Vahva talous on Helsingin veturi

Helsinki tarvitsee vahvaa taloutta. Pääkaupunkimme täytyy olla elinvoimainen ja tukea yrittäjyyttä. Helsingin vetovoimaan voidaan vaikuttaa markkinoinnilla ja lupaprosesseja helpottamalla. Tukemalla yrittäjyyttä Helsinkiin syntyy entistä enemmän työpaikkoja, jotka tuovat verotuloja kaupungin kassaan. Haluaisin itse olla mukana tekemässä Helsingistä Suomen yritysmyönteisintä kaupunkia.

Yritysten tarpeet pitää huomioida myös kaupunkisuunnittelussa. Helsingissä täytyy voida liikkua myös muulla tavalla kuin kävellen ja polkupyörällä. Matkailua on kehitettävä ja Helsinkiä on markkinoitava erityisesti Venäjälle ja Aasiaan. Helsingin kilpailukykyä pitää parantaa ja meidän täytyy pystyä houkuttelemaan yhä enemmän osaavaa työvoimaa Helsinkiin. Kaupunki työllistää yli 39 000 ihmistä ja on tärkeää, että tuottavuus ja uudet työtavat huomioidaan myös kaupungin virastoissa. Kaupunkia on johdettava taitavasti, jotta tehokkaat ja toimivat palvelut voidaan tarjota myös jatkossa.

Yleinen taloustilanne on ollut haastava ja tämä on heijastunut myös kuntatalouteen. Helsingin talous on parantunut viime vuosina. Tilikauden 2020 tulos oli 497 miljoonaa euroa, joka on 234 miljoonaa euroa ennustettua parempi. Helsingin talouden vahvistuminen on hieman poikkeuksellista, etenkin kun kuntatalouden kriisi on syventynyt entisestään. Tämä on merkki siitä, että Helsinki on vahva kaupunki ja suunnannäyttäjä muille kunnille nyt ja tulevaisuudessa. Tärkeintä on, että Helsinki näyttäytyy isossa kuvassa vahvana ja talous pyritään jatkossa pitämään ylijäämäisenä.

Hoidetaan Helsingin taloutta hyvin ja varmistetaan, että talous vahvistuu entisestään myös tulevaisuudessa.

0
SebastianFranckenhaeuser
Kokoomus Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Helsingin kaupungin nuorisojaoston jäsen ja pelastuslautakunnan varajäsen. Herttoniemen Kokoomuksen puheenjohtaja. Kokoomus Helsinki.
Täällä esitetyt mielipiteet ovat omiani eivätkä edusta työnantajani tai edustamieni yhdistysten kantoja. Verkkosivut osoitteessa www.sebastianf.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu