Ladattava sähköauto on vain välivaihe

Viime aikoina on puhuttu paljon sähköautoilusta. Olemme saaneet myös lehdistä lukea, että sähköauto ei ole paras yhdistelmä Suomen talveen. Paljon puhutaan siitä, että pitäisi rakentaa lisää sähköautojen latausinfraa, jotta autot yleistyisivät. Itse asiassa sähköähän on jo saatavilla melkein mistä vain, mutta pikalatausasemia on vähemmän.

Mielestäni ladattava sähköauto on vain välivaihe. Jos ajatellaan autoilun tulevaisuutta, niin uskon vetyautojen tulevan hyvinkin nopeasti markkinoille. Nyt jo suunniteltu polttokennoteknologia on varsin lupaavaa. Auton toimintamatka kasvaa ja tankin saa täyteen parissa kolmessa minuutissa. Teknologia soveltuu paremmin myös raskaaseen liikenteeseen.

Vetyautot eivät tarvitse painavia akkuja, joten auto on huomattavasti kevyempi. Näin akuista ei synny myöskään ongelmajätettä. Vetyauto on täysin nollapäästöinen ja vetyä syntyy muun muassa metsäteollisuuden sivutuotteena. Täysin ongelmaton vetyautokaan ei ole, koska hyötysuhde on vain vasta 50%, kun osa vedystä menee harakoille.

Fakta on kuitenkin se, että kaikilla ei ole varaa ostaa uutta sähköautoa eikä se välttämättä ole edes järkevää. Autoala kehittyy koko ajan ja uusia ratkaisuja tulee markkinoille, kun ne ovat valmiita. Sähköautoilu sopii joillekin, mutta se ei missään tapauksessa ole vaihtoehto kaikille. Näin ollen perinteiset polttoaineet tulevat säilymään käytössä pitkään. On hyvä muistaa, että Suomen päästöt ovat vain 0,14% prosenttia koko maailman päästöistä ja liikenteen osuus Suomen päästöistä on viidenneksen. Tärkeämpää olisikin keskittyä muiden maiden päästöjen leikkaukseen.

SebastianFranckenhaeuser
Kokoomus Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Helsingin kaupungin nuorisojaoston jäsen ja pelastuslautakunnan varajäsen. Herttoniemen Kokoomuksen puheenjohtaja. Kokoomus Helsinki. Täällä esitetyt mielipiteet ovat omiani eivätkä edusta työnantajani tai edustamieni yhdistysten kantoja. Verkkosivut osoitteessa www.sebastianf.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu