Li Anderssonin poliittinen ajattelu on nostalgiaa eikä nykyajan tiedostavaa ajattelua. – Mutta Marinia kehityneempää!

Kuuntelin Ruben Stillerin ja Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin poliittista keskustelua Stillerin Yle Areenan podcastista:
https://areena.yle.fi/1-67830092.

Tämä tuotti henkilökohtaista ponnistelua, koska jo vuoden ajan olen painanut ’Mykistä’ -näppäintä, kun Andersson rupeaa saarnaamaan marksilaista ilosanomaansa, joka hänen mielestään on maailman ainoa oikea, kaiken kattava ja totuudellinen evenkeliumi. Niin kommunistitkin uskoivat oman evankeliuminsa voimaan, mutta heidän aatteensa pysyi hengissä Tellus-planeetalla vain 70 vuotta, 1921-1991.
Kommunismin synnyin- ja kuolinmaan Venäjän ideologioiden hautausmaalla sikisi Tellus-planeetalle lokakuun 10. päivänä vuonna 1952 yksi sen suurimmista ihmishirviöistä: Vladimir Vladimirovits Putin, joka on viimeiset kaksi vuotta laajennetun itsemurhaajan logiikalla uhkaillut viikoittain ydinsodalla Nato-maita.

Kommunismin kuolinsyy oli kuvaannollisesti hapen puute eli konkreettisesti sama kuin keuhkoahtaumataudin, COPD, joka on tupakointiin liittyvä krooninen ja etenevä keuhkosairaus, itse hankittu kuolintapa.

Ruben Stiller on taitava sanailija, jota kuuntelin ensimmäisen kerran 1990-luvulla Psykiatriyhdistyksen hallinnon koulutuksen kanssakäymiseen median kanssa ja tiedottamiseen liittyvällä kurssilla. Stilleristä piti tulla lääkäri, psykiatri, ja hänellä oli tähtäimessä omien sanojensa mukaan oikein siisti porvarillinen elämä. Stiller arveli aika monen olevan tyytyväinen, ettei hänestä tullut psykiatria.
Stiller oli jo 1990-luvulla sen verran räväkkä suustaan, ettei kukaan meistä yhteensä noin 30:stä mies- ja naispsykiatrista tohtinut esittää hänelle kysymystäkään. Mieleni teki, mutten halunnut joutua yllättävään tilanteeseen Anderssonin lailla, kun Stiller tuttuun tyyliinsä esitti hänelle podcastissa koko sielunsa sisällöllä teräviä ja Anderssoninkin hetkeksi hiljaiseksi tehneitä, pirullisen paljastavia kommenttikysymyksiään, jotka ovat kysymysten aatelia.

Hetken kuunneltuani Anderssonin vastauksia minun oli pakko tarkistaa hänen ikänsä: 36 vuotta ja syntynyt toukokuun 13. päivänä 1987. Keski-iän kynnystä lähestyvä perheenäiti, joka oli luonteeltaan nostalginen romantikko tai sitten nuorena nukkunut vasemmistopoliitikko: kiinnittynyt nuoruutensa marxismiin kuin täi tervaan.
Andersson puhui mielellään, saarnaten vauhdikkaasti ja punaisen langan välillä kadottaen, mutta rakastaen suuresti omaa ääntänsä ja tietenkin itseään.

Ellei Stiller olisi aina yllättäen keskeyttänyt Anderssonin puhetulvaa – tosin pari kertaa se ei onnistunut Stilleriltäkään! – ja esittänyt Anderssonin ainakin hetkeksi syystä tai toisesta, muttei vastauksensa miettimiseksi, hiljentäneitä kommenttikysymyksiään, podcastin kuunteluni ei olisi edennyt alkua pidemmälle.

Mitä podcast tarjosi? Ruben Stiller on yksi taitavimmista politiikan toimittajistamme, joka paljasti 36-vuotiaan Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja valtiotieteiden kanditaatti Li Anderssonin poliittisen seisahtuneisuuden ja tylsyyden. Tässä mielessä on vahinko Isämaallemme, että Andersson jättää puheenjohtajuuden.
Se tuli selvästi esille, että Anderssonin puhe on aina vasemmiston ilosanoman julistamista, kun hänen entisellä poliittisella siskollaan valedemari Marinilla se oli huutoa, remuamista, toisten syytelyä, päälle puhumista ja krokotiilin kyyneleitä Draaman Kuningattaren elkein.

PS. Tiedoksi mahdollisille kommentoijille: Paras ja huonoin esihenkilöni on ollut naisoletettu, joten sovinistin tai misogynian lokeroihin en sovi.

Seppo Mäkinen
LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu