Keep calm and carry on ??

 

Mikä brittejä vaivaa? Vuodesta toiseen olemme jo saaneet seurata näytelmää nimeltään Brexit, joka sai alkunsa epätodelliselta ja harhauttavalta pohjalta. Parlamentarismin mallimaana tunnetuksi tullut Iso-Britannia kipuilee ennen näkemättömällä tavalla.

Symbolisesti tilanne briteissä kuvaa aikaamme liiankin hyvin. Raivo reivaa säänneltyä elämää alas ja antaa tilaa näille näytelmille maailman johtavissa maissa.

Euroopan unionin vastuu kasvaa kohisten rauhanomaisen ja säännellyn maailmanjärjestyksen puolestapuhujana. Presidenttimme Sauli Niinistö on esimerkillisellä tavalla viestittänyt vahvan Euroopan unionin tarpeesta ja välttämättömyydestä. Unionin ulko- ja turvallisuuspoliittista asemaa täytyy vahvistaa priorisoimalla tätä sektoria voimakkaasti.

Ranska on vihdoin ottamassa jälleen haltuunsa poliittista johtajuutta yhdessä Saksan kanssa. Tätä olen toivonut ja siksi olen katsonut jo kauan, että komission johtoon on ollut syytä saada saksalainen. Kun paikan ottaa vielä turvallisuuspolitiikkaan perehtynyt henkilö, edellytykset Saksan ja Ranskan poliittiselle vedolle ovat kasvaneet. Turhaan ei myöskään presidentti Niinistö ole painottanut Ranskan ja presidentti Emmanuel Macronin roolin tärkeyttä ja jo tapahtunutta nousua.

 

Kuka muistaa brittihallituksen iskulausetta II maailmansodan ajoilta natsien painaessa päälle? KEEP CALM AND CARRY ON. Eilen illalla kunniakas slogani muotoutui mielessäni seuratessani parlamentin huutoa turvallisesti kotisohvalta: Keep raged but try to calm down. We love you but not so much just now..

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu