EU:ssa SDP luottaa vanhoihin ylioppilaspoliitikkoihin ja Vasemmisto koulutettuihin ylioppilaisiin vaalivoittaja Kokoomuksen tavoin

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, 37-vuotias valtiotieteiden kanditaatti Li Andersson, joka pärjäsi jo presidentinvaaleissa SDP:n ehdokasta,
EU- komissaari Jutta Urpilaista paremmin, oli EU-vaaliemme kaikkien aikojen äänten kalastaja, joka nousi otsikoihin maailmallakin. Andersson sai todellisen Pietarin kalansaaliin heittämällä taitavasti verkkonsa Marinin eduskuntavaaliheiton koulimana vihervasemmiston vapaana uiskennelleeseen silakkaparveen. Anderssonin äänimäärä olikin vain parikymmentä tuhatta pienempi kuin SDP:n koko äänipotti, mikä toi SDP:lle vain kaksi EU-paikkaa.
SDP:stä nousi EU:hun kaksi
ylioppilasta ja ammattipoliitikkoa: 68-vuotias Eero Heinäluoma ja 55-vuotias venäläisen äidin tytär, Maria Gutzenina, joka puhuu itsekin sujuvaa venäjää.
Kolmas ilman ammatillista jatkokoulutusta EU-parlamenttiin noussut oli PS:ten 35-vuotias istuva kansanedustaja, ylioppilas Sebastian Tynkkynen, joka pääsi ainokaisena perussuomalaisena EU-parlamenttiin.

EU-vaalien voittajalta Kokoomukselta nousi parlamenttiin kaikkien aikojen monipuolisin ja huippukoulutettu nelikko äänimääräjärjestyksessä: 55-vuotias kansainvälisen politiikan dosentti Mika Aaltola, 52-vuotias filosofian lisensiaatti Henna Virkkunen, 63-vuotias kenraalimajuri evp. Pekka Toveri ja 39-vuotias valtiotieteiden tohtori Aura Salla.
Joku nelikosta nousee aikanaan puheenjohtaja Petteri Orpon valitsemana parlamentin komissaariksi.

Miksi demarit häviävät niin presidentinvaaleissa kuin EU-vaaleissa vasemmistolle, vaikka Marinkin oli avittamassa puheenjohtaja Antti Lindtmania EU-vaaleissa Narinkkatorilla?
Eikö
politikointi enää maistu demareille? Ovatko demareiden vaalityön tavat vanhanaikaisia?
Vai ovatko demarit jääneet unelmoimaan ’Marineista’: noususta parhaimmissa vaatteissa Lontoon koneeseen ja lentämisestä rahakkaampiin Tony Blairin Instituutin asiantuntijahommiin ja pörräämään kansainvälisen jet set -porukan bileisiin?

Vai odottavatko demarit alistuneina jo vuosisadan poliittista kihlausta: Demariprinssi Antin ja Vasemmistoliiton uudeksi puheenjohtajaksi nousevan Prinsessan aatteiden yhteispaloa ja sen tuomaa poliittista valoa Prinssi Antinkin poliittiseen kesäpimeyteen ’On tuloksellisempaa ja viihtyisämpää julistaa vasemmistolaista ilosanomaa yhdessä kuin erikseen!’ -sloganin raikuessa ja punakeltaisen
’VahvaVasemmisto’ -lipun hulmutessa marssijajoukon edessä!

Seppo Mäkinen
LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu