Andersson kääntyi Itään ja Marin Länteen – Vasemmistomme on kuin tuuliviiri!

EU-vaaliemme historiassa eniten ääniä koskaan saanut Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson jatkaa SDP:n eduskuntavaaliemme suosituimman Sanna Marinin tuuliviirilinjalla: Marin kääntyi Länteen entisen sosialistin ja nykyisen käänynnäiskapitalistin Tony Blairin leipiin, kun Andersson puolestaan suuntasi Itään yhdessä Putinia tukevien aatesiskojen ja -veljien kanssa liittymällä muita EU-edustajiamme huolestuttavaan The Left -ryhmään, josta löytyy edelleen Putinia tukevia edustajia.

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Suvi-AnneSiimes, joka nousi Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi 35-vuotiaana vuonna 1998 karismaattisen Claes Anderssonin jälkeen, jätti politiikan jo vuonna 2006 ja erosi Vasemmistoliitosta 7. kesäkuuta 2006 linjaerimielisyyksien vuoksi.
Olen kuunnellut Siimestä, kun hän toimi vuosina 2007–2011 Lääketeollisuusyhdistyksen toimitusjohtajana. Siimes puhui innostavasti, sujuvasti, selkeästi ja aiheensa erinomaisesti halliten. Lievästi silloin tällöin sorahtavaa ärrää pidin taitavan puhetyöläisen brändinä, joka jäi mieleen myönteisenä ja pehmeänä yksityiskohtana.
Siimes on toiminut vuodesta 2011 lähtien Työeläkevakuuttajat TELA ry:n toimitusjohtajana. Siimes on kertonut olevansa mieleltään vasemmistolainen ja hän nauttii edelleen laajaa arvostusta. Siimeksen mielipidettä ja näkemystä kysytäänkin usein vasemmistopolitiikkojemme ratkaisuista. Viestipalvelu X:ssä
Siimes toi 4.7.2024 esiin harminsa ja pettymyksensä Anderssonin ratkaisusta. Siimes pehmitti sanomaansa toteamalla, että toivottavasti Kansan Uutiset avaa myöhemmin ratkaisun taustoja: miksei vasemmiston kaavailemaa EU-ryhmää syntynytkään?

Andersson johdolla myös Vasemmistoliiton kaksi muuta europarlamentaarikkoa, Merja Kyllönen ja Jussi Saramo, liittyivät The Left -ryhmään. Ratkaisullaan Andersson, Kyllönen ja Saramo liittyivät samalla Putinia aikoinaan ystäväkseen kutsuneen SDP:n presidentti Tarja Halosen ja ex-ulkomininisteri Erkki Tuomiojan sekä SDP:n kansanedustajista ainakin Timo Harakan ja Nasima Razmyarin sekä RKP:n Eva Biaudetin kanssa siihen pieneen ryhmään entisiä ja nykyisiä poliitikkojamme ja kansanedustajiamme, jotka vastustavat rajalakia ihmisoikeussyistä.
Lain takana on 65 prosenttia kansastamme, joten sen vastustajia pidetään tässä maailmantilanteessa oikeutetusti Putinin tukijoina, jopa Isänmaamme pettureina.

Seppo Mäkinen
LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu