Burkinit uimahalleihin

Olenkohan yksin ajatusteni kanssa? Omasta mieleestäni tämä hössötys milloin mistäkin eri kulttuureista saapuvien palvomiseksi alkaa olla tapissa. Etenkin tietyistä kulttuureista, joista ei pahaa sanaa saa sanoa. Siksipä tyydynkin sanomaan ”tietyistä” ja kaikkihan sen varmaan ymmärtää mistä tällöin on kysymys.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu on nyt sitten taas löytänyt epäkohdan joka tulisi korjata. Valtuutetun tietoon on nimittäin tullut useita tapauksia uimahalleista, joissa ei ole sallittu uimista burkinia käyttävälle naiselle. Kääk! 

”Valtuutetun mukaan burkinikielto voi olla syrjintää. Koska burkinia käyttävät ovat naisia, syrjintä liittyy uskonnon lisäksi myös sukupuoleen, valtuutettu linjaa”.

Kas niin, syrjintäähän se jos ei mitään muuta. Miksiköhän yhdenvertaisuusvaltuutettu ei ollut kiinnostunut silloin, kun uimashortseista käytiin kalapaliikkia? Uimashortsikieltoa perusteltiin pääsääntöisesti hygienialla, eikä esille noussut ollenkaan sukupuoli. Ja edelleenkin osa kylpylöistä ja uimahalleista kieltää shortsien käytön.

Ja anna mun kaikki kestää tämänkin lisäksi!

Valtuutettu suosittelee myös yksityisten suihkutilojen rakentamista uimahalleihin, koska ne edistäisivät erilaisten ihmisryhmien yhdenvertaisuuden toteutumista.

Esimerkkeinä mainitaan erilaisista kulttuurisista tai uskonnollisista taustoista tulevien lisäksi ihmiset, joilla on jokin vamma tai sairaus tai jotka kuuluvat sukupuolivähemmistöihin.

Venäläis vähemmistöä ei tässä mainittu, mutta heidän kulttuuriinsahan kuuluu saunoa hattu päässä. Pitäisikö heille rakentaa omat saunat uimahalleihin ja kylpylöihin, jotta yhdenvertaisuus toteutuisi? 

Entäs pedofiilit? Mites näiden yksilöiden kohdalla joiden seksuaalisuus kohdistuu ensisijaisesti lapsiin? Omat saunat ja suihkut vai tasa-arvoisesti lasten kanssa? (noh, hieman kärjistetty).

Lieksan kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta hylkäsi Lokakuussa 2016 Somaliperheyhdistyksen aloitteen naisten uimavuorosta. Liikuntatoimi järjesti uimahallin asukkaille asiakaskyselyn, jossa kysyttiin naisten uintivuoron tarpeellisuudesta. 53 vastaajasta 44 oli sitä mieltä, ettei erillistä uintivuoroa tarvita. Kuinkas sitten kävikään?

Välittömästi alettiin ratsastamaan tasa-arvoilla. Kaksi päivää myöhemmin Lieksan uimahalliin voitiinkin järjestää naisille oma uintivuoro. Toisen naispuolisen uimavalvojan järjestäminen eikä raha ollut enää ongelma. 

Paljon puhutaan ja vain puhutaan kotoutumisesta ja sopeutumisesta länsimaiseen kulttuuriimme. Jostain kumman syystä se vain tuppaa kerta toisensa jälkeen unohtumaan, kun kysymyksessä on ”tietystä” kulttuurista. Ihmettelen etenkin yhdenvertaisuusvaltuutetun asennetta näistä kulttuureista saapuvien naisten kohdalla. Eikö se nimen omaan ole naisten tasa-arvon vastaista toimintaa ohjata näitä naisia pysymään verhottuina, koska heidän kulttuurin miehet niin alistavat? 

Meiltä puuttuu kokonaan sellainen taho, joka edistäisi näiden ”tietystä” kulttuureista saapuvien naisten oikeuksia länsimaalaisten kanssa samalle viivalle. Pelkäävätkö lyhytjalkaiset ja tuulipuvuissa löntystelevät länsimaalaiset sauvakävelijänaiset, että huntujen alta paljastuneet kaunottaret vie heiltä senkin viimeisen impivaaran urhon?

https://yle.fi/uutiset/3-10954746?utm_source=facebook-share&utm_medium=s…

https://www.talouselama.fi/uutiset/yle-tasta-syysta-uimashortsit-ovat-us…

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/122224

https://www.karjalainen.fi/mielipiteet/mielipiteet/paakirjoitus/item/122…

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu