Ruotsi aina edellä Suomea- paskat!

Asiantuntijoiden mukaan Ruotsi on meitä pari vuotta edellä kaikessa. Ei pidä paikkaansa!

Yksi asia ainakin on varmaa, ettei Ruotsi ole maanpuolustuksessa Suomea edellä! Itse asiassa Suomi hoitaisi Ruotsinkin puollustuksen kriisitilanteessa. Pyyntö tietenkin täytyy ensin tulla Ruotsista.

Meillä on paljon yhteistä historiaa, mutta on myös eroja. Sisällissodastamme on kulunut reilut 100 vuotta, mutta tällaisia Ruotsilla ei ole ollut yli 200 vuoteen. Historian lisäksi yhteistä on ollut myös viime aikoina, kun Ruotsissa hallituksen kokoaminen kesti viisi kuukautta syystä, että sielläkin ”persut” eli ruotsidemokraatit nousivat vanhojen haastajaksi. Stefan Löfvén ei huolinut missään nimessä ”ruotsipersuja” hallitukseen ja tässäkin Ruotsi oli taas Suomea edellä.

Ja niinhän siinä kävi sittemmin myös Suomessa. Vähän myöhemmin täällä taas matkittiin naapuria ja kieltäydyttiin yhteistyöstä perussuomalaisten kanssa. On se erikoista, että Ruotsissa ollaan melkein aina edellä meitä, eikä ikinä tunnuta oppivan virheistä.

Noh, pakon edessä taipuu rautakankikin. Stefan Löfvén ehkä oppi virheestään, eikä varmasti sano uudelleen EI ruotsidemokraateille. Nyt tuo ilmiö on rantautumassa Suomeenkin ja ennen vaaleja jyrkästi ei sanoneet vanhat puolueet ovatkin joustaneet puheissaan ja alkaneet jopa peesata PerusSuomalaisten politiikkaa.

Mikäli uudet vaalit pidettäisiin nyt, niin kumppaneita ilmoittautuisi välittömästi uuteen hallitukseen ja ”arvopohjat” olisivat helposti sovitettavissa yhteen. Eikä hallitusneuvotteluissa kuluisi viittä kuukautta, kuten Ruotsissa. Tuskin ketään tarvitseisi myöskään kuskata peräkontissa.

Niin. Ikävää silti, ettei täällä Suomessa tunnuta edes haluttavan Ruotsin edelle. Ilmastonmuutosta käytetään keppihevosena rangaista kansalaisia korottamalla polttoaineiden hintaa verotuksella ja samaan aikaan Suomalainen autokanta on jo nyt Euroopan vanhimpia ja pohjoismaiden vanhin. Trafin Olli Lindroos on sitä mieltä, että autoilu Suomessa on liian kallista raskaan verotuksen vuoksi. Ja Lindroos on aivan oikeassa. Viime vuonna tuontiautojen tilastoissa tapahtui käänne niin, että tänä päivänä käytettyjen autojen tuonti Ruotsista Suomeen ohitti Saksan. Nyt käytettyjä autoja tuodaan eniten Ruotsista! Vuonna 2017 henkilöautokannan keski-ikä oli 12 vuotta ja teillä liikkuu edelleen arkikäytössä paljon ennen vuotta 2000 valmistettuja autoja. Tämäkin häpeä on kestettävä.

Varttuneemmat muistavat ajan, jolloinka Suomesta vietiin kaikki käynnissä pysyvät Ladat Venäjälle. Ja kyllä meitä nauratti, kun köyhät Venäläiset joutuivat ostamaan loppuun ajetut rottelot takaisin. Nyt Ruotsissa nauretaan, kun Suomalaiset joutuvat ostamaan heiltä käytetyt rottelot. Kaiken huipuksi nämä käytetyt autot ovat Ruotsille mitä parhaimpia vientituotteita sekä valuuttavirtoine, että ilmastokysymyksin.  Ja taas siellä Ruotsissa ollaan Suomea edellä. Autokanta naapurissa uudistuu ja meillä pysyy euroopan vanhimpana- saastuttamassa.

Noh, takaisin tuohon asiaan jossa Suomi on Ruotsia edellä, eli maan puollustukseen. Ruotsissahan Vuonna 2019 tehtiin kaikkiaan 257 räjähdeiskua ja tässäkin Ruotsi on reippaasti Suomea edellä. Jos haluamme pitäytyä perinteiseissä ja Ruotsia jäljessä, kuten kaikessa muussakin, niin lienee tämä ajatus melkein kaikkien puolueiden ”arvoihin” katsomatta olevan sopiva erityisesti tässä asiassa? Pysytellään Ruotsia jäljessä! Vai onko jollakin taholla eriävä mielipide? Ja ilman muuta mikäli Ruotsi pyytää apua sisällissodan syntymisen ehkäisemiseksi, niin täältä lähetetään rauhanturvaajia Ruotsiin, kuten sopimukset ja itsetunto velvoittavat. Nyt näyttää siltä, että Ruotsin viranomaiset, poliisi ja oikeuslaitos on nostanut ongelman edessä kädet pystyyn. Šaria on rinnakkaistodellisuutta Ruotsissa ja pian myös Suomessa. Voisiko tässä olla ensimmäinen asia jossa emme halua matkia Ruotsia?

(Sisällön tuottaja pidättää oikeuden julkaista tuottamaansa sisältöä kolmannen osapuolen julkaisuissa ilman asianosaisen suostumusta. Sisällön editoimisesta on aina erikseen sovittava sisällön tuottajan kanssa, mikäli julkaisuoikeus on myönnetty kolmannelle osapuolelle ja ennen julkaisua esitettävä editoitu versio.)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu