Hätähuuto maakuntasoten vakavista valuvioista!

Johtamani Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien neuvottelukunnan puheenjohtajiston hätähuuto soten vakavista valuvioista alueemme ihmisten palveluihin ja kaupunkiemme elinvoimaan on julkistettu aamulla Uudenmaan liiton sivuilla.

Huolet soten ongelmista ovat eduskunnan asiantuntijakuulemisissa mielestäni mittavasti syventyneet. Kannan vakavaa huolta, että esitys runnotaan eduskunnassa läpi tekemättä muutoksia. Pidin tärkeänä, että johtamani neuvottelukunnan puheenjohtajisto otti selvän kannan ja edellyttää muutoksia. Näen, että tämä on yhteinen hätähuuto.

https://www.uudenmaanliitto.fi/uudenmaan_liitto/uutishuone/tiedotteet/helsingin_ja_uudenmaan_kansanedustajien_puheenjohtajisto_uudenmaan_erityiskysymykset_huomioitava_sote-uudistuksessa.37448.blog

Taistelen naarasleijonan lailla, ettei alueemme ihmisten palveluja heikennetä, ettei kotikaupunkiani ryöstetä eikä sen elinvoimaa nitistetä. Elinvoimainen Helsinki ja Uusimaa on koko Suomen hyvinvoinnin ja kasvun veturi.

Nostamme yhdessä esille vakavan huolen huolen sote-esityksen vaikutuksista kasvavien kaupunkien investointikykyyn ja elinvoiman turvaamiseen.

Kenk-järjestäytymiskokous 7.5.2019. Kuvaaja Inka Kanerva.

Kannamme huolta kuntien kyvystä huolehtia jäljelle jäävistä tehtävistään.

Olen erityisen huolissani koulutuksen määrärahoista. Alueemme kaupunkien mukaan maakuntasote-esitys syö mahdollisuuksia kaupungeissa järjestää laadukasta varhaiskasvatusta ja opetusta.

Vaadimme puheenjohtajiston kanssa yhdessä sote-esityksestä puuttuvaa ratkaisua Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin rahoitukseen sekä opetuksen ja tutkimuksen rahoittamiseen.

Hallituksen esitys vaarantaisi muun muassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:in korkeatasoisen syöpätutkimuksen ja siten potilaiden mahdollisuuden saada parasta mahdollista hoitoa

Nostamme esille vahvan huolen koko Uudenmaan sosiaali- ja terveyspalvelujen rahoitukseen kaavailluista leikkauksista sekä pelastustoimen rahoituksen vajeista sekä siitä, että metropolialueen erityispiirteiltä on monin osin suljettu silmät.

Kokoomus ei voi hallituksen monin tavoin vahingollista sote- esitystä kannattaa. Jos eduskunnassa esitystä runnotaan eteenpäin ja hallituspuolueet vievät esityksen läpi, on täysin välttämätöntä kuulla Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien neuvottelukunnan puheenjohtajiston vaateet. Edellytämme yhdessä esille nostamiemme epäkohtien korjaamista.

Vastuullisinta olisi vetää esitys pois eduskunnasta ja suunnata voimavarat lisähallinnon ja massiivisen järjestelmäuudistuksen sijaan ihmisten palveluihin sekä koronan takia syntyneen valtavan hoitovelan korjaamiseen.

Lähetän tuoreimpia politiikan kuulumisia eduskuntaterveisissä noin kerran kuukaudessa. Voit tilata eduskuntaterveiset lähettämällä minulle sähköpostia osoitteeseen sari.sarkomaa(at)eduskunta.fi tai soittamalla 050 511 3033.

Sari Sarkomaa

Kansanedustaja

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja

+7
sarisarkomaa
Kokoomus Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Helsinkiläinen kokoomuksen kansanedustaja, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen, terveydenhuollon maisteri, kolmen nuoren äiti, intohimoinen Itämeren suojelija, lenkkeilijä ja leipoja. Voit tutustua ajatuksiini kotisivuillani (www.sarisarkomaa.fi). Olen ehdokkaana kevään kunnallisvaaleissa Helsingin kaupunginvaltuustoon. Voit seurata työtäni vastaanottamalla eduskuntaterveiseni. Kirjeen voit tilata lähettämällä minulle sähköpostia sari.sarkomaa(at)eduskunta.fi tai nettisivuillani olevan linkin kautta. Minut löytää myös sosiaalisesta mediasta Facebookin, Twitterin ja Instagramin kautta @sarisarkomaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu