Avoin kirje Helsingin Sanomien vastaavalle päätoimittajalle Erja Yläjärvelle

Olen miettinyt vakavasti viimeisen vuoden aikana ja sitä ennen silloin tällöin kannattaako aamuihini viisi vuosikymmentä kuulunutta Helsingin Sanomia enää tilata.

Tämmöinen pohdiskelu lisääntyi Saarikoski -mafian aikakauden alettua 1. päivänä elokuuta 2022, kun Laura Saarikoski, joka kirjoittaa asioista eikä itsestään, aloitti HS:n toisena päätoimittajana vastuualueenaan syventävät sisällöt. Hänen aviomiehensä ja lastensa isä, Saska Saarikoski, on toiminut HS:n pääkirjoitus- ja mielipidetoimituksen esihenkilönä 10. elokuuta 2020 lähtien ja kirjoittaa kauniisti sanottuna itsensä kautta asioista.

Aloitit 4. syyskuuta 2023 Suomen ja Pohjoismaiden suurimman sanomalehden vastaavana päätoimittajana. Alaisesi ovat käyneet läpi aikamoisen myllerryksen, kun vuodesta 2013 vastaavana päätoimittajana toiminut Kaius Niemi sanoi itsensä yllättäen ja pakon edessä irti 18. marraskuuta 2022 syyllistyttyään samana päivänä törkeään rattijuopumukseen.

Tutustuin sinuun ensimmäisen kerran maaliskuun 7. päivänä 2023 lukiessani sinusta tehdyn lehtijutun, kun sinut oli juuri valittu HS:n uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi. Sanoman hallituksen puheenjohtajan Pekka Ala-Pietilän sanoin sinä vakuutit valitsijasi journalistisella näkemykselläsi ja johtamiskokemuksellasi.

Luin HS:ssa 10. syyskuutta 2023 julkaistun kolumnisi ”Hesarin lukijat osaa ajatella itse”.
Ei huono. Fokuksessa olivat lukijat, et sinä.
Tekstisi valtasi mieleni myötäelävällä ja uteliaalla innostuksella.
Parasta, mitä vuorovaikutus voi tarjota!

Seppo Mäkinen
LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu