Diili 5 Potkut tuli

Viidennessä jaksossa sukelsimme tuotteiden ja brändien maailmaan. Tehtävänä oli luoda tuoteperhe ja brändi Teflon Brothers -yhtyeelle. Aikaa oli jälleen niukasti ja tyhjästä lähdettiin liikkeelle. Suunnittelu lähti hyvin käyntiin, mutta epäonnistuimme tuotteissa ja visuaalisessa ilmeessä.

Leikepöydälle oli jäänyt paljon työtä, jota ei ohjelmassa nähty. Soittelimme Pasin kanssa tuotteiden perään ja huomasimme, kuinka haasteellista yhtä tuotekappaletta oli saada. Useampaan painotaloon soitellessani lopulta löytyi aDigi, joka pystyi toimittamaan taulun nopeasti ja vielä kotiinkuljetuksella. Suuri kiitos aDigin toimitusjohtajalle hyvästä ja nopeasta palvelusta. Samasta paikasta saatiin myös tarra prototyyppiä varten.

En ollut tyytyväinen julisteen visuaaliseen ilmeeseen ja neon väreihin. Oli todella shokki nähdä julistetiedosto, joka oli pakko lähettää eteenpäin painoon, koska aikaa uuden tekoon ei ollut. Harmi, kun tämä kohtaus ei mahtunut ohjelmaan. Jos tavoitellaan 15-35 -vuotiaita miehiä niin pinkki väri ei ole paras mahdollinen. Visuaalista ilmettä tehtäessä unohdettiin kokonaan kohderyhmä. Teflon Brothers kritisoi myös värejä. Hävisimme tehtävän.

Huutokonttorissa käytiin tiukkaa keskustelua tehtävän kulusta. Tuntui, että visuaalinen epäonnistuminen kuitattiin turhan kevyesti. Tämän jälkeen alkoikin sitten keskustelu delegoinnista ja nopeudesta. Tein itse montaa asiaa samaan aikaan. Olin myös loppuvaiheessa viilamassa koko tarinaa ja ohjaamassa esityksen tekemistä, jotta saadaan tekstit oikein paikoilleen. Pelkkää arvolupausta ei tehty tuntia vaan se muotoutui hyvinkin nopeasti paperille. Tämän täytyy kuitenkin olla linjassa tarinan ja kielen kanssa, jotka olivat vahvasti työnalla. En mielestäni ollut oikea henkilö tiputukseen, mutta minuahan ei sinne valittukaan tehtävässä suoriutumisen perusteella. Olisin itse valinnut tiputukseen visuaalisen ilmeen tekijät.

Johtoryhmä ei tällä kertaa puuttunut siihen, että pudotukseen valittiin kaksi saman sukupuolen edustajaa ja kumpikaan heistä ei ollut apulaispäällikkö. Apulaispäällikön vastuulla oli visuaalinen ilme. Johtuiko tämä siitä, että molemmat valitut olivat miehiä?

Tiputusvalintani perustui kokonaisuuteen ja motivaatioon, jota syvästi ihmettelin ja niin teki myös johtoryhmä. Tähän varmaan vaikutti se, että samaan aikaan ohjelman kanssa kävin tunnusteluja uudesta työpaikasta. Useampikin naru veti puoleensa. Tämä olisi kannattanut pitää omana tietona eikä olla liian avoin ja rehellinen kanssakilpailijoille. En olisi kuitenkaan uskonut tämän koituvan kohtalokseni.

Olin varma siitä, että kaksi lähtee kotiin, koska ohjelma oli puolivälissä. Liikaa kilpailijoita ja liian vähän tulevia jaksoja. Lähtöasetelma tehtiin niin, että johtoryhmässä hakemalla haettiin, että suolaisimme Inkaa Pasin kanssa. Potkut tuli. Toki tämä harmitti silloin, mutta en kadu osallistumistani ohjelmaan hetkeäkään. Tämä oli upea kokemus, jossa pääsi epämukavuusalueelle haastamaan itseään. Paineensietokyky ja suoriutuminen yllättävissäkin tilanteissa nousi vahvasti esiin. Sain myös uusia tuttavuuksia ja ystäviä kilpailusta.

Ohjelmaan on tullut mukaan monenlaistakin persoonaa. Osa haluaa itselleen julkisuutta ja ruutuaikaa eikä siinä mitään pahaa ole. Ehkä kuitenkin itse miettisin, miten kannattaa sitä ruutuaikaa itselleen järjestää ja kannattaako joka kohdassa olla suuna päänä, vaikka substanssi puuttuu. Halusin antaa itsestäni hyvin totuudenmukaisen kuvan. Sanon silloin suoraan, kun mulla on jotain asiaa. Bussin alle heittämistä ei ole se, että sanoo suoraan mitä mieltä on. Jaajon ympäripyöreää puhe -kommenttia en allekirjoita. Olen saanut palautetta elämässäni omasta suorasukaisuudestani ja tämä on ollut sellainen asia, jonka kanssa olen tehnyt töitä. Olen oppinut vähän miettimään ja malttamaan mitä sanon tai millä tavalla asian esitän. En muuttanut tyyliäni ohjelman kuvauksissa, vaikka tätä minulle ehdotettiin. En halua hakea ruutuaikaa ehdoin tahdoin tai toisia haukkuen. Tärkeintä on olla oma itsensä ja toivoa, että se välittyy myös kotikatsomoihin leikkauksen jäljiltä.

+1
SebastianFranckenhaeuser
Kokoomus Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Helsingin kaupungin nuorisojaoston jäsen ja pelastuslautakunnan varajäsen. Herttoniemen Kokoomuksen puheenjohtaja. Kokoomus Helsinki.
Täällä esitetyt mielipiteet ovat omiani eivätkä edusta työnantajani tai edustamieni yhdistysten kantoja. Verkkosivut osoitteessa www.sebastianf.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu