuitenkaan laita puolueekseni PiPua lähinnä siksi, että kirjoitukseni harvoin koskevat piraatteja lähinnä olevia asioita. En tahdo joka blogissa ilmoittaa, että ajatukset ovat omiani, eivät puolueen. Viestiä saa lähettää os. sarilait at hotmail piste com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu