Mustapukuiset Andersson ja Virta neuvoivat ministeri Ikosta ja Juusoa Marinin malliin

A-Talk 18.4.2024:

https://areena.yle.fi/1-66931186?utm_medium=social&utm_campaign=areena-ios-share

Nuoret mustapukuiset naiskansanedustajat ja puolueidensa puheenjohtajat Li Andersson (vas), 36 v. ja Sofia Virta (vih), 33 v. neuvoivat Sakari Sirkkasen moderoimassa A-Talkissa 18.4.2024 ministeri Anna-Kaisa Ikosta (kok), 47 v. ja Kaisa Juusoa (ps), 63 v. soteasioissa kokeneiden konkareiden varmuudella ja rintaäänellä.
Kansanedustajat Andersson ja Virta tuntuivat elävän jalat tukevasti ilmassa ja toisessa sote-todellisuudessa kuin ministerit. Tämä korostui erityisesti Anderssonin itsevarmassa, kaikkitietävässä ja käsiensä tahdittamassa luennoinnissa realiteetit suu virneessä sivuuttaen. Andersson ei tunnu ymmärtävän, että hänen vuolas, äänekäs ja pikkutarkka asioiden luennointi on vain ja ainoastaan hänen itsensä kutoma poliittinen kudelma käytettävistä olevista poliittisista langoista eikä ehdoton totuus. Kokenut tuomariystäväni sanoi aikoinaan, että oikeudessa ei todisteta vastapuolen olevan väärässä ja itsen oikeassa, vaan että käytettävissä olevista todistelangoista voi kutoa tämänkin näköisen kudelman ja saada oikeus sen taakse.
Politiikka on niin monen muuttujalangan kudelma, että vasta käytäntö pystyy näyttämään, mikä ja kenen kudelma juuri siinä poliittisessa tilanteessa on paras mahdollinen.

Kokomustaan asuun pukeutunut Virta peesasi Anderssonia uskollisen aseenkantajan tavoin aina kun sai suunvuoron Anderssonilta.
Molemmat käyttivät Marinin malliin runsasta ääntä ja paatosta sanallisia kudelmiaan tuottaessaan uskoen kuin pässi uusiin sarviinsa, että vastapuolen mitätöinnillä ja röyhkeällä remuamisella kuulijat valitsevat heidän poliittisen kudelmansa myyvimmäksi.
Anderssonia kuunnellessa tuli mieleen, että käyttämällään retoriikalla hän jos kuka johtaisi Ukrainan loistavaan voittoon Venäjästä vähintään samassa ajassa kuin Yhdysvaltojen presidentiksi uudelleen pyrkivä Trump on luvannut lopettaa Venäjän raa’an ja julman hyökkäyssodan Ukrainaan.

Kun katsoin A-Talkin uudelleen 19.4.2024, niin löysin yhden myönteisen pilkahduksen Anderssonin vuolaasta ja suu hymyssä muiden yläpuolelle asettumaan pyrkivästä puheesta: ”Minä uskon, että … .”
Aivan oikein! Anderssonin vuolas ja muiden yläpuolelta tuleva opettajamainen luennointi A-Talkissa 18.4.2024 olikin hänelle tyypillistä vasemmiston ilosanoman julistamista uskontunnustuksen hengessä, minkä suhteen omaan todellisuuteensa jokainen kuulija tulkitsee tykönänsä.

Andersson toimi Isänmaamme opetusministerinä 06.06.2019–17.12.2020 ja 29.06.2021-20.06.2023. Anderssonin ollessa äitiyslomalla 17.12.2020-29.96.21 hänen sijaisenaan toimi Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Jussi Saramo.
Olisi toivonut Anderssonin puuttuvan opetusministerinä koulukiusaamiseen, joka on elänyt kouluissamme vuosikymmeniä, mutta on ollut reilun kymmenen vuoden ajan selvästi taustalla äärimmäisen traagisissa kouluampumisissa, viimeksi Vantaan Viertolan koulussa 02.04.2024.
Sen sijaan Andersson runnoi läpi oppivelvollisuuden korottamisen 17 vuodesta 18 vuoteen saaden lähinnä sulan ruodon omaan ja pääministeri Marinin hattuun, kun Isänmaamme talous oli jo pahasti vajoamassa ja oppivelvollisuuden nosto vain lisäsi valtion pysyviä menoja. Oppivelvollisuusiän nostamista yritti
aikoinaan jo SDP:n opetusministeri Krista Kiuru vuosina 2011–2013, mutta päätyi järkevämpään ratkaisuun: lisäämään rahaa peruskoulun opetuksen kehittämiseen.
Jos Andersson olisi laittanut puumerkkinsä koulukiusaamisen kitkemiseen kouluistamme eikä oppivelvollisuuden pidentämiseen, niin hän olisi jäänyt Isänmaamme kouluhistoriaan Florence Nightingalena, joka olisi estänyt käsittämättömän suuren oppilasmäärän mielen haavoittumisen loppuiäksi kohtaamansa koulukiusaamisen seuraamuksena.
Mutta ammattipoliitikkojen tavoin Andersson halusi pikavoittoja eli sulan ruotoja sulkien sijasta poliittiseen CV:hensä ja tyytyi oppivelvollisuusiän nostamiseen.

Valitettavaa, että Marinin poliittiset toimintatavat elävät edelleen vahvoina ja ihannoituina vihervasemmiston naiskansanedustajissa, vaikka Marinin äänestäjiensä poliittinen pettäminen sekä kapitalistisen elämäntavan ihannointi ja arvostaminen on jo totuudellista todellisuutta.

Ehkäpä se siksi elääkin: ponnahduslaudan mallina Suuren Rahan ja Jetsetin Maailmaan haluaville ja Marinia ihannoiville nuorille naispoliitikoillemme.

Seppo Mäkinen
LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu