Liikkuvasta autosta ei osteta mitään.

Vaalien alla törmäsin useammassakin paikassa autoilijoiden poruun siitä, että henkilöautoilu on kielletty Tampereen hämeenkadulla. Hullunkurisin väite on se, että keskustan kivijalkaliikkeet kärsivät yksityisautoilun kieltämisestä. Tätä samaa jankutusta on pidetty Tampereella ties kuinka kauan edes miettimättä asiaa tarkemmin.

Tyly tosia asia on, ettei liikkuvasta autosta osteta mitään. Voi olla, että joskus vuosia takaperin hämeenkadulla on voinut lyhytaikaisesti parkkeerata auton, mutta pääsääntöisesti Tampereella auto on aina jätetty jollekin sivukadulle, ja keskustassa asioitu kävellen. Samat sivukadut parkkipaikkoineen ovat vieläkin tallella. Lisäksi maan alle on rakennettu parkkihalleja ja virastotalon edessä on suuri parkkialue. Parkkipaikoista ei siis ole pulaa.

Nykyisin autolijat autoilijat eivät enää jaksa hoitaa asioitaan kävellen. Kauppakeskuksissa auton saa suoraan oven eteen, ja ostokset voi hoitaa yhdellä kertaa saman katon alla. Luin jostakin, että myös Helsingissä kivijalkakaupat ovat alkanet kadota. En tunne Helsinkiä juurikaan, mutta lienee yleinen ilmiö kaikissa kaupungeissa, etteivät keskustan liikkeet kykene kilpailemaan ilmaista parkkitilaa tarjoaville kauppakeskuksille.

Voi olla, että ratikkatyömaa haittasi hämeenkadun liikkeitä pahimpina aikoinaan, mutta kun ratikkaliikenne kunnolla käynnistyy, asiointi Tampereen keskusta-alueella helpottuu huomattavasti. Ratikan vuoroväli on lyhyt, ratikkaan on helppo astua sisään ja ulos isompienkin kassien kanssa ja ratikalla huristaa hetkessä koko keskusta-alueen halki. Maksaminenkin on tehty helpoksi. Ellei tahdo hankkia varsinaista matkakorttia, yksittäiset matkat voi maksaa kännykkäsovelluksella tai pankkikortin pikamaksulla.

Jos autolijat ovat oikeasti huolissaan keskustan kivijalkakaupoista, toimivat he kuten Tampereella on aina toimittu, eli jättävät autonsa parkkiin jonnekin sivustalle ja kulkevat keskustassa niillä jaloilla, jotka evoluutio on suuressa viisaudessaan meille kehittänyt.

+3
sarilait
Tampere

Olen yhteiskunnallisesti niin merkityksetön ihminen, että voin esiintyä omalla nimelläni.
Tällä hetkellä olen Piraattipuolueen rivijäsen, en aktiivi. En ole ehdolla minnekään ainakaan nyt ja tuskin olen tulevaisuudessakaan. Omat ongelmansa on Piraattipuolueellakin, mutta millä puolueella ei olisi? Jos tiedät paremman, vakuuta minut.
En kuitenkaan laita puolueekseni PiPua lähinnä siksi, että kirjoitukseni harvoin koskevat piraatteja lähinnä olevia asioita. En tahdo joka blogissa ilmoittaa, että ajatukset ovat omiani, eivät puolueen. Viestiä saa lähettää os. sarilait at hotmail piste com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu