Marin poseeraa Pariisissa, Saarikko kipuilee oppositiossa ja rikolliset rantautuvat Suomeen

Eläkeliitto, jonka visiona on olla ajassa elävä eläkeläisten ja ikääntyneiden oikeuksien arvostettu puolustaja ja ikäystävällisen Suomen rakentaja, järjesti hallituksen työpöydälle nostettuun eläkeuudistukseen liittyvän seminaarin Kansallismuseon Ateljee-salissa 29.09.2023.
Sali oli lähes täynnä.
Tilaisuuden moderaattorina toimi Ylen entinen politiikan toimittaja ja nykyinen yksityisyrittäjä Jari Kokki.
Avauspuheenvuoron piti Eläkeliiton puheenjohtaja Raimo Ikonen, sosiaali- ja terveysministeriön pitkäaikainen ja ansioitunut ylijohtaja.

Sosiaalipolitiikan professori Teppo Kröger Jyväskylän yliopistosta kertoi tutkineensa ikääntyneiden hoivaköyhyyttä, joka tarkoittaa ilman apua jäävää hoivatarvetta, ja miten se lisää vanhuusiän eriarvoisuutta.
Professori Kröger piti erinomaisen ja silmiä avaavan esityksen: tällä hetkellä huolestuttavan korkean huoltosuhteemme, joka kuvaa työttömien ja työvoiman ulkopuolella olevien suhdetta työssäkäyviin, alenee itsestään parissakymmenessä vuodessa, kun suuret ikäluokat ovat kuolleet ja vanhuusikäisten eläkeläisten määrä kääntyy laskuun. Kröger kuitenkin patisteli poliitikkoja viipymättä avaamaan vihdoinkin silmänsä nähdäkseen sen erittäin vakavan tilanteen, mikä vanhustemme hoivassa vallitsee.

Paneeliin oli saatu arvovaltainen edustus:
SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja edunvalvontajohtaja
Minna Ahtiainen, kansanedustajat Pia Kauma (Kok), Kimmo Kiljunen (SDP), Jani Mäkelä (PS) ja Annika Saarikko (Kepu).
Mäkelä on eduskuntaryhmänsä
puheenjohtaja ja Saarikko puolueensa puheenjohtaja.

Omassa puheenvuorossaan Saarikko puhui oppositiosta ja hallituksesta tavalla, joka sai minut kysymään kesken hänen puheensa: ”Oletko väärällä puolella?”
Kysymys herätti hilpeyttä panelisteissa.
Saarikko vastasi pontevasti: ”Suomen kansa äänesti meidät oppositioon!”
Totesin: ”Puolue itse päättää oppositioon menostaan.”
Lisää hilpeyttä panelisteissa.

Kun yleisökin sai virallisen puheenvuoron panelistien lopetettua, kysyin Keskustan jäsenmaksuni vielä tältäkin vuodelta maksaneena Saarikolta, miksei hän vienyt Keskustaa nykyiseen hallitukseen, vaikka sen talouspolitiikka on alkiolaista toisin kuin Marinin hallituksen? Saarikko toisti vaivautuneena jo aikaisemmin ja julkisuudessa toistuvasti hokemaansa vastausta: ”Suomen kansa äänesti meidät oppositioon!”

Puheenvuorossaan Saarikko jeesusteli omilla
altruistisilla poliittisilla päämäärillään julistaen suurin piirtein näin: ”Olen mukana politiikassa voidakseni vaikuttaa myös tulevien sukupolvien hyvinvointiin!”
Jos näin on, niin miksi Keskusta jatkoi Saarikon johdolla ja tämän toimiessa vielä valtiovarainministerinäMarinin hallituksessa, vaikka arvosteli julkisesti Marinin talouspolitiikkaa. Saarikon sekä Keskustan ministerien Antti Kurvisen ja jopa Petri Honkosenkin suulla julkisuudessa uhkailtiin Marinia myös Keskustan hallituksesta lähdöllä.
Erouhkaukset liittyivät Marinin hallituksen holtittomaan velan lisäämiseen ja jälkipolviemme tulevaisuuden vakavaan vaarantamiseen: Isänmaamme oli elänyt velaksi jo yli kymmenen vuotta, ja valtion velka oli kasvanut huolestuttavasti. Huolensa velkaantumisestamme ilmaisi myös presidentti Niinistö, joka oli toiminut valtiovarainministerinä presidentti Koiviston lailla.

Eikö Saarikko valtiovarainministerinä, kuvaannollisesti Marinin oikeana kätenä, nähnyt Marinin toiminnan takana olevia motiiveja kuin vasta silloin, kun Marin jätti eduskunnan ja siirtyi median hehkuttamana tekemään rahaa ja loistavaa kansainvälistä uraa Tony Blairin johtamaan ja voittoa tavoittelemattomaan instituuttiin, TBI:hin?Marinin toiminta pääministerinä oli ollut alusta lähtien ja tämän peittely-yrityksistä huolimatta minäkeskeistä ja omaa etua ajavaa.
Marinin toiminnasta ei löydä hyvällä tahdollakaan altruismia tai myötäelämistä.
Tämä tuli esille selkeästi Huoltovarmuuskeskuksen johtajan erossa. Tapaamatta johtajaa Marinin ilmoitti julkisesti, ettei tämä enää nauti hänen luottamustaan.
Lisäksi Huoltavarmuukeskuksen kaksi pitkäaikaista työntekijää erotettiin.
Tapahtumien jälkeen poliisi suoritti perusteellisen rikostutkinnan, jossa ei löytynyt mitään perusteita johtajan eroon ja hänen kahden alaisensa erottamiseen.
Julkista anteeksipyyntöä Marin ei ole näille kolmelle herralle esittänyt.

Marinin toiminnan tavoitteet paljastuivat lopullisesti hänen erottua kansanedustajan tehtävästä, kun hän ei koskaan noussutkaan Suomen kansan vaaleissa antamien äänten nostamana pääministeriksi, Isänmaamme vaikutusvaltaisimmaksi johtajaksi. Kokoomuksen nousu suurimmaksi puolueeksi, pääministeripuolueeksi, tuhosi Marinin haaveet kansan välillisesti äänestämästä pääministeriydestä. Samalla se pienensi huomattavasti myös Marinin palkkaa aiheuttaen mitä todennäköisemmin vaikeuksia julkisuudessa esiintyneen lähes 700.000 euron asuntovelan hoitamisessa ilman toimenpiteitä.

Saarikko maalasi paneelin puheenvuoroissaan myös Venäjän hyökkäyssodan leviämisen uhkakuvaa Isänmaamme ylle samanlaisessa Tuhon Enkelin hengessä, mitä Marinin
vihervasemmistolainen hallitus käytti pelotellessaan kansaamme ilmastonmuutoksella saaden monet nuoremme lamaantumaan, kun he joutuivat voimakkaan ahdistuksen valtaan ja pelkäsivät maailmanlopun tuloa.
Kun Venäjä aloitti 24.2.2022 raa’an ja julman hyökkäyssodan Ukrainaan, niin ilmastonmuutoksesta jo ennestään ahdistuneiden kansalaistemme psyykkinen vointi huononi entisestään.

Paneelin jälkeen yleisökin sai osallistua seminaariin.
Olin luullut seminaarin olevan vuorovaikutteinen ja myös yleisön voivan osallistua seminaariin alusta alkaen. Tämä jäi vain toiveeksi, mikä ei ollut yllätys Jari Korkin toimiessa menneen ajan moderaattorina, jonka ensisijainen tehtävä oli estää yleisöä häiritsemästä tapahtumaa omalla ajattelullaan, mikä ilmaistaan kommentein ja kysymyksin.

Kerroin ikätoverini ja emeritus geriatrian professori Timo Sandbergin mukaan vanhuuden alkavan tällä hetkellä 75-vuotiaana.
Valmistuin lääkäriksi vuonna 1977, jolloin 50-vuotiaita pidettiin jo vanhoina.
Olen kuunnellut Timo Sandbergin mielenkiintoisia esityksiä vanhuudesta monesti ja hämmästellyt, miten nopeasti geriatrien määrittelemä, niin sanottu virallinen vanhuusikä on noussut nykyiseen, 75 vuoteen. Tämä on näyttöön perustuva mittari osoittamaan yhteiskuntamme olevan maailman huippuluokkaa!

Länsinaapurimme Ruotsi on määrännyt Puolustusvoimat Poliisivoimien avuksi hillitsemiseen erittäin huolestuttaviksi yltyneitä jengilevottomuuksia, Suomeen rantautuu rikollisia huumejengejä Ruotsista ja Britanniasta, itänaapurimme Venäjä käy julmaa ja raakaa hyökkäyssotaansa Ukrainassa ja Keskustan puheenjohtaja Saarikko kipuilee oppositiossa, kun samaan aikaan entinen Isänmaamme pääministeri Marin, joka julistautui edelleen tasa-arvon ja vähäosaisten puolustajaksi politiikan jättäessään, poseeraa maneerimaisesti hymyillen Pariisissa Victor Beckhamin muotinäytöksessä Vogue-lehden 73-vuotiaan päätoimittajan Anna Wintourin rinnalla.

Voi näitä aikoja!

Seppo Mäkinen
LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu