Osa ASEA maista tukee Mynamar:n sotilas hallintoa, osa vastustaa.

Lainaus Jakarta post: artikkelista tänään. ”Presidentti Joko “Jokowi” Widodo, Malesian pääministeri Muhyiddin Yassin ja Singaporen pääministeri Lee Hsien Loong ovat aloittaneet ASEANin johtaman diplomaattisen aloitteen estääkseen armottoman Myanmarin juntan tappamasta viattomia ihmisiä, jotka ovat kieltäytyneet hyväksymästä vallankaappauksesta syntynyttä hallitusta. demokraattista hallintoa vastaan.

 

Mutta Indonesialla on nyt katkera tosiasia, että vastarinta Myanmarin ihmisoikeusloukkausten lopettamisen yhteistoiminnalle tulee paitsi sotilasjuntalta myös ASEANin sisäpuolelta. Brunein lisäksi Thaimaa, Laos ja Kambodža pidättivät YK: n yleiskokouksen päätöslauselmaa, jossa tuomitaan Myanmarin vallankaappaus ja vaaditaan asevientikieltoa. ASEANin jäsenet Indonesia, Malesia, Singapore, Vietnam ja Filippiinit kannattivat päätöslauselmaa, jolla pyrittiin osoittamaan maailmanlaajuinen vastustus juntan johtaja kenraali Hlaingille, joka kaatoi Suu Kyin demokraattisesti valitun hallituksen 1. helmikuuta.”

Mynamarin sotilas vallankaappauksella on yllättävää tukea naapuri maista. Demokratia ei ole itsestään selvää Aasiassa. Tämä kannattaa huomioida, kun suunnittelee lomamatkaa Thaimaaseen.

+1
seppa64
Kokoomus Espoo

Talvisin oleskelen Indonesiassa ja katselen asioita hieman kauempaa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu