Laivaliikenne vaatii parempaa liikennesuunnittelua ja investointeja

Helsinki on suunnitellut keskittävänsä laivaliikennettä Jätkäsaareen ja Katajanokalle. Tulevaisuudessa laivaliikennettä tulee olemaan enemmän Tallinnaan kuin Tukholmaan. Tämä tulee lisäämään henkilöauto- ja raskasta liikennettä Katajanokalle. Katajanokka on varsinainen liikennesumppu laivojen saapuessa tai niiden lähtiessä. Lähtisin ratkaisemaan tätä liikenneongelmaa siten, että rakennettaisiin silta tai tunneli Katajanokalta Itäväylälle.

Jos ajatellaan, että yhdessä laivassa lähtee parhaimmillaan 400 henkilöautoa ja 100 rekkaa kuusi kertaa päivässä, niin on sanomattakin selvää, että Sörnäisten rantatie ei tule riittämään. Paljon väliä matkustaneena jonot ovat todella pitkiä ja lyhyt siirtymä Herttoniemeen voi kestää jopa kahdesta kolmeen tuntiin.

Jätkäsaaressa on aivan samantyyppinen liikenneongelma jo käsillä johtuen siitä, että ideologia on ohjannut liikennesuunnittelua. Meidän tulee korjata tämä rakentamalla tunneli suoraan Länsiväylälle. Näin ongelma saadaan ratkaistua ja tämä helpottaa Jätkäsaaressa asuvien ja siellä asioivien elämää huomattavasti.

SebastianFranckenhaeuser
Kokoomus Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Helsingin kaupungin nuorisojaoston jäsen ja pelastuslautakunnan varajäsen. Herttoniemen Kokoomuksen puheenjohtaja. Kokoomus Helsinki. Täällä esitetyt mielipiteet ovat omiani eivätkä edusta työnantajani tai edustamieni yhdistysten kantoja. Verkkosivut osoitteessa www.sebastianf.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu