Harrastaminen ei saa olla rahasta kiinni

Törmäsin neljä vuotta sitten kirjoittamaani blogiin, joka on ajankohtainen myös tänä päivänä. Olemme koronaviruksen vuoksi tilanteessa, jossa normaali harrastaminen on vaikeampaa, mutta tulee myös päivä, kun on aika palata normaaliin päivärytmiin. Lapsilla ja nuorilla täytyy olla olla mahdollisuus harrastaa.

Meidän on tärkeää kannustaa jokaista lasta ja nuorta mukaan vähintään yhteen harrastukseen. Mikäli halukkuutta löytyy, harrastaminen ei saa jäädä kiinni perheen taloudellisesta tilanteesta. Harrastuksiin osallistuminen tukee lapsen ja nuoren kasvua sekä ehkäisee syrjäytymistä. Harrastukset vahvistavat sosiaalisuutta ja tarjoavat usein myös liikuntaa päivään.

Monet harrastukset ovat hyvin kalliita. Esimerkiksi jääkiekko ja jalkapallo vaativat kauden aikana satojen eurojen panostuksen, mutta on olemassa myös muunlaisia vaihtoehtoja. Esimerkki tällaisesta on palokuntatoiminta. Alaikäiseltä ei useinkaan veloiteta jäsenmaksua ja varusteet saa palokunnalta. Itselle jää hankittavaksi ainoastaan kumisaappaat ja käsineet. Vapaavalintaiset leirit maksavat muutamia kymppejä ja sisältävät päivän ruuat.

Palokuntatoiminta sopii harrastukseksi sekä tytöille että pojille. Palokunnassa myös opitaan tärkeitä arkielämän perustaitoja, kuten ensiapu ja alkusammutus. Itse olen tyytyväinen siihen, että olen harrastanut palokuntatoimintaa melkein 20 vuoden ajan. Harrastus on kulkenut mukana koko tähänastisen elämäni ajan ja jatkuu nykyään hälytysosaston puolella. Toimin operatiivisissa tehtävissä yksikönjohtajana. Harrastuksen parissa on myös mahdollista saada jatkokoulutusta, jota voi hyödyntää muilla elämänalueilla.

Tässä hyviä perusteita sille, miksi jokaiselle nuorelle pitäisi taata mahdollisuus edes yhteen harrastukseen!

SebastianFranckenhaeuser
Kokoomus Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Helsingin kaupungin nuorisojaoston jäsen ja pelastuslautakunnan varajäsen. Herttoniemen Kokoomuksen puheenjohtaja. Kokoomus Helsinki. Täällä esitetyt mielipiteet ovat omiani eivätkä edusta työnantajani tai edustamieni yhdistysten kantoja. Verkkosivut osoitteessa www.sebastianf.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu