Onko pääministeri Sanna Marin kuin oppiäitinsä presidentti Tarja Halonen?

Marin on synnyttänyt ’myrsky vesilasissa’ -mittakaavaa suuremman poliittisen myrskyn ottamalla esille Kiovassa käydessään 10.3.2023, että voitaisiinko Hornet-hävittäjiä siirtää Ukrainaan, kun Suomi saa näillä näkymin vuonna 2025 ensimmäiset F-35 hävittäjänsä Yhdysvalloista.
Marin lupaili tällaista Ukrainan presidentti Volomir Zelenskyille puhumatta asiasta etukäteen mitään presidentti Niinistön, puolustusministeri Kaikkosen, Puolustusvoimien komentaja Kivisen ja puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Häkkäsen kanssa saati hallituksensa ministerien ja eduskunnan kanssa.
Marin näyttää olevan täysin kyvytön yhdistämään Suomen geopoliittista asemaa ja Venäjän toista vuotta jatkuvaa hyökkäyssotaa Ukrainassa edes alkeelliseksi hahmotelmaksi uhasta, joka kohdistuu Isänmaahamme Suomeen rajanaapurimme Venäjän taholta.
Marinin heitto on samanlaista kyvyttömyyttä hahmottaa realiteetteja, kuin mitä oli presidentti Halosen kahdentoista presidenttivuoden ajan edustama sokea luottamus Putiniin rauhan tuojana ja turvaajana, mikä naivismi huipentui Halosen yritykseen lopettaa Puolustusvoimamme tarpeettomina. Jalkaväkimiinat Halonen sai kuitenkin tuhottua, mitä tässä maailmantilanteessa moni kokenut ammattisotilas on harmitellut. Jalkaväkimiinoilla olisi ollut käyttöä myös Ukrainan puolustussodassa ilman, että niiden antaminen Ukrainalle olisi heikentänyt omaa puolustuskykyämme Venäjän mahdollista hyökkäystä vastaan toisin kuin panssarivaunujen saati Hornettien luovutus pienimääräisestikin.

Marin käyttää pääministerinä Isänmaassamme laajinta poliittista valtaa, jota hän on entisestään yrittänyt kasvattaa yrityksellään saada Valtioneuvoston kansliaan Natoon liittyessämme oman turvallisuuspoliittisen yksikön, mikä ajatus ammuttiin alas niin presidentin kanslian kuin puolustusvoimienkin taholta.

Jää miettimään, onko Marinilla tässä monimutkaisessa maailmantilanteessamme riittävät tietotaidot ja kyvyt hahmottaa kokonaisuutta jatkaakseen edes hallituskautensa loppuun pääministerinä ilman, että hänestä tulee liian suuri riski Isänmaamme turvalliselle ja itsenäiselle tulevaisuudelle?
Huolestuttava asia on myös se, että Marin, joka on julkisuudessa toistuvasti ja korostuneesti kieltänyt isänsä merkityksen elämässään, näyttää olevan kyvytön tekemään yhteistyötä korkeissa yhteiskunnallisissa asemissa olevien viranhaltijoiden ja politiikkojen kanssa erityisesti silloin, kun he ovat miehiä.

Seppo Mäkinen
LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu