Naamiot on riisuttu ja jäljellä on vain Sanna Marinin farisealaisuus, minäkeskeisyys ja huomionhakuisuus!

 

POLITIIKAN ASIANTUNTIJAT – mitä annettavaa heillä on, jos he eivät erota poliitikkoa leipäpoliitikosta?

Isänmaamme entisen demaripääministerin Sanna Marinin uutta elämäntyyliä päiviteltiin ja hämmästeltiin viime viikolla brittilehdistössä. Sanomista niissä aiheuttivat Marinin lomakuvat Itävallan Alpeilta.

Daily Mail kirjoitti joidenkin Marinin some-seuraajien mielestä Marinin jatkuvan matkustelun olevan farisealaista ja tekopyhää, koska Marin puhuu suorastaan kyllästymiseen asti ilmastonmuutoksesta.

Marinilta onkin tivattu Instagramissa, jossa hänellä on yli miljoona seuraajaa, paljonko hän  on tuottanut CO2-päästöjä matkustamalla melkein joka viikko eri mantereelle?

lta-Sanomat laski Marinin lentämät kilometrit ja niiden aiheuttamat hiilidioksidipäästöt. Kilometrimäärät arvioitiin mediassa julkaistujen artikkelien sekä Marinin omien Instagram- ja X-julkaisujen antamien tietojen pohjalta.

Marin aloitti Tony Blair -instituutissa syyskuussa 2023 erottuaan Suomen eduskunnasta  yllättäen kaksi kuukautta eduskuntavaalien jälkeen. Sen jälkeen Marin on IS:n laskelman mukaan tehnyt ainakin 28 lentomatkaa, joista on kertynyt arviolta yli 78 .800 kilometriä eli lähes kaksi kierrosta maapallon ympäri.

Vuonna 2024 Marin on ennättänyt lentää  julkisuudessa olleista tiedoista päätellen ainakin yli 20.200 kilometriä, kun  keskivertosuomalainen lentää vapaa-ajallaan 3.800 kilometriä vuodessa.

Koko maailman ihmisistä 80–90 prosenttia ei lennä lainkaan, joten lentopäästöjä aiheuttaa pieni vähemmistö, jota myös eliitiksi kutsutaan.

Laskelmat Marinin lennoista on tehty kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön ICAO:n laskurilla, joka käyttää julkisia tietoja lentoreittien yleisimmistä konetyypeistä ja niiden keskimääräisestä polttoaineen kulutuksesta.

Laskelmassa on oletettu Marinin lentäneen turistiluokassa.  Lehtitietojen mukaan ainakin uudenvuoden lomamatkallaan Roomassa hän lensi business-luokassa, joka kasvattaa henkilökohtaista hiilijalanjälkeä. Business-luokassa on enemmän tilaa, jolloin ihmisiä mahtuu koneeseen vähemmän.

Reitit ja päästömäärät ovat suuntaa antavia. Jos jollekin välille ei ole ICAON mukaan suoria lentoyhteyksiä, lennot on laskettu välilaskulla.

Tiedossa olevien matkojen lisäksi Marin on voinut lentää enemmänkin. Yksi mahdollisuus esimerkiksi on, että hän on käynyt Lontoossa useammin, sillä siellä sijaitsee Tony Blair -instituutin päämaja.

HELSINKI – MIAMI – ZÜRICH – HELSINKI
Hiilidioksidipäästöt/matkustaja: 995,2 kg

HELSINKI – ROOMA – HELSINKI
Hiilidioksidipäästöt/matkustaja: 378,6 kg

HELSINKI – LONTOO – SEVILLA – AMSTERDAM – OSLO
Hiilidioksidipäästöt/matkustaja: 553,1 kg

HELSINKI – TUKHOLMA – LONTOO – LOS ANGELES – HELSINKI
Hiilidioksidipäästöt/matkustaja: 1 062,2 kg

HELSINKI – PARIISI – HELSINKI
Hiilidioksidipäästöt/matkustaja: 217,2 kg

HELSINKI – LONTOO – MONTREAL – AMSTERDAM-HELSINKI
Hiilidioksidipäästöt/matkustaja: 831,3 kg

Entinen vahvasti vasemmistolainen pääministerimme Sanna Marin kuuluu nykyisin paitsi Shamppanjasosialistien niin myös lentämisen kerskakuluttajien ja ilmansaastuttajien kerhoon, jonka jäsenet ovat ihan itse nostaneet itsensä muiden yläpuolelle omassa itsekeskeisyydessään ja korvaamattomuuden fantasiassaan.

Tämä kaikki oli jo nähtävissä näkeville silmille 20.10.2021, jolloin Suomenmaa julkaisi verkkosivuillaan Marinista kohua aiheuttaneen mielipidekirjoituksen, jossa kysyttiin ”Voimmeko me kansalaiset enää luottaa pääministerimme harkinta- ja arviointikykyyn maamme asioiden ylimpänä hoitajana?”

Niin median kuin Marin-fanien on vieläkin vaikeaa nähdä totuudellinen totuus Marinista: hän on hyvin itsekeskeinen ja huomionhakuinen poliitikko, jota eivät edes Tellus-planeettamme henkilökohtainen saastuttaminen vaivaa ja joka tuli politiikkaan vain rakentaakseen omaa henkilökohtaista uraansa kansainvälisen julkisuuden tuomat eurot silmissään.

Vaikka Marinin äänestäjiinsä kohdistunut vuosikymmenen huijaus on konkreettisesti läsnä yhteiskunnassamme, hänen faninsa ja etenkin Tampereen yliopiston naispuoliset politiikan asiantuntijat  selittävät Marinin 3.5 vuotista pääministerikautta  ’politiikan uudella tavalla ajattelemisena ja sanoittamisena’.

Politiikan asiantuntijat eivät puhu Marinin äänestäjiensä pettämisestä ja sen takana olevasta vahvasta minäkeskeisyydestä sanaakaan!

Mitä käyttöä on politiikan asiantuntijoilla, jotka selittävät vain näkyvää ymmärtämättä sitä, mihin motiiveihin ja poliitikon henkilökohtaisiin arvoihin hänen toteuttamansa politiikka pohjaa?

Jos politiikan asiantuntija ei erota poliitikkoa leipäpoliitiikosta, niin eihän hän ole kuin kaikille näkyvän sanoittaja.

Poliittisen asiantuntijan puhe onkin kuin savolaisen puhetta, jossa vastuu ja faktantarkistus on kuulijalla.

Seppo Mäkinen

LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu