Vai maapallon kaikki metsät maailmalle?

Kiinnitin paljon huomiota HS:n erikoiseen 15.9.2019 julkaistuun juttuun ”Sinun metsäsi ei enää ole sinun”, jonka oli kirjoittanut talouden ja politiikan toimituksen esimies Jussi Nieminen. Viimeinen kappale nostatti kulmakarvoja: ”Siksi kannattaa varautua henkisesti tulevaan, jolloin takapihalla ei enää kasva suvun metsää. Siellä kasvaa maailman metsää”.

Neuvostokommmunistinen mielleyhtymä nousi heti mieleen. Kun Neuvostoliitto halajasi Suomesta kommunistista maata hyvin vahvasti vuonna 1970, Suomeen tuli poliittinen suurlähettiläs Aleksei Beljakov suoraan Neuvostoliiton Kommunistisen Puolueen (NKP) kansainvälisen osaston korkeasta johdosta. Hän totesi kesällä 1970 tultuaan Suomeen Ahti Karjalaisen II kansanrintamahallituksen muodostamisen yhteydessä jotain vastaavaa kuin Jussi Nieminen syyskuussa 2019. Beljakov katsoi, että suomalaisten kannattaa varautua henkisesti tulevaan muutokseen, koska kommunismi nousee Suomessa valtaan.

Beljakovin tehtävä NKP:ssa oli edistää kommunismin voittoa teollisissa markkinatalousmaissa. Suomi valikoitui 1960 -luvulla kohteeksi tavalla, joka horjutti koko maata. Moni siihen uskoi ja alkoi ratsastaa neuvostohepalla. HS on monessa mielessä juuttunut edelleen samaan teemaan, vaikka mainostaa muuta. Ei kommunistisesta vallankumouksesta sitten lopulta tullut mitään, vaikka takana oli suuri ja mahtava Neuvostoliitto. Kävi niin, että Neuvostoliitto hajosi mahdottomuuteensa.

Jussi Niemiselle on jo käynyt samalla lailla. HS pyyhkii tällaisilla jutuilla oikeusvaltion perusperiaatteilla pöytää. Suomessa omaisuus, jollaista metsä on, nauttii perustuslain suojaa. Eduskunnassa on tiettävästi yksi kommunisti jäljellä. Perustuslakia ei myöskään radikaalien vihertäjien voimalla kaadeta. Luonnonsuojelu on aikamme pohjavirtaa, on aika siistiä, mitä ihmiskunta on ehtinyt liata.  Kuka tukisi Suomen metsien sosialisoimista maailmalle? Ja maailma sitten hoitaa kaiken. Aivan, Nieminen. Suomessa ei ole tapana sosialisoida. Presidentti Kekkonen totesi aikanaan juuri näin.

Parasta suojaa maailmalle ilmasto-ongelmiin antaa vastuullinen metsänhoito ja -käyttö. Epämiellyttävä ja moraaliton oli  Niemisen heitto ”suvun metsiin””. Suomi elää metsästä. Suomessa on noin 600 000 yksityistä metsänomistajaa. Niemisen urakka viedä Suomen metsät yksityisiltä metsänomistajilta maailman omistukseen on, no, jääköön sanomatta.  

Niin, ja erilaiset näkemykset eivät ole ”riitelyä”, niin kuin sensaatiohakuiset toimittajat mielellään kirjoittavat. Puhuisivat mieluummin hyvästä metsänhoidosta ja maailman metsittämisestä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu