Avaavatko EU- ja Nato-tietous, ikä, huippukoulutus ja androgyyninen heteroseksuaalisuus Stubbille Mäntyniemen ovet?

Torstai-iltana  1.2.2024 Ylen vaalikeskustelu TV1:llä konkretisoi  55-vuotiaan Aleksander Stubbin ja 65-vuotiaan Pekka Haaviston ikäeron, kun herrat seisoivat vastakkain ja kamera kuvasi heidän keskusteluaan sivulta. Stubb, silmälasipäinen, suoraryhtinen, hoikka ja dynaamisen oloinen,  elämänsä parasta aikaa elävä keski-ikäinen herrasmies vastapäätään Haavisto, valkotukkainen, kumara ja selvästi iäkäs, elämänsä syksyä elävä herrasmies.
Molemmat herrat olivat tyylikkäästi pukeutuneita, mikä korosti Stubbin viriliyttä muttei peittänyt Haaviston väsymystä.

Moni Stubbin kanssa töitä tehnyt arvioi tämän epäonnistuneen pääministerinä, valtiovarainmimisterinä ja Kokoomuksen puheenjohtajana.

Jyrki Kataisen jätettyä pääministerin viran 24. kesäkuuta 2014 ja siirryttyä EU-komissaariksi, Stubb nousi pääministeriksi. Kun Stubb sai kovaa kritiikkiä Isänmaamme huonosta taloustilanteesta, niin presidentti Niinistö totesi talouden olleen huonolla mallilla jo ennen kuin Stubbista  tuli  pääministeri.
Näin suoraa talouskritiikkiä presidentiltä ja entiseltä valtionvarainministeriltämme eivät ole saaneet muut pääministerimme kuin Katainen, jonka taloustaitoja ylistettiin Financial Times’in kannessa vielä hänen toimiessa valtiovarainministerinä, ja Sanna Marin, joka hankki kyseenalaista kansainvälistä julkisuutta holtittomana valtionvelan ottajana ja Bile-pääministerinä epämääräisen julkisuushakuisen seurakunnan kanssa, jonka jäseniä Marin kutsui uusiksi ystävikseen.

Stubb on toiminut keväästä 2020 lähtien professorina Firenzessä sijaitsevassa Yliopistollisessa Eurooppa-instituutissa, josta virasta hän jäi virkavapaalle aloittaessaan presidenttikisan.
Stubb valittiin johtamaan instituutin uutta yksikköä. Virka on Stubbin mukaan enemmän johtajan pesti kuin akateeminen pesti. Tämä selittää sen, ettei Stubb ole julkaissut yhtään tieteellistä tutkimusta professuurinsa aikana.

Stubbin ilmaantuessa aikoinaan kesälomaansa viettävänä pääministerinämme median eteen Jopolla polkien ja tennareihin, sortseihin ja T-paitaan pukeutuneena suomalaiset hieraisivat silmiään kauhistuneina.
Ihmettellin itsekin Stubbin, joka oli aina ollut hyvin tarkka pukeutumisestaan ja ulkonäöstään entisen pääministerimme Marinin lailla, tyylilajia itseäni kymmenkunta vuotta nuoremmalle naiskollegalle. Tämä tokaisi: ”Stubb on liian moderni mies meille suomalaisille!”

Sosiologi Jari Nieminen luokitteli tämän modernin miehen tyypilliseksi metroseksuaaliksi (HS Vieraskynä 14.06.2013), ja minä vastineessani (HS Mielipide 19.06.2013) tutkimustyössä käyttämäni Bemin adrogynia-testin perusteella  androgyyniksi: joustavasti maskuliininen ja feminiininen eli instrumentaalinen tai ekspressiivinen tilanteiden asettamista vaatimuksista riippuen.
Androgyynia on yksilön ja yhteiskunnan ja niin miesten kuin naistenkin kannalta myönteinen, suorastaan tavoiteltava ominaisuus.

Nyt tämä moderni androgyyni mies kolkuttelee molemmin rystysin Mäntyniemen ovea.

Myöhään sunnuntai-iltana 11.02.2024 tiedämme, onko seuraava presidenttimme 55-vuotias androgyyni metroseksuaali,  filosofian tohtori ja professori vai 65-vuotias homoseksuaali ylioppilas.

Seppo Mäkinen

LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu