Onko Marin rasisti?

Onko Marin rasisti?

Määritelmän mukaan rasismi on ihmisryhmän tai sen jäsenen ihmisarvon alentamista.

Pääministeri Marin on julkisuudessa leimannut Perussuomalaiset-puolueen avoimesti rasistiseksi puolueeksi poliittisessa väittelyssä Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon kanssa sanoin: ”Kun katsotaan perussuomalaisten yksittäisten kansanedustajien puheenvuoroja vaikkapa eduskuntasalissa tai julkisuudessa, niin kyllä, nämä puheet ovat rasistisia. Ne ovat aidon vihamielisiä tiettyjä vähemmistöjä kohtaan. Ei tätä ole kiistäminen. Se on tosiasia.”

Samassa väittelytilaisuudessa ääni falsetissa, suu kuvaannollisesti vaahdossa, kädet viuhtoen ja suunvuoroa Orpolle antamatta Marin haukkui Orpoa ja tämän puoluetta siitä, että nämä ovat valmiita tarjoamaan verohelpotuksia myös vuorineuvoksille.
Tämä Suomen arvokkain arvonimi on myönnetty 305 suomalaiselle, joista kaksi on naista.
Valtio tienaa arvonimillä, sillä niistä peritään veroa, jonka maksaa arvonimiesityksen tehnyt taho. Vuorineuvos-arvonimestä valtion kassaan kilahtaa nykyisin 48 400 euroa. Myöntämällään 305 vuorineuvoksen arvonimellä valtio on samalla tulouttanut kassaansa lähes 15 miljoonaa euroa.
Tästä Marin ei vihasävyisessä puheryöpyssään maininnut mitään, ilmeisesti tietämättömyyttään.

Jos pääministeri Marin nimeää Perussuomalaiset-puolueen avoimesti rasistiseksi puolueeksi, niin rasismin määritelmän mukaan Sosiaalidemokraattinen puolue voidaan myös nimetä avoimesti rasistiseksi puolueeksi sen nykyisen puheenjohtajan Marinin esittämien ja perussuomalaisiin kohdistamien ihmisarvoa alentavien puheiden perusteella.

Marin ilmoitti vallan huumassa pääministeriytensä alkutaipaleella
haluavansa ravistella pääministeri-instituutiota. Siinä hän on onnistunutkin toistuvien poliittisten ja henkilöönsä kohdistuneiden kriisien muodossa.
Marin jäänee historiaan kuitenkin pääministerinä, jonka hallituksen talouspolitiikan seuraamuksista kärsivät useammat sukupolvet kuin tällä hetkellä pystymme edes arvioimaan.

Herääkin kysymys, romuttiko Marin pääministeri-instituutin lisäksi myös Suomen hyvinvointivaltion?

Seppo Mäkinen
LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu