Helsingin palkkasotkusta selvitys kaupunginhallituksessa ensi maanantaina 8.8.

Helsingin Sanomat uutisoivat 31.7. Helsingin kaupungin palkkaongelmien syvenneen entisestään. Tilanne on vakava. Virheellisten palkkojen ja maksamatta jääneiden palkkojen lisäksi kaupunki ei ole ilmoittanut kaikkia palkkatietoja tulorekisteriin. Palkkatietojen puuttuminen tulorekisteristä voi vaikuttaa muun muassa vanhempain- tai sairauspäivärahaan, jos vuositulot näyttävät todellista pienemmiltä.

 

Palkkasotkun tilanteesta ja tehdystä korjaustoimista on esityksestäni selvitys kaupunginhallitukselle ensi maanantaina 8.8. Edellinen selvitys pyynnöstäni oli maanantaina 27.6. Silloin ongelmia syntyi nopeammin kuin tehostetuista toimista huolimatta virkamiehet ehtivät korjata. Selvä viesti kokouksessamme oli se, että kaikki tarvittavat voimavarat on otettava käyttöön ja kesälomat eivät voi hidastaa asioiden korjaamista. Palkanmaksu on vihdoin saatava kuntoon ja palkka on maksettava ajoissa ja oikein. 

 

Tilanne aiheuttaa täysin kohtuuttomia ongelmia henkilöstölle ja vie henkilökohtaisen talouden sekaisin. Ansaitun loman sijaan monella on ollut käsissä kiperät toimeentulohuolet. Tilanne heikentää henkilöstömme hyvinvointia, kaupunkimme veto- ja pitovoimaa työnantajana sekä kykyä turvata helsinkiläisten palvelut. 

 

On erittäin vakavaa, että tilanne on yhä hyytävä ja lisäongelmia ilmeisesti syntyy edelleen. Ensi maanantaina kaupunginhallituksen kokouksessa odotan kuulevani, kuinka entistä järeämmät toimet on otettu käyttöön sekä milloin ja miten asiat saadaan kuntoon. Henkilöstölle aiheutuneet vahingot on korvattava asiallisesti. Palkka-asioiden sujumisen ja asioista henkilöstölle tiedottamisen on oltava kaupungin ykkösagenda. Kaupunkimme henkilöstön esimiehien osaamista on syytä hyödyntää nykyistä paremmin henkilöstölle aiheutuvien haittojen vähentämiseksi. Henkilöstöä ja luottamusmiehiä on jatkossa kuultava tarkemmin. 

 

Kaupungin tarkastuslautakunnan on syytä tehdä koko asiaan liittyvästä prosessista arvioi, josta kaikkien on otettava opiksi. Palkanmaksu on tärkein työantajan velvollisuuksista ja sen on sujuttava. Helsingin on pystyttävä parempaan ja palautettava luottamus toimia hyvänä työnantajana.

0
sarisarkomaa
Kokoomus Helsinki

Helsinkiläinen kokoomuksen kansanedustaja ja kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, Valtiovarainvaliokunnan jäsen, kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen, kolmen nuoren äiti, THM, intohimoinen Itämeren suojelija ja lenkkeilijä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu