Iso riita pilkkikalojen kitumisesta

Eduskunnan oikeusasiamiehelle kaksi kantelua – eläinsuojelu moittii Lapin poliisia ja Sinisten puheenjohtaja Ruokavirastoa.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/era/artikkeli-1.918946?fbclid=IwAR0HXt7gbyhnCyWS7zW_VsmPbXUUifcig6LU43iI6Q2__H58gGfRRLVCbr8

Kas niin. Ollaan taas perinteisen kaksinaismoraalin ovia kolkuttelemassa. ”SEY Suomen eläinsuojelu kanteli oikeusasiamiehelle Lapin poliisin päätöksestä jättää esitutkinta toimittamatta liittyen viime vuoden SM-pilkkikilpailussa tapahtuneisiin epäiltyihin eläinsuojelurikkomuksiin”. Suomennettuna ”pilkkijät on perseestä ja kalan, lihan,… yleensäkin lajin jolla on aivot hankkiminen ravinnoksi on kiellettävä”. Ruoholla ja sienillä ihmisen on elettävä, joskus pelkillä taikasienillä.

Kaksinaismoraali tarkoittaa ristiriitaa yksilön tai yhteisön moraalivaatimusten ja tekojen välillä tai moraalia, joka asettaa eri vaatimukset eri yksilöille tai ryhmille. Tällainen on hyvin ”lajityypillistä” etenkin poliittisesti vihertyneissä ja vasemmistossa.

Jos SEY Suomen eläinsuojelu ry on sitä mieltä, että eläin on lopetettava mahdollisimman nopeasti ja kivuttomasti lopetukseen soveltuvalla menetelmällä ja tekniikalla, kuten laissa sanotaan ja liittää tutkintapyyntöön videota, joissa SEY:n mukaan käy ilmi, kuinka kolme kilpailijaa tietoisesti laiminlyö kalojen tainnuttamisen, niin miksiköhän yhdistys ei ole puuttunut vihreän vuoden 2013 kalamieheksi valitun Jasper Pääkkösen kalojen kidutus videoihin ja tehnyt tutkintapyyntöjä? Koska kaksinaismoraali!

Eläinsuojelijat väittävät, että kalat tuntevat kipua. En kiistä, enkä myönnä, mutta fakta on edelleen hieman epävarmaa. Omat kokemukseni viittaavat siihen, että kalat tuntevat kipua. Ja niimpä pappi heilahtaa joka kerta mikäli otan eläimen ravinnoksi. Olisi melko typerää noudattaa tuota lakia mikäli vapautan kalan takaisin.

Mielestäni ko. laki on epäkelpo käytettäväksi etenkin, kun puhutaan kalastuksesta ja eri kalastusmuodoista. Ei eläinsuojelijat ole väärässä, vaan laki on vajavainen ja sitä tulisi muuttaa tai täydentää.

”Eläinrääkkäys on ihmisen aiheuttamaa, eläimeen kohdistuvaa julmuutta tai eläimen tarpeetonta kärsimystä, kipua tai tuskaa. Teko on tahallista tai törkeästä huolimattomuudesta johtuvaa. Eläinrääkkäys luokitellaan rikokseksi ja siitä voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen. Lisäseuraamuksena on usein määräaikainen tai elinkautinen eläintenpitokielto”.

Kyllä Jasper Pääkkösen ja monien muiden tulisi nyt pikaisesti poistaa kaikki taltioinnit näistä eläinrääkkäys tapahtumista, sillä pahimmassa tapauksessa kalakaverit istuu samassa sellissä. Toinen vaihtoehto on ottaa järki käteen ja muokata lakia.

On totta, että meidän sivistyneiden tulisi toimia mahdollisimman eettisesti, mutta kyllä näissä asioissa tulisi olla mukana myös terve järki. Eläin- ja ilmastohörhöjen tulisi mielummin keskittää energiansa tuonne jonnekin jossa asiat ovat Suomeen verrattuna ihan rempallaan. Vaikutus tällöin olisi kaikkien kannalta huomattavasti tehokkaampi. https://www.youtube.com/watch?v=9EPz8PSue2o

On tulossa leuto viikonloppu. Käykää pilkillä, sillä ahvenen hiilijalanjälki on 100 kertaa pienempi, kuin nyhtökauran.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu