Antti Rinne ja mittanauha

MTV-Uutisten aamuvieraana tänään 9.3.2023 ollut SDP:n entinen pääministeri, Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies ja SDP:n talousasiantuntijana viime aikoina esiintynyt 60-vuotias oikeustieteen kanditaatti Antti Rinne esitti SDP:n viimeisimmän työlisyysinnovaation: nostetaan alimpaan sosiaaliluokkaan kuuluvien kansalaisten terveydentilaa kohdistetulla terveysneuvonnalla ja -interventioilla, jolloin saadaan lisää työkykyisiä kansalaisia. Lappeenrannan kokeilussa oli Rinteen mukaan verensokeriarvot pudonneet ja vatsanympärys pienentynyt, kuten aikoinaan professori Pekka Puskan Pohjois-Karjala projektissa vuosina 1972–1997.
Rinteen esitystä vieressä kuunnellut Kokoomuksen kansanedustaja, 53-vuotias lääketieteen tohtori ja sisätautien erikoislääkäri Mia Laiho totesi hymyssä suin, että onpa monimutkainen työllisyyden parantamismalli.
Rinteen esittämä pilotti ei ole toistaiseksi edennyt kuin vyötärön ympäryksen kahden sentin vähenemiseen ja sokeriarvojen alentumiseen.

Rinteen esittämä työllisyysinnovaatio oli samaa tuttua demaritasoa kuin SDP:n pääministeri, 37-vuotiaan hallintotieteiden maisteri Sanna Marinin liikenne- ja viestintäministerinä vuonna 2019 esittämä nelipäiväinen työviikko.

Työllisyysasioissa ja sen myötä myös talousasioissa SDP jatkaa tutulla ja turvallisella ’Jalat tukevasti ilmassa’ -linjallaan.
Eihän mikään puolue halua luopua linjasta, jolla se on noussut pääministeripuolueeksi!

Seppo Mäkinen
LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu