Itku pitkästä ilokaasusta!

Kyllä tämä Suomi on kaikkea muuta, kuin puhdas. Oikeastaan alkaa tuntua siltä, että maamme on suurin syyllinen koko planeetan ilmastonmuutokseen. Harvassa on ne päivät, ettei Suomea tai suomalaisia syyllistettäisi ilmaston lämpenemisestä etenkin tietyissä valtamedioissa ja piireissä. Viimeisimpänä osasyylliseksi on löytynyt suomen järvet.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006372264.html…

DITYPPIOKSIDI tunnetaan kansankielellä ilokaasuna. Ilmakehään levitessään se ei ole ilon aihe, sillä se on noin 300 kertaa hiilidioksidia voimakkaampi kasvihuonekaasu. Vaikka järvistä vapautuvien kasvihuonekaasujen merkityksestä ilmaston lämpenemisessä ei ole tarkkoja arvioita, niin tässäkin tapauksessa siitä on saatu reviteltyä maittavan kuuloinen otsikko: ”Suomen järvistä nousee ilmaan ilokaasua, ja se voi kiihdyttää ilmastonmuutosta talvien lämmetessä”.

Minun mielestäni tämä ”ilmastohumppa” alkaa olemaan siinä pisteessä, että mikäli Erkki Junkkarinen vielä eläisi, niin hän voisi sanoittaa vähintään 15 LP- levyllistä ilmastohumppaa jotka kaikki myisivät platinaa. Humppahan on noussut suureen suosioon aijemminkin ja 1970-luvun puolivälissä se oli kuumimmillaan. Lappeenrannan humppafestivaalit olivat runsaasti yleisöä keräävä kesätapahtuma, mutta ne kaatuivat paikallisen sivistyneistön ja virkamieskunnan, sekä joidenkin poliittisten tahojen vastahakoiseen asenteeseen.

Nyt vaikuttaisi siltä, että ilmastohumppa saavuttaa vastaavan suosion jo ehkä tänä vuonna. Sitten se kuitenkin kuihtuu pois, kuten humppakin, mutta ei takuulla tällä kertaa sivistyneistön vastustuksesta.

Noh, tähänkin ongelmaan lienee olemassa nykyisellä ”ilmastohallituksella” ratkaisu.

Järville on asetettava ilmastovero ja kiintiöt kuinka paljon järvet saa päästää ilokaasua. Tämähän on todettu Suomessa jo aijemminkin ratkaisuksi ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi mm. verottamalla ankarimman mukaan esim. polttomoottorilla varustettua autoilua, veneilyä, mopoilua ja jopa polttomoottorisahaamista. Samoin suomen on asetettava tavoitteeksi, ettei suomessa ole enää yhtään järveä vuonna 2030. Kunnianhimoiseksi tavoitteeksi on kirjattava hallitusohjelmaan ilokaasuneutraali Suomi 2030. Täh?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu