Marin, politiikan Sarasvuo, hurmasi Ruotsin, ja komissaari Urpilainen tekee Lipposet presidentinvaaleissa – Voimia, veli Antti!

Sääliksi käy SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtmania, jonka politiikan sauvat sulavat käsiin jo presidenttikilvan puoluvälissä: SDP:n  Brysselin ase komissaari Urpilainen tulee tekemään kunnon Lipposet.

Enää ei voi kuin veikkailla, ylittääkö vai alittaako hän Lipposen kannatuksen vuoden 2012 presidentinvaaleissa: Lipponen sai 6.7 prosenttia äänistä presidenttivaalien 1. kierroksella.

Urpilainen on käynyt vaalikeskusteluissa ärhäkäksi kuin kesken talviuniensa herätetty naaraskarhu. Urpilainen näytää kuitenkin ottaneen vain mallia SDP:n suuren rahan maailmaan siirtyneestä Marinista, joka piti länsinaapurissamme 8.000 euron takkiin kietoutuneena puolen tunnin muistelon toiminnastaan Isänmaamme pääministerinä. Saamani käsityksen mukaan Marinin tarinointi ei sisältänyt mitään uutta, esimerkiksi hänen pääministeriaikaisen toimintansa kriittistä  arviointi: mikä onnistui, mikä ei ja mitä oman toiminnan kehittämis-ja tehostamisajatuksia hänen mieleensä on nousut, mikä voisi olla hyödyksi Ruotsille ja muille länsimaille niiden varautuessa vastaaviin tilanteisiin.

Tällainen tilaisuus voisi olla hyvin antoisa niin kuulijoille kuin luennoitsijalle, jos se olisi vuorovaikutteinen eli luennoitsijalle voi esittää kommentteja ja kysymyksiä.

Tällaisen tilaisuuden järjestämiseen Marinin kyvyt ja rohkeus eivät  riittäneet. Tämä  on ymmärrettävää, koska  Marinin johtaminen pääministerinä oli reakointia tapahtumiin ilman mitään pitkäjänteistä suunnitelmaa.

Björn Wahalroos totesi tämän ytimekkäästi Seija Vaaherkummun haastattelussa 16.10. 2021, kun Vaaherkumpu kysyi: ”Mitä mieltä te olette hallituksen talouspolitiikasta?” Wahlroos tokaisi: ”Mistä talouspolitiikasta? Eihän hallituksella ole mitään talouspolitiikkaa!”

Urpilaisen Marinilta plagioima ärhäkkä ja välillä hyvän maun rajat ylittävä keskustelumalli on levinnyt SDP:n ulkopuolellekin: Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta on omaksunnut sen totaalisesti: hänestä on kehittynyt päällepuhumisen mestari, jonka kanssa kukaan ei kohta halua julkisesti keskustella saati hänen keskustelujaan kuunnella. Tämä on pian myös Urpilaisen kohtalo, ellei hän jo iäkkäänä poliitikkona ymmärrä, että ensin kuunnellaan, sitten mietitään ja jos sen jälkeen tuntuu olevan merkittävää sanottavaa, niin sitten vasta avataan suu rauhallisesti, asiallisesti ja toisten erilaisia näkemyksiä kunnioittaen.

SDP:n ja Isänmaamme suurmiehen Mauno Koiviston sanoin: ”Kyllä se siitä!”

Seppo Mäkinen

LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu