Pakolaisia, pakolaisia

Aivan aluksi. Maailman rikkailla mailla on, noh ainakin moraalinen velvollisuus auttaa sodanruntelemia, hätää- ja kaikesta pulaakärsiviä ihmisiä ympäri maailman. Sama koskee tietysti myös ympäristö- tai muiden katastrofien kohdalla. 

Suomi on päättänyt auttaa 500 Syyrian sodasta kärsivää ihmistä tuomalla heidät suihkarilla maahamme. 200 heistä survottaisiin ns. pakolaiskiintiön piiriin ja 300 tulisi ylimääräisenä. Valtio on alustavasti budjetoimassa tähän ensin 1,5 miljoonaa ja  2014-2017 2,8 miljoonaa euroa ylimääräistä. Yhteensä tämä on siis 4,3 miljoonaa.

Tästä alkaa sitten se Persu, rasisti, natsi, maahanmuuttokriitikko… vaihe.

Kritisoin. Kritisoin taas epäonnistunutta suomessa harjoitettavaa pakolaispolitiikkaa, en Syyrialaisia pakolaisia. 

Meille ei kerrota pakolaispolitiikan todellisia kuluja. Ei ole kerrottu montako miljardia jo harjoitettu ”pakolaisbisnes” on tullut maksamaan, eikä nytkään kerrota paljonko todelliset kulut ovat näiden 500 Syyriasta tulevan osalla. En nimittäin usko, että 175 €/kk./hlö. kattaa näiden uusien pakolaisten aiheuttamat todelliset kulut. 

Epäilen todellisten kulujen olevan vähintään kymmenkertaiset veronmaksajille. 500 Syyrialaista tarvitsee asunnot, ruokaa, vaatteita,… ja heille sitten tietysti uusia ”hyyssäreitä” sievoinen nippu. Työllistäähän tämä huolehtiminen toki kymmeniä, ellei jopa yli 100 ihmistä hetkessä, mutta heidänkin ”tuottamaton” palkka maksetaan verovaroista. Arvelen, että vuoteen 2017 mennessä näiden 500 pakolaisen aiheuttamat kulut ovat 20- 40 miljoonaa euroa kokonaisuutena, eikä tähän ole laskettu mahdollisia perheen yhdistämisiä. 20 miljoonaa euroa tulee jo kaavalla 20 000€/v/hlö x 4 vuotta x 500 hlö.

No eipä siinä mitä, että hurjan kallista on, mutta olisiko viisaanpaa laittaa tuo 20- 40 miljoonaa sellaiseen maahan, jossa elämisen kulut ovat vain kymmenesosa suomen elinkustannuksiin verrattuna. Tolla summallahan saisi autettua 5000 Syyrialaista ja silti poliitikot voisivat näytellä kiiltävää kilpeänsä.

PS. Voin tietysti olla taaskin väärässä. 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu