Marinista on kehittynyt Draaman Kuningatar ja Selittämisen Mestaritar

Marinin Hornet-puheiden 10.3.2023 Kiovassa nostattamat poliittiset laineet eivät näytä laantumisen merkkejä.
Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Marin pääministerinä selittelee tekemisiään ja sanomisiaan mediassa tyyliin ’En minä niin sanonut tai tehnyt tai en minä sitä sanomisillani tai tekemisilläni tarkoittanut’.

Mieleen tulee Ylen legendaarisen toimittajan Tarmo Ropposen tohtori Ahti Karjalaisen haastattelu vuonna 1983 sen jälkeen, kun mediassa oli kerrottu Karjalaisen käyneen Sveitsissä laitattamassa myöhemmissä tutkimuksissa tehottomaksi todetun Antabus-kapselin ihon alle, ja presidentti Koivisto oli juuri erottanut Karjalaisen Suomen pankin pääjohtajan virasta tämän kärsimän alkoholiongelman vuoksi.
Ropposen kysyessä Karjalaiselta hänen nykyistä suhdettaan alkoholiin Karjalainen vastasi matalalla äänellä verkkaisesti puhuen ja lattiaan katsellen: ”Kun olen esimerkiksi lääkärin kanssa keskustellut asiasta, niin ei ole vielä kukaan lääkäri väittänyt minua alkoholistiksi.”
Karjalainen kiisti alkoholiongelmansa, mikä sinetöi hänen poliittisen tulevaisuutensa.

Marin kertoi jo pari vuotta sitten TV-ohjelmassa, että hänen on vaikea tunnistaa omia ja muiden tunteita.
Käytännön tasolla Marinilla näyttäisi olevan suuria vaikeuksia tavoittaa, mieltää, hahmottaa ja ennen kaikkea ymmärtää, että pääministerinä hän käyttää korkeinta poliittista valtaa Isänmaassamme Suomessa, joten hänen olisi erittäin tärkeää kansalaisten luottamuksen ja arvostamisen sekä ennen kaikkea oman poliittisen tulevaisuutensa vuoksi opittava vihdoinkin ensin miettimään ja puhumaan julkisesti ja ääneen vasta sitten, jos mietinnän jälkeen siihen on vielä aihetta. Tätä kutsutaan yhteiskunnalliseksi hahmotuskyvyksi tai kansanomaisemmin kyvyksi nähdä metsä puilta, mikä on vuosikymmenien havainnoinnin perusteella poliitikon perustaitoja luku- ja kirjoitustaidon lisäksi pitkän ja menestyksellisen poliittisen työn ja uran kannalta.

Valtionvarainministeriö räätälöi tuleville pääministereille Marinin hallituksen hulvattoman valtionvelan lisäämisen vuoksi velkasäkin, jonka sisälle uuden valtionvelan on vuosittain mahduttava ja siellä myös pysyttävä.
Marinin puheet, tekemiset ja otsikoissa olemiset rupeavat muistuttamaan sitä kevättä, jolloin Marinin biletysvillitys uuden jauhojengiksikin kutsutun porukkansa kanssa ja varmuudella ainakin alkoholin avustamana puhkesi kukkaansa. Marinin lähipiiri oli Ylen kolmen toimittajan tekemässä selvityksessä ollut jo pidempään huolissaan Marinin vauhdista ja hänen jaksamisestaan yöbiletyksen kera vaativassa ja 24/7 eli työajattomassa virassaan.
Marin voisikin kiireellisesti perustaa Valtioneuvoston kansliaan vaalikuumeen sekä muistakin syistä johtuvien kierrosten lisääjien jäljittäjän ja eliminoijan ylemmän palkkaluokan erityisasiantuntijan viran, jottei Kokoomuksen ja Perussuomalaisten rinnalla häämöttävä SDP:n mahdollisuus vaalivoittoon sula kuin lumi kevätauringossa.
Ellei Marinin tavoitteet ole sitten puhtaan itsekkäät: pysyä julkisuudessa hinnalla millä hyvänsä!

Seppo Mäkinen
LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu