TV-puolella pitäisi herätä siihen, ettei Hjallis ole enää neutraali Diili-jumala vaan täysverinen puoluejohtaja

Kuvankaappaus Harkimon Youtube-kanavalta, jossa hän esittelee uutta autoaan.

Miettikää, jos Jussi Halla-aholla ja vaikkapa meikäläisellä olisi oma TV-ohjelma riippumattomalla Nelonen -kanavalla. Sen myrskyn suuruutta olisi vaikea kuvailla.

Ja sitten miettikää, että näin tulee olemaan Hjallis Harkimon ja Jethro Rostedtin osalta. Kuvaukset ovat nyt heinäkuussa. Sen jälkeen ohjelma menee leikattavaksi ja julkaisuun. Hjallis puolestaan lähtee kiertueelle houkuttelemaan ihmisiä puolueeseensa ja rakentamaan perustettuja piirijärjestöjään.

TV-puolella pitäisi jo vihdoin herätä siihen, että Hjallis ei ole enää mikään neutraali showmies ja Diili-jumala, kuten jenkeissä herättiin Trumpin suhteen.

Sanon tämän itse poliitikkona: me emme ole sellaisia henkilöitä, joita pitäisi päästää TV:seen kaikkien kavereina ja symppiksinä harmittomina viihdejulkkiksina. Me poliitikot käytämme valtaa maksimaalisimmalla tavalla. Kun me painamme nappia, verorahat lähtevät juoksemaan toiselta väestöryhmältä toiselle väestöryhmälle – arvotuksiemme mukaan.

Poliitikko voi vierailla TV-ohjelmissa poliittiset asemat grafiikkoihin avattuna, mutta ei neutraalina juontajana tai ohjelman isäntänä. Meidän tulisi mieluusti olla kritiikin kohteina TV-ohjelmissa tai vähintäänkin kortit paljastettuna ja ei missään nimessä niiden isäntinä. Vaikka olisi mitkä kaveriverkostot TV-maailmassa ja kuinka paljon rahaa.

Jokainen minuutti meidän naamaamme TV:ssä sitoutumattomassa roolissa hyvänä tyyppinä on kuin kanava maksaisi seuraavaa vaalikampanjaamme tuhansilla euroilla. Ja toisi nostetta jo nykyiseen asemaamme – tai poliittiselle kiertueellemme.

Kuka tahansa voi aloittaa journalistina tai TV-juontajana, mutta kun hyppää politiikan puolelle, ihmistä ei voi enää käsitellä kaksilla käsineillä.

Jos haluaa vaikuttaa mielipiteisiin ja päästä läpi vaaleissa, voi kirjoittaa lehteen, jakaa vaalipostereita tai tehdä vaikkapa videoita someen. Läpinäkyviä politiikan vaikuttamiskeinoja on lukuisia.

Puolueiden perustaminen on hyvä juttu. Samoin ihminen ottaminen mukaan vaikuttamaan. Mutta sammutetuin lyhdyin suosion kerääminen vaaleissa läpi pääsemiseksi ei ole tervettä. Silloin politiikan uskottavuus kärsii, kun äänestäjät tulevat huijatuksi, kun heidän edustajansa äänestävätkin vastoin heidän arvojaan päästyään sisään eduskuntaan.


Tässä lähde sille, että Nelonen nostaa nämä kaksi poliitikkoa ohjelmansa isänniksi: https://www.youtube.com/watch?v=2kSpLv190W4

Tässä lähde sille, että Jethro on mukana Liike Nytissä: https://liikenyt.fi/2018/08/jethro-rostedt-ja-sedu-koskinen-vahvistamaan-liike-nyt-turkua/

sebastiantynkkynen

Oululainen kansanedustaja. Puolueiden välisen demokratiaa edistävän Demo Finlandin puheenjohtaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu