Seuraava valehtelija uunista ulos!

Pasi Tuominen on arvostettu virkamies ja diplomaatti, jonka konsulipäällikön virkaa jatkettiin vielä kesäkuussa vuoteen 2022 saakka.

Sittemmin ulkoministeri Pekka Haavisto laittoi Marraskuun alussa konsulipäällikkö Pasi Tuomisen syrjään, koska tämä oli kieltäytynyt Haaviston määräyksestä alkaa tuomaan Syyrian al-Holin pakolaisleirin lapsia Suomeen konsulikyydillä. Virkavastuulla ja kokeneella Pasi Tuomisella oli perusteltu syy kieltäytyä ulkoministerin määräyksestä. Haavisto syrjäytti ilman julkisia tai edes asianomaiselle kerrottuja perusteluita ulkoministeriön konsuliosaston päällikkö Tuomisen paikaltaan. (nyttemmin kuulemma vain siirretty toiseen tehtävään).

IS:n useista ulkoministeriön lähteistä saamien tietojen mukaan syitä Tuomisen syrjäyttämiseksi oli kaksi: Suomen Venäjän-viisumikäytännön muuttaminen EU:n vaatimusten mukaisiksi ja se, että Tuominen ei toteuttanut Haaviston esitystä suomalaislasten kotiuttamiseksi al-Holin pakolaisleiriltä Syyriasta. Juuri al-Holin tapauksesta Haavisto sai IS:n tietojen mukaan ”kilarit”, eli hän hermostui ja siirsi Tuomisen pois tehtävistään.

Tapahtumien kulkua on alettu selvittämään ja varsin merkillisiä piirteitä tarina sisältääkin. Soppaan on kytketty nyt hallitus, ulkoministeri, presidentti, ulkoasianvaliokunta, konsulipäällikkö, oikeuskansleri Tuomas Pöysti,… Toistaiseksi kaikki ovat puhuneet ristiin tai eivät suostu kommentoimaan. Jokainen näistä kuitenkin tietää mitä ”Operaatio korpi” tarkoittaa- vaikka eivät myöntäisikään.

Ulkoministeriössä oli kehitelty ”Operaatio Korpi” -nimellä kulkeva suunnitelma, jonka kehittelijää tai esityspäivää ei vielä ole julkisuuteen saatettu. Tämä tietenkin tulee väkisin joskus esille, kuten kaikki viime aikojen valheet. Husuttelulla on lyhyet jäljet.

Helsingin Sanomat kertoo, että lehden saamien tietojen mukaan koko Suomen hallitus on siunannut toimet, joiden avulla on tarkoitus hakea al-Holin leirillä olevia naisia ja lapsia takaisin Suomeen. Hallitus on tästä tietämätön.

Myös presidentti Sauli Niinistö ja eduskunnan ulkoasianvaliokunta ovat tietoisia asiasta tai siis ei sittenkään???

Kesäkuussa 2019, Perussuomalaisten asiasta kysyessä, Rinne sanoi eduskunnalle, ettei hallitus harkitse operaatiota jihadistinaisten tuomiseksi Suomeen. Nyt osan sopassa mukana olevien mielestä onkin selvää, että hallituksella on ollut tällainen operaatio käynnissä.

2.12.2019 YLE:n haastattelussa ulkoministeri Haavisto väittää tiedottaneensa ulkoasianvaliokuntaa, mutta Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikon mukaan ulkoasianvaliokunnalle ei ole kerrottu mahdollisista Isis-lapsien kotiuttamistoimista. Samaisessa haastattelussa Haavisto myöntää, että eri viranomaisten kanssa on suunniteltu operaatio ”korpi” nimellä kyseistä konsulikyytiä al-Holin leiriltä jo alku kesästä lähtien. Tämän lisäksi ulkoministeri Haavisto kertoo nimittäneensä Pasi Tuomiston tilalle al-Holin tehtävää hoitamaan toisen henkilön. Myöhemmin haastattelussa ulkoministeri kertoo yhdeksi syyksi viitaten mm. Närpiössä tomaatinpoimioiden puutteeseen. Haastattelun lopussa lehdistön kysyessä Haavisto kertoo myös, että presidenttiäkin olisi informoitu 10.10 tulleen ohjeistuksen jälkeen. Presidentti Niinistöä tämä ei kuitenkaan ole ilmeisesti tavoittanut Niinistön mukaan.

Kuka tai ketkä tällä kertaa muuntelee totuutta?

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4786685/Ulkoasianvaliokunta+pyytaa+selvitysta+Haaviston+toiminnastaYrittiko+ministeri+tuoda+lapset+alHolin+leirilta+salaa+Suomeen+konsulikyydilla
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006328005.html

https://areena.yle.fi/1-50375595

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu