Syntyvyys sakkaa ja ay-liike aiheuttaa miljarditappiot Suomelle – Media uutisoi 80-vuotiaan Halosen ripulitaudista ja muistelmista

80-vuotias presidentti Halonen kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan 16.3.2024 hänen saatua norovirus-tartunnan ja ajauduttua nopeasti huonoon kuntoon. Norovirus on Suomessa yleisin äkillisten suolistoinfektioiden aiheuttaja. Tyypillisiä oireita ovat pahoinvointi, kouristavat vatsakivut, oksentelu, ripuli ja usein myös kuume. Oireet alkavat useimmiten äkillisesti ja kestävät yleensä 12–72 tuntia.

Presidentti Halosen sairaalaan joutumista 16.3.2024, siellä olemista ja sieltä kotiutumista 21.3.2024 on uutisoitu enemmän kuin aikoinaan presidentti Sauli Niinistön sairaalahoitoprosessia 25.4.-27.4.2022, jolloin Niinistö oli 73-vuotias ja joutui sairaalahoitoon koronainfektion jälkitautina tulleen keuhkokuumeen vuoksi.
Presidentti Niinistön kotiuduttua
Tasavallan Presidentin Kanslia, TPK, antoi tiedotteen, jossa presidentti Niinistön kerrottiin tehneen töitä sairaalassa ollessaankin ja jatkaneen töiden tekoa Mäntyniemestä käsin kotiuduttuaan.
Presidentti Niinistö kiitti Meilahden sairaalan osaajia saamastaan tehokkaasta, ammatillisesta, ystävällisestä ja huolehtivasta hoidosta.

Presidentti Halonen osallistui lauantaina 23.3.2024 Akateemisen Kirjakaupan markkinointitilaisuuteen, jossa hän ja kirjailija Meri Valkama kertoivat heidän yhteistyönään syntyneestä kirjasta ’Perinnönjako – Keskusteluja Tarja Halosen politiikasta’. Tilaisuuden moderaattorina toimi politiikan toimittaja Unto Hämäläinen.
Halonen kertoi Hämäläiselle sairastaneensa kaikkien aikojen vatsataudin, vaikka oli aikoinaan matkoillaan saanut vatsatauteja ja luuli osaavansa hoitaa niitä ja pärjäävänsä niiden kanssa. Mutta toisin kävi. Halonen kertoi kuivumisen vuoksi menneensä heikkoon kuntoon, josta mustikkakeitolla noustiin.
Halonen kehui HUS:in antamaa hoitoa ja on kehottanut ystäviään hakemaan apua häpeää kokematta.

Vuonna 2021 syntyneiden poikiemme odotetaan elävän keskimäärin 79-vuotiaiksi ja tyttöjemme 85-vuotiaiksi.
Presidentti Urho Kekkonen syntyi 3. päivänä syyskuuta vuonna 1900 ja kuoli 31. päivänä elokuuta 1986 kolme päivää ennen kuin olisi täyttänyt 86-vuotta.
Presidentin virkaa Kekkonen hoiti 1.3.1956 lähtien 27.10.1981 asti, jolloin hän erosi presidentin virasta sairautensa vuoksi.
Kekkosen terveydentilasta annetuissa virallisissa ilmoituksissa ainakin 70-vuotiaaksi asti annettiin ymmärtää, että Kekkosen kunto vastasi 40-vuotiaan suomalaismiehen kuntoa.

Presidentti Tarja Halonen toimi presidenttinä 1.3.2000–1.3.2012 ja jäi eläkkeelle 68-vuotiaana.
Presidentti Kekkonen tuntuu olevan monessa mitta hänen jälkeensä tulleille presidenteillemme ja myös heidän arvijoilleen.
Presidentti Halonenkin ihmetteli julkisesti kyvyttömyyttään 80-vuotiaana hoitaa noroviruksen aiheuttamaa ripulia ja kuumetta ja niiden vuoksi helposti tapahtuvaa kuivumista omatoimisesti, kun nimenomaan ikääntymisen vuoksi kuivumisen tunnistaminen ei suju enää yhtä mutkattomasti kuin vuosia aikaisemmin.

Itse 1950-luvulla syntyneenä tunnistan kyllä jo iän kerääntymisen seuraamuksia, mutta siitä huolimatta tai juuri siksi toivoisin ainakin päivälehtien tarjoavan mieluummin Isänmaamme tulevaisuuteen liittyvää uutisointia eikä antavan niiltä tilaa menneiden talvien hallitsijoiden sairauksien ja muistelmien uutisoinnille.
Erityisesti nyt, kun syntyvyytemme on alhaisimmillaan, – 1.37 synnytystä naista kohti – missä se on tilastointiaikanaan koskaan ollut. Tämän seurauksena väkilukumme vähenemisen liukumäki vain jyrkkenee ilman merkittävää maahanmuuton lisääntymistä.
Kun tähän päälle tulee vielä SAK:n pitkittynyt poliittinen lakko, joka on tähän mennessä aiheuttanut Isänmaallemme ainakin kahden miljardin euron tulonmenetyksen vuosia jatkuvista mainehaitoista ja parhaillaankin tapahtuvista tuotannon siirtymisistä ulkomaille uuden tuotannon investointimenetyksistämme puhumattakaan, niin toivoisi vastuullisen tiedonvälityksen näkevän metsän puilta ja uutisoivan oleellisemmista Isänmaan tapahtumista kuin 80-vuotiaan demaripresidentin arjesta, vaikka ymmärränkin presidentti Halosen siitä kovasti tykkäävän.

Seppo Mäkinen
LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu