Ohisalo tuntuisi haikailevan Marinin vetämää Viisikkoa

Vihreiden väistyvä puheenjohtaja Maria Ohisalo vetosi RKP:n puheenjohtajaan Anna-Maja Henrikssoniin Hufvudstadsbladetissa 9.5.2023 julkaistussa kirjoituksessaan seuraavasti: ”Vetoan avoimesti Anna-Maja Henrikssoniin ja Rkp:n liberaaleihin ja kysyn: onko tämä se ryhmä, jonka kanssa haluat johtaa Suomea?”

Henrikssonilta, joka ei ollut vielä lukenut Ohisalon vetoomusta, kysyttiin tiistai-iltana 9.5.2023 Säätytalon hallitusneuvottelujen tiedotustilaisuudessa, mitä hän ajattelee Ohisalon ulostulosta. Vastauksessaan toimittajille  Henriksson totesi muun muassa: ”Emme ole luopumassa omasta arvopohjastamme, mutta asioista neuvottelemme.” Henriksson myös painotti, että hallitusneuvottelut käydään Säätytalossa.

Miksi Ohisalo kirjoitti naivin vetoomuksensa RKP:n Henrikssonille, joka haluaa olla mukana turvaamassa Isänmaamme hyvinvoinnin jatkuvuutta yhdessä Kokoomuksen, Perussuomalaisten ja Kristillisten kanssa hallituksessa, jonka tärkein tehtävä on yrittää katkaista Isänmaamme vuosia jatkunut velaksi elämisen huolestuttava kiihtyminen Marinin hallituskaudella?Köyhyystutkija Ohisalo ei tunnu vieläkään ymmärtävän kohtalotoverinsa SDP:n väistyvän puheenjohtaja Marinin lailla, että ennen kuin rahaa voidaan jakaa, se pitää ensin omalla työllä ansaita.

Tämän ymmärtämättömyys tuhoaa nopeasti hyvinvointiyhteiskunnan perustan, minkä uhkaa  me olemme paraillaan Isänmaassamme todistamassa.

Vai yrittääkö Ohisalo lievittää epäonnistumistaan Vihreiden puheenjohtajana puolueen kovan vaalitappion jälkeen suuntaamalla huomion Vihreiden hyviin arvoihin ja hallitusneuvotteluja käyvien puolueiden huonoihin arvoihin?

Toistaiseksi Ohisalo ei ole vielä Marinin lailla väittänyt talouttakin arvoksi, mitä voitaisiin pitää jo ymmärtämättömyytenä.

Vai tekeekö Ohisalo surutyötä, kun oma Vihreiden puheenjohtajuus päättyy pian, eikä Viisikkokaan enää hymyile kuvissa ja anna haastatteluja niin koti- kuin ulkomaisille lehdille Marinin johdolla?

Seppo Mäkinen

LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu