Maahanmuuton ongelmat on myönnettävä

Viime päivinä on uutisoitu paljon siitä, kuinka turvallisuustilanne Helsingissä on muuttunut. Olen huomannut tämän jo vuosia sitten ja kuullut samaa myös muilta kaupunkilaisilta. Tilanne tuntuu vaan pahenevan ja teot ovat muuttuneet entistä raaemmiksi. 24-vuotiaan miehen puukotus lähti laukun heilutuksesta ja pääosa tekoon osallistuneista olivat maahanmuuttajataustaisia.

MTV Uutisille tutkinnanjohtaja Jukka Larkio lausui näin: ”Tapaus on jatkumoa sille kehitykselle, jota viime vuosina on esiintynyt.

– Erityisesti maahanmuuttajataustaisen keskuudessa teräaseen käyttökynnys on varsin matala verrattuna kantasuomalaisiin. Nyt kyse ei ollut nuorisojengiväkivallasta, mutta selvää on, että nuoriso on alkanut jengiytymään.”

Samaan aikaan Helsingin Itäkeskuksessa vuosikausia palvellut yrittäjä lopettaa asiakaskadon vuoksi. Hansasillalla liikkuu nykyään miesporukoita, jotka käyttävät aineita ja tekevät avoimesti huumekauppaa. Maksavat asiakkaat eivät uskalla enää mennä sinne.

Mielestäni on väärin, että maahanmuuton ongelmista ja lieveilmiöistä ei saisi puhua. Pään pensaaseen laittaminen ei ratkaise itse ongelmaa vaan pahentaa sitä. Kaupungin päättäjien tulee ryhtyä toimenpiteisiin, jotta turvallisuus paranee Helsingissä. Maahanmuuton ongelmat johtuvat humanitaarisesta massamaahanmuutosta. En yhtään ihmettele, että Suomessa on samat ongelmat tähän liittyen kuin muuallakin. Tuhannen taalan kysymys onkin se, teemmekö niiden eteen mitään ennen kuin ollaan samassa tilassa Ruotsin kanssa.

Pohjoismaat ovat kiristäneet turvapaikkapolitiikkaansa olennaisesti. Suomi on isoissa ongelmissa, mikäli emme toimi samoin. Tanska on ollut selkeästi edelläkävijä ja Tanskasta kannattaa ottaa mallia. Myös Itävalta jatkaa hyvien uudistusten tekemistä. Esimerkiksi omaisuuden takavarikointi ja sosiaalietujen kiristäminen ovat juuri niitä oikeita keinoja, joita myös Suomessa tulisi käyttää.

Mietitään seuraavaksi, miten voimme edistää asioita kaupunginvaltuustossa, koska kuntavaalit lähestyvät. Meidän täytyy pyrkiä siihen, että meillä on tarpeeksi järjestyksenvalvontaresursseja käytettävissä, koska tämä luo turvallisuuden tunteen ja rauhoittaa tilannetta. Poliisineuvottelukunnassa täytyy pyrkiä löytämään ja kohdentamaan resursseja mahdollisimman tehokkaasti. Kaupunkihan ei päätä poliisin lisäresursseista vaan sen tekee sisäministeri. Nykyisellä hallituspohjalla näitä tuskin saadaan lisää tähän ongelmaan. Helsingin ei tulisi rakentaa enää uusia vastaanottokeskuksia vaan näistä pitäisi alkaa luopumaan. Laittomasti maassa olevien palvelupaketti tulee poistaa ja tulkkipalveluista pitää karsia. Helsingin ei kannata houkutella tänne lisää hengaajia vaan enemmänkin erityisasiantuntijoita ja sijoittajia.

 

+3
SebastianFranckenhaeuser
Kokoomus Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Helsingin kaupungin nuorisojaoston jäsen ja pelastuslautakunnan varajäsen. Herttoniemen Kokoomuksen puheenjohtaja. Kokoomus Helsinki.
Täällä esitetyt mielipiteet ovat omiani eivätkä edusta työnantajani tai edustamieni yhdistysten kantoja. Verkkosivut osoitteessa www.sebastianf.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu