Onko taas tullut uusi puhelinhuijaus?

Tekniikka kehittyy valtavaa vauhtia, ja huijaukset sen myötä. Meidän maallikoiden on käytännössä täysin mahdotonta tuntea kaikkia mahdollisia huijaustapoja. Niinpä suhtaudun nykyään epäluuloisesti kaikkeen, mitä en kunnolla tunne.

Olen liittänyt puhelinnumeroni ns. Robinsoniin, ja pitkään sainkin olla rauhassa puhelinmyyjiltä. Nyt olen lyhyen ajan sisällä saanut kaksi todella omituista puhelua.

Ensimmäisellä kerralla myyjä höpisi jotakin jostakin sähköhammasharjasta, jonka voisi saada huomattavan halvalla. Havahduin siihen, kun myyjä sanoi, että jos olen kiinnostunut, pitää painaa numeroa yksi, jos en, numeroa kaksi. Tässä vaiheessa ilmoitin tylysti, etten painele mitään numeroita, etenkään älyluurissa ja löin luurin myyjän korvaan.

Tänään tuli uusi puhelu. Nyt pyydettiin osallistumaan johonkin terveyskyselyyn, ja taas olisi pitänyt painella nappeja. Soittaja sai taas luurin korvaansa.

Olen työskennellyt puhelinmyyjänä ja tunnen hieman gallupeidenkin toimintaa. Minä en keksi yhtään hyvää syytä, miksi minun pitäisi painella yhtään mitään, koska soittajalla on kuitenkin tietokone edessään.

Minä en tiedä, voiko tuollaisella tekniikalla aiheuttaa jotakin vahinkoa. Alkaa kuitenkin ihmetyttää tuo, miten sinnikkäästi nämä soittajat koittavat saada minut luuriani näpyttelemään. Onko taas tullut jokin uusi huijaustapa?

sarilait
Tampere

Olen yhteiskunnallisesti niin merkityksetön ihminen, että voin esiintyä omalla nimelläni. Tällä hetkellä olen Piraattipuolueen rivijäsen, en aktiivi. En ole ehdolla minnekään ainakaan nyt ja tuskin olen tulevaisuudessakaan. Omat ongelmansa on Piraattipuolueellakin, mutta millä puolueella ei olisi? Jos tiedät paremman, vakuuta minut. En kuitenkaan laita puolueekseni PiPua lähinnä siksi, että kirjoitukseni harvoin koskevat piraatteja lähinnä olevia asioita. En tahdo joka blogissa ilmoittaa, että ajatukset ovat omiani, eivät puolueen. Viestiä saa lähettää os. sarilait at hotmail piste com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu