GCM 2. EU:n uusi siirtolaissopimus?

YK:ssa neuvoteltu globaali siirtolaisuussopimus GCM nostaa taas päätänsä. Vaikka
sopimuksen piti olla vain paperi joka ei sido jäsenmaita mihinkään, niin silti sen
kävi allekirjoittamassa moni Marokossa saakka. Suomi tietenkin EU:n mallioppilaana
oli mukana.

Sopimus on ehkä väärä sana, sillä se oli kuulemma pelkkä ”compact”, jota ei edes ollut tarkoitus allekirjoittaa. Hetkinen???

Aihe oli kovasti otsikoissa reilu vuosi sitten ja siitä kiisteltiin puheenvuorossakin kiivaasti, mutta sitten tämäkin hautautui muiden aiheiden alle, kuten ”Turkki on hyökännyt Pohjois-Syyriaan”, ”Mies ampui ihmisiä Saksassa”, ”Oikeus tuomitsi kansanedustajan Facebook-julkaisun takia”, ”Lukioihin ja ammattikouluihin halutaan lisää kasvisruokaa”. EU:n ja suomen virkamiehet saivat työrauhan junailla paperia joka ei sido ketään mihinkään- kuulemma!

Nyt asia on jälleen nousemassa uudelleen tapetille, kun seitsemän Keski-Euroopan maata vastustaa edelleen tätä EU:n uutta siirtolaisuussopimusta.

”Visegrád-ryhmän maiden (V4 eli Puola, Tšekki, Slovakia, Unkari) sekä Viron, Latvian ja Slovenian sisäministerit ovat lähettäneet EU-komission Margaritis Schinasille sekä siirtolaisasioista vastaavalle sisäasiainkomissaari Ylva Johanssonille kirjeen, joka koskee EU:n uutta siirtolais- jaturvapaikkasopimusta.

V4-maat sekä Viro, Latvia ja Slovenia vastustavat voimakkaasti PAKOLLISTA uudelleensijoitusta kaikissa muodoissa.

Sisäministerien mukaan hallitsematon siirtolaisuus aiheuttaa vakavan uhkan EU:n yhtenäisyydelle ja siksi taistelussa laitonta siirtolaisuutta vastaan tarvitaan päättäväisiä toimia”.

Eipä ole aiheesta YLE tai muutkaan ”puolueettomat” mediat uutisoineet??? Onko EU:n siirtolais- ja turvapaikkasopimusta muokattu vai onko kyseessä vanha kiista? Pitääkö käydä uudelleen allekirjoittamassa, vaikka eihän sitä edelliselläkään kerralla olisi tarvinnut? Kuka sen allekirjoittaa nyt jos täytyy?

https://polandin.com/48397776/v4-against-compulsory-relocation-under-migration-and-asylum-pact

http://www.visegradgroup.eu/news/poland-opposes-200608

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu