Niinistö ärähti pääministereilleen taloudenpidosta Kekkosen ’Saatanan tunarit!’ tyyliin ja Lindtman kukkoilee edelleen Orpolle!

Sipilän hallitus teki hartiavoimin töitä  saadakseen hillittyä valtionvelan kasvua muun muassa kipein leikkauksin.

Seuraava Marinin hallitus otti ainakin 20 miljardia euroa valtionvelkaa lisää ei-välttämättömiin menoihin, mikä Isänmaamme taloustilanteessa levisi  kuin tuhka taivaan tuuliin.

Orpon hallitus tekee paraillaan hartiavoimin töitä  saadakseen hillittyä valtiovelan kasvua kipein leikkauksin ja ilmeisesti ainakin arvonlisäveroa nostaen.

Orpolla on jalat taloudenpidossa tukevasti maassa ja hän ymmärtää: ’Velka on veli otettaessa ja veljenpoika takaisin maksettaessa!’

Edeltäjänsä Marinin jalat olivat suorastaan talouden tulevissa pilvilinnoissa: ’Veli on velka otettaessa ja lapsenlapsenlapsi takaisin maksettaessa!’

Vaarallisimpia valtioiden tulevaisuudelle ovatkin poliittiset johtajat, jotka eivät ymmärrä, etteivät he ymmärrä. Tämä tuli todistettua Marinin surkean taloudenpidon kohdalla, johon presidentti Niinistö puuttui siistein sanoin Marin toimiessa vielä pääministerinä. Tämä Niinistön puuttuminen oli tumman perhosen lento kesäpäivänä, jota Marin ei kaikessa viisaudessaan näyttänyt edes huomaavan saati ymmärtävän.

Olisikin toivonut, että tämä presidentti Niinistön talousjyrähdys olisi tapahtunut Marinin hallintokaudella, joka jää Isänmaamme historiaan holtittominpana valtionvelan lisääntymisjaksona.

Presidentti Niinistön jyrähdystä ei näyttänyt ymmärtävän SDP:n nykyinenkään puheenjohtaja Antti Lindtman, joka seuraavana iltana 8.2.2024 oli A-Studiossa väittelemässä tai pikemminkin riitelemässä ymmärtämättömänä kukkopoikana pääministeri Petteri Orpon kanssa hallituksen suunnittelemista kipeistä leikkauksista ja mahdollisista veronkorotuksista.

Lindtmanin kukkopoikamainen esiintyminen oli sekoitus hänen oppi-isäänsä Eero Don Heinäluomaa ja oppiäitiään Sanna Bile Marinia: kovaäänistä melskaamista, ajoittaista punaisen langan hukkaamista ja kilpakukkumista pääministeri Orpon kanssa ajatuksena vaientaa tämä päällepuhumisella ja ääntä korottomalla. Pääministeri Orpo suhtautui Lindtman Show’hun hyvin rauhallisesti naurunpilke silmänurkissa ja hymynhäive suupielissä.

Lindtmanin meuhkaaminen rupesi tuntumaan vähitellen tylsän tympeältä, ja mietin jo vaihtaa kanavaa.

Huomatessani sitten pääministeri Orpon ja työllistettynä moderaattorina toimineen taitavan Sakari Sirkkasen katsovan toisiaan välillä pilke silmäkulmassa ja hymynhäive suupielessä.

Päätinkin katsoa 41-vuotiaan kukkopoikamaisen Antti Lindtmanin ja 54-vuotiaan erittäin kokeneen poliitikon, pääministeri Petteri Orpon kaksintaistelun loppuun.

Esitän kaksintaistelijoille ja heitä tasapuolisesti ja ammattitaitoisesti tuomaroineelle Sakari Sirkkaselle vilpittömät kiitokseni Isänmaamme poliittiseen historiaan jäävästä oikeistohallituksen pääministerin ja opposition suurimman vasemmistopuolueen kukkopoikamaisen puheenjohtajan kohtaamisesta tilanteessa, jossa 1. Isänmaamme velka suhteutettuna bruttokansantuotteeseen kasvaa koko ajan samalla kun kyseinen suhde on paljon pienempi muissa Pohjoismaissa, 2. oppositio vaatii käytännössä jo 16 vuotta jatkuneen velaksielämisen jatkamista velkaa lisäämällä, 3. ammattiyhdistysliikkeet vaativat muun muassa hallitusta perumaan Ruotsissa jo vuosia sitten tehtyjen työelämämuutosten toteuttamisen, 4. työntekijöiden päätettäviksi jäävät ja ulosmarsseina työpaikoilta ilmenevät poliittiset lakot ja yhteiskunnan pysäyttävät varsinaiset lakot jylläävät maassamme, jolta 5. Kansainvälinen valuuttarahasto, IMF, edellyttää arviossaan  leikkausten ja rakenteellisten uudistusten lisäksi myös verotuksen kiristämistä julkisen talouden tulojen ja menojen tasapainottamiseksi.

Lopuksi Isänmaamme tulevaisuuden kannalta vakava kysymys vielä kerran Keskustan 40-vuotiaalla puheenjohtaja Annika Saarikolle: ”Miksi Keskusta ei ole mukana Petteri Orpon hallituksessa laittamassa Isänmaamme taloutta kuntoon, vaikka Keskustaa pyytämällä pyydettiin oikeiston yhteisiin taloustalkoisiin?”

Vastaukseksesi ei kelpaa jo sloganiksi muodostunut tokaisusi, jota yritit tarjota minulle, puoluetoverillesi, livenä Eläkeliiton 29.09.2023 järjestämässä erinomaisessa seminaarissa: ”Kansa äänesti meidät oppositioon!”

Vastasin silloin ja edelleen: ”Puolue päättää hallitukseen menosta!”

Seppo Mäkinen

LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu