Hyvä Jarkko Eloranta Täytyykö ihmishengen arvo määritellä, ennen kuin muiden alojen lakot voidaan estää lääkärilakon lailla?

Lääkärit olivat ensimmäisen kerran lakossa vuonna 1984. Olin töissä koko lakon ajan, mutta en joutunut päivystämään.
Olin jo lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja olin erikoistumassa nuorisopsykiatriaan Psykiatrian klinikan Lapinlahden sairaalassa jaetulla aikuis- ja nuoriso-osastolla, joka oli auki lakon aikana. Päivystyksestä huolehtivat klinikan aikuispsykiatriaan erikoistuvat apulaislääkärit eli nykyiset sairaalalääkärit. Meilahden sairaalan psykiatrian poliklinikan konsultaatioista ja tarvittaessa sisäänotosta Lapinlahden sairaalaan huolehtivat Meilahden psykiatrian poliklinikan osastonylilääkäri ja apulaisylilääkäri, ja seula Lapinlahden osastolle oli tiukka. Myös konsultaatioiden yleisin syy eli itsemurhayritykset vähenivät lääkärilakon aikana merkittävästi. Kaikki potilaat, jotka tarvitsivat välitöntä psykiatrista sairaalahoitoa, pääsivät osastolle.

Toinen lääkärilakko alkoi maaliskuun 12. päivänä 2001. Oma työyhteisöni Porvoon sairaanhoitoalueen Nuorisopsykiatrian yksikkö oli rajattu lakon ulkopuolelle.
”Lääkärit lakossa – pakosta” luki vaalijulisteissa. Tavoitteena oli nostaa lääkärien palkkaus pohjoismaiselle tasolle ja myös helpottaa potilaiden hoitoonpääsyä.
Lääkäriliitto jätti lakkovaroituksen helmikuun 1. päivänä 2001. Lakkovaroitus meni Kuntatyönantajalta virkariitalautakunnan käsittelyyn, ja lakon alkaminen siirtyi kaksi viikkoa alkaen vasta maaliskuun 12. päivänä 2001.
Virkariitalautakunta piti lakkoa vaarallisena yhteiskunnalle ja ohjeisti lääkäriliittoa luopumaan lakosta tai rajoittamaan sitä. Erimielisyydet lakon rajaamisesta jäivät kuitenkin voimaan, kun lakko lopulta alkoi. Lakista tuli pitkä ja päättyi vasta 16. päivänä elokuuta 2001.

Demarivetoisen SAK:n poliittinen lakko on kestänyt nyt kolme viikkoa, mistä Isänmaalle – sinulle ja minulle, meille veronmaksajille – on tullut kolmen miljardin euron lasku. Yritykset ovat siirtäneet jo tuotantoaan pois Suomesta ja kohta alkaa lakkoaalto, kun vientiyritykset eivät saa tuotteitaan vietyä ulkomaille myytäväksi satamatyöntekijöiden poliittisen lakon suljettua satamamme. Tänään lauantaina tiedotustusvälineissä puhuttiin jo kansan lakkoväsymyksestä, maanantai ehkäpä jo uupumuksesta.
Viikon päästä veronmaksajille tuleva lasku SAK:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan, Don Quijoten ja hänen aseenkantajansa, SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtmanin, Sancho Panzan neliviikkoisesta taistelusta demokraattisilla vaaleilla valittua pääministeri Petteri Orpon hallitusta vastaan on noussut jo neljään miljardiin euroon.
Mieleen tulee valedemariksi osoittautuneen entisen pääministeri Sanna Marin holtiton valtionvelan otto argumenteilla ”kaikki muutkin ottavat, ja korko on niin alhainen”.
Marinin johtama vihervasemmistolainen TyttöViisikko ja Elorannan johtama vasemmistolainen PoikaViisikko jakavat huolestuttuvan ominaisuuden: he ovat olleet joko haluttomia tai kyvyttömiä tai sekä että näkemään ja ymmärtämään, että korko on lainan oleellisin osa, joka on viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana vaihdellut Suomessa kansan parhaiten tuntemassa asuntolainassa 0 – 15 prosentin välillä.

Jos taloyhtiöiden hallituksia on jo tuomittu vastuuseen aiheuttamistaan tappioistaan niin miksei myös Suomen ja SAK:n hallitusta kansalle ja jäsenilleen aiheuttamista tappioistaan.

Ennen kuin taitamatonta ja ymmärtämätöntä rahankäyttöä ja taloudenpitoa voidaan suitsia valtion ja ammattiyhdistyksen tasolla yhteiskuntavaarallisuuden perusteella, niin on määriteltävä ihmisen psyykkisen pahoinvoinnin ja äärimmillään ihmishengen arvo.
Niin kuin 1990-luvun lama synnytti työttömyyttä, päihdeongelmia, avioeroja, konkursseja, itsemurhia ja pitkäkestoista lasten ja nuorten psyykkistä kärsimystä, niin aivan samaa aiheuttaa nyt vasemmistovetoisen SAK:n pitkittynyt poliittinen lakkoilu, kapinointi Isänmaamme vaaleilla valittua hallitusta vastaan.

Hyvä SAK:n puheenjohtaja
Jarkko Eloranta

Mikä on sinun mielestäsi SAK:n järjenvastaisen ja äärimmäisen itsekeskeisen toiminnan vuoksi konkurssiin ajautuvan yrittäjän ja työttömäksi jäävän työntekijän ja heidän perheidensä pahoinvoinnin ja kärsimyksen ja pahimmillaan itsemurhan hinta?

Vakavin terveisin

Seppo Mäkinen
LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu