Marin, Orpo ja kunnianhimo

Isänmaamme toimitusministeriön pääministeri Sanna Marin irvaili TV-haastattelussa, että eihän tuo hallitustunnustelija Petteri Orpon ’Vapuksi hallitus’-aikataulu vaikuta kovin kunnianhimoiselta.

Marinin toivottavasti Vapuksi päättyvää pääministerikautta seuratessa on Marinin joka suuntaan rönsyävä ja suorastaan ylitsepursuava kunnianhimo ollut se, joka on leimannut Marinin vajaata neljää pääministerivuotta  keskeisimmin niin hyvässä kuin pahassa.

Niin ilmastotavoitteita asetettaessa kuin Marinin vääntäessä kättä heti alkuun  presidentin kanssa ulkopolitiikan johtamisesta.

Oikeassa olemisen kunnianhimostaan nousevia farssin kyyneleitä Marin vuodatti puoluekokouksen yhteydessä pitämässään puheessa Lahden torilla, kun hän puolusti oikeuksiaan biletykseen uusien ystäviensä kanssa muun muassa KORONA-rajoitusten ollessa vielä voimassa ja ilman virkapuhelintaan, jonka kotiin jättämistä hän vähätteli käsittämättömän naivisti toteamalla toistuvasti, ettei Suomessa koskaan niin kiireellisiä asioita tapahdu, että pääministerin pitäisi olla aina tavoitettavissa.

Biletys-episodien seuraksena Marin sai julkisia nuhteita, joita vastaan Marin  intti teinitytön lailla eikä olisi millään luopunut biletyksestä, koska se oli Marin mukaan hänen ainoa keinonsa rentoutua raskaasta työstään.

Myöhemmin Marinin bileporukka vuosi rahasta suljettujen ovien takana Marinista otettuja bilevideoita julkisuuteen tosi ystävien lailla.

Ehkäpä kyseessä oli Marinin kunnianhimoinen ja henkilökohtainen taloudellinen taiteilijatuki videoita tekeville uusille ystävilleen.

Orpon kunnianhimo hallitustunnustelijana tuntuu tolkulliselta ja realistiselta eikä  julkisuus- ja huomionhakuiselta kuten Marinin.

Eiköhän Isänmaamme saa reservin kapteeni  Petteri Orposta pääministerin, joka on tolkun mies ilman turhia kotkotuksia ja rönsyjä.

Seppo Mäkinen

LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu