Miksi nuoret naiset uupuvat nuorukaisia helpommin?
Egyptin pyramidien sisältä löytyi aikoinaan seinäkirjoituksia, jotka ilmaisivat vahvaa huolta seuraavasta sukupolvesta: ”Nykynuorisostamme ei ole mihinkään!”
Lukiossa opiskelevat nuoret naiset ovat tutkimusten mukaan kokeneet opiskelun jo pidempään uuvuttavana. Naisopiskelijat ovat viime aikoina kokeneet myös kesätyöt voimia vievinä.
1970-luvulla oli hieno juttu, kun pääsi lukioaikana ja opiskeluaikana kesätöihin koko kesälomaksi: sai hankittua vaikkapa polkupyörän tai rahaa säästöön ajokorttia varten sekä käyttörahaa seuraavaa opiskeluvuotta varten.
Viime vuosina opiskelijoiden hyvinvointiselvityksissä erityisesti nuorten naisten uupumus on noussut huolestuttavana esille. Myös nuorten naisten työpoissaolot mielenterveysongelmien vuoksi ovat lisääntyneet ja erityisesti yhä useampi alle 30-vuotias on siirtynyt eläkkeelle mielenterveysongelmien vuoksi. Tässäkin joukossa on naisia miehiä enemmän.
Miksi lukiossa ja jatko-opiskelupaikoissa opiskelevat nuoret naiset uupuvat ja jäävät jopa eläkkeelle nuorukaisia selvästi useammin?
Mikä yhteiskunnassamme uuvuttaa erityisesti nuoria naisopiskelijoita ja -työntekijöitä?
Pojat ovat jo pitkään olleet tyttöihin verrattuina aliedustettuina lukioissa ja yliopistoissa. Ovatko tytöt kunnianhimoisempia kuin pojat? Stressaako opiskelu tämän vuoksi tyttöjä enemmän kuin poikia?
Syntyvyytemme on romahtanut ollen alhaisimmillaan kuin koskaan
aikaisemmin. Tutkimusten perusteella nuoret miehet näyttäisivät olevan halukkaampia kuin nuoret naiset perustamaan perheen.
Onko tähän ainakin osasyynä nuorten naisten uupuminen opiskelussa ja työelämässä nuorukaisia herkemmin? Kokevatko nuoret naiset äitiyden ja perheen ylivoimaisena lisäkuomana, jota he eivät enää opiskelu- ja työuupuksensa vuoksi jaksa vaikka haluaisivatkin?
Nuorten naisten uupuminen ja syntyvyytemme romahdus tuovat synkkiä pilviä Isänmaamme tulevaisuuden taivaalle.
Onkin aihetta pikimmiten selvittää perusteellisesti näitä asioita ja lisätä toimenpiteitä, jotka helpottavat nuorten naisten uupumusta ja nostavat syntyvyyttämme.
Seppo Mäkinen
LKT
Kyllä se siitä,eikö mikään riitä.kiäh kiäh.
Ilmoita asiaton viesti
Topi!! Miten kauan tuota naurunhihitystä vielä pitää kuunnella? Asia on vakava.
Ilmoita asiaton viesti
Topi nyt vaan on sellainen metsäläinen 😄
Ilmoita asiaton viesti
Nuorten naisten paineet syntyvät urapolun rakentamisen, ulkonäön ja perheen perustamisen muodostamasta Bermudan kolmiosta.
Tilanne korostuu, kun lääkärit lääkitsevät heidät sairaiksi.
Ennen vanhaan ei ollut bentsodiatsepaameja eikä sosiaalista mediaa. Siksi asiat olivat ennen paremmin erityisesti nuorten naisten osalta.
Ilmoita asiaton viesti
HV Juha-Pekka
Kiitos kommentistasi!
Ennen vanhaan nuoret naiset tekivät myös itse raskauden keskeytyksiä tai käyttivät raskauden keskeytyksiä työkseen tekevien naisten, joilla ei yleensä ollut mitään alaan liittyvää koulutusta, tarjoamia palveluita. Nuoret naiset saattoivat menehtyä tällöin verenvuotoon tai saada tulehduksen, joka pahimmillaan johti pysyvään lapsettomuuteen.
Niin naisten kuin miestenkin elämänlaatu on nykyisin paljon parempaa, kuin ennen internettiä.
Terveisin
SM
Ilmoita asiaton viesti
Se johtuu tietysti siitä että ovat naisia 😄
Liitteeksi sarkasmivaroitus …
Ilmoita asiaton viesti
Sveitsin synnyttäjien määrää kauhisteltiin 70- ja 80-luvulla.Ne eivät ole laskeneet sen jälkeen. Siihen löytyy syyksi yksiselitteisesti yksi iso tekijä.
Sillä ei ole tällä palstalla kovin mainittavaa kannatusta.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä roolia tyttöjen ja nuorten naisten uupumiselle ja huonovointisuudelle on sillä havainnolla, että tyttöjen maailmankatsomus on eriytynyt poikien ja miesten maailmankatsomuksesta. Tytöt ja nuoret naiset ovat tutkimusten mukaan vihervasemistolaisempia kuin pojat ja nuoret miehet. Tytöt ovat poikia vähemmän uskonnollisia, enemmän globalisteja. Tytöt ovat poikia kriittisempiä omaa vartaloaan kohtaan.
Kun omien pakaroiden treenaamisen, sosiaalisen median tykkäyksien laskemisen lisäksi pitää olla huolissaan rasismista, turvapaikanhakijoista, intersektionalismista, Gazan lapsista, Amazonin viidakon tuhoista ja maapallon lämpenemisestä, ei siinä kenenkään pää kauan kestä.
Pojat ovat huolissaan vain mopoista ja autoista.
Ilmoita asiaton viesti
Nuoria naisia ja miehiä elämän vaatimukset pelottavat. Nykyään korostetaan paljon työssä pärjäämistä ja opiskelua, mutta sisäisenä tuntona saattaa olla vielä tärkeämpänä perheen perustaminen. Naisille perhe on vaativa asia, jossa lapsista huolehtiminen alkaa jo heti raskaaksi tultua. Siksi työelämää pitäisi naisten osalta alkaa väljentää siihen suuntaan, että nykyään ehtii paljon saavuttaa työelämässä vielä sen jälkeen, kun lapset pärjäävät kotona paremmin myös yksin tai keskenään. Näin alkaa olla kouluikäisten kohdalla. Perherahoitusta kehittämällä onnistuu paremmin naisten sekä perhe-elämä että sen lisäksi myös työ kodin ulkopuolella. Rahoitustoimiala on vielä lähes koskematon maasto yhteiskunnan kehittämisen toimena. Tähän kuuluu nykyään jo tarttua innolla, onhan tietotekniikka jo varsin kehittynyttä.
Ilmoita asiaton viesti
Eiväthän nuoret naiset nykyään perusta perhettä tai jos miehen kanssa asuvatkin, rupeavat harkitsemaan lapsentekoa vasta liki nelikymppisinä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei perheen perustaminen sovi tyttöjen tulevaisuudensuunnitelmiin. Taannoin kyseltiin Yhdysvalloissa tulevaisuuden
haaveista. Iso osa tytöistä haaveili olevansa ”kuuluisa ja kadehdittu”.
Täällä varmaan suurin osa tyttöjen toiveammatit olisivat influensseri, ploggari, vloggaaja tai joku muu somevaikuttaja. Ellei noissa onnistu tytöille jää toimittajan ammatti. Tosin monesta tulee journalistin sijaan toimittelija Yleen tai huuhaa -sanomiin.
Ilmoita asiaton viesti