Pääministeri Orpo johtaa kuin taitava ja kokenut fudisjoukkueen kapteeni
Kuva: Valtioneuvoston sivusto
Katsoin tänään 22. 9.2024 Areenasta pääministeri Orpon ja 30 poliittisen toimittajan tunnin keskustelutilaisuutta Kesärannassa ja ihailin Orpon luontevuutta ja rentoutta tilaisuudessa, jossa häneltä voidaan kysyä melkein mitä vain.
Orpo ei asettunut tilaisuuden keskushenkilöksi vaan siirsi sen kysymyksen esittäjälle. Hän kuunteli keskittyen ja vastasi esitettyyn kysymykseen selkeästi ja asiakeskeisesti. Jos Orpo ei tiennyt riittävästi kysytystä asiasta, hän sanoi sen, lupasi selvittää ja palata asiaan.
Tilaisuuden ulkoisesta kurinalaisuudesta huolimatta tai juuri siksi toimittajaporukka purskahti muutaman kerran nauruun, johon Orpo yhtyi.
Orpo kertoi tilaisuuden lopussa jatkotapaamisista puhuttaessa kaksi vuotta sitten Ahvenanmaalla tekemästään vierailusta, jolloin hänelle sattui ruotsin taitamattomuudestaan johtuva lipsahdus: ”Sanoin tulevani vastaisuudessa mielelläni käymään ’varje dag’ kun minun piti sanoa ’varje år’.”
Juttu sai koko porukan purskahtamaan äänekkääseen ja hyvin vapautuneeseen naurunremakkaan, mikä kuvasti toimittajien suurta tyytyväisyyttä pääministeri Orpon
tapaamiseen.
Orpon pääministerinä esille tuomaa sosiaalista kyvykkyyttä ja tilan antamista toisille en ole havainnut tässä määrin kenelläkään pääministerillämme. Orpo sanoikin, että hänen on ollut aina helppo olla kanssakäymisessä toisten kanssa, kun
Orpolta kysyttiin hänen ja Jani Mäkelän väleistä. Orpo jatkoi Mäkelän olevan persoonan, jolla on tärkeä tehtävä perussuomalaisten eduskuntaryhmän
puheenjohtajana.
Pääministeri Vanhasella Orpon kaltaista kyvykkyyttä kyllä oli, mutta häneltä puuttui tarinankertojan lahja.
Orpon edeltäjä, Marin, sen sijaan toi joka hetki ja kaikin tavoin esiin olevansa tilaisuuden tähti, Rock Stara, jonka rinnalla ei saanut loistaa muita tähtiä.
Pääministeri Orpo tuntuu viihtyvän hyvin työssään, vaikka sen raskautta valitteli julkisuudessa suureen ääneen ja kyynelten kera Orpon edeltäjä Marin.
Orpo johtaa kabinettiaan kuin taitava ja kokenut fudisjoukkueen kapteeni: tukee, kannustaa ja rohkaisee itsenäisiin peliratkaisuihin menettämättä malttiaan mokistakaan.
Ja ennen kaikkea: Orpo antaa kaikille tilaa loistaa hänen rinnallaan ja edessään, mikä onnistuu vain riittävän hyvällä itsetunnolla. Silloin ei ole keskeistä, kuka keksii, sanoo tai toteuttaa, vaan se, että asia keksitään, sanotaan ja toteutetaan.
Näin toimii hyvä ja tavoitteisiin vievä johtajuus kaikissa organisaatioissa.
Seppo Mäkinen
LKT
”Silloin ei ole keskeistä, kuka keksii, sanoo tai toteuttaa, vaan se, että asia keksitään, sanotaan ja toteutetaan.
Näin toimii hyvä ja tavoitteisiin vievä johtajuus kaikissa organisaatioissa.”
Mitä sitten toteutetaan?
Köyhien kyykyttämistä, duunarien nöyryyttämistä, mamujen kurmoottamista ja verojen alennuksia rikkaille.
Mitkä ovat toteutuksen tulokset?
No, ne näkyvät sitten joskus sitten kun vallassa on jo toinen hallitus.
Kenties meillä silloin otetaan vähemmän velkaa, on enemmän rikkaita ja vähemmän työttömiä ja köyhiä. Nyt kehitys näyttää lyhyellä tähtäimellä menevän päinvastaiseen suuntaan.
Mutta onhan se hyvä että pääministeri on rento, sosiaalinen ja naureskelevainen, eikä äreä ja kireä kuin viulunkieli.
Ilmoita asiaton viesti
Tulihan taas se päivän Marinkin sieltä eikä kauankaan tarvinnut odotella.
Ilmoita asiaton viesti
Kukas siitä on puhunut? En minä ainakaan, muistaakseni.
Ilmoita asiaton viesti
Olen ajatellutkin että Orpo on luonteensa takia tehtävään sopiva kun hallituksessa on PS ja RKP jotka toisiinsa nähden vetävät jyrkästikin eri suuntiin
Ilmoita asiaton viesti
”Olen ajatellutkin että Orpo on luonteensa takia tehtävään sopiva kun hallituksessa on PS ja RKP jotka toisiinsa nähden vetävät jyrkästikin eri suuntiin.”
Ottamatta kantaa siihen onko Orpo sopiva, vaiko epäsopiva, ainakin se on nyt jo selvää että hänen tehtävänsä on mahdoton, tai pitäisi olla mahdoton. Jos Orpo onnistuu pitämään tämän erittäin epäsopuisan porukan kasassa hallituskauden loppuun, se on joko ihme, tai ainakin joku taikatemppu, eli Orpon pitää olla jonkinlainen taikuri.
Persuilla taas ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tehdä tätä kiusaa, koska persujen kannattajat, ne persujen äänestäjät, sitä haluaa ja jos sitä ei ole, persut menettävät äänestäjänsä.
Persujen äänestäjät joko etsivät jotain muuta äänestettävää, tai sitten kyllästyvät koko touhuun ja ajattelevat että pitäkööt tunkkinsa. Tähän ei Riikka Purralla ole varaa ja siksi hän panee porukkansa tekemään näitä provokaatioita.
Ilmoita asiaton viesti
Et ole puhunut; en vaan tiedä miksi tuo vastausvinkki noin meni.
Avaukseen viittasin.
Ilmoita asiaton viesti
Ai niin. Tämäkö?
”Orpon edeltäjä, Marin, sen sijaan toi joka hetki ja kaikin tavoin esiin olevansa tilaisuuden tähti, Rock Stara, jonka rinnalla ei saanut loistaa muita tähtiä.”
Ei Marinin tarvinnut itsestään mitään tähtä tehdä, kyllä ne muut sen tekivät, eikä siinä sitten jäänyt tähteydelle tilaa enää muille.
Blogistin mukaan Orpo on nyt ihan samanlainen tähti. Se vain on niin ettei tähteydellä näitä pahoja ongelmia ratkota, vaan oikeilla päätöksillä. Sitä ei nyt vain vielä tiedetä onko tehty oikeita päätöksiä ja onko tehdyt päätökset oikeita. Se nähdään vasta paljon myöhemmin, silloin on jo uudet päättäjät, eikä silloin enää kukaan muistele Orpoa eikä Purraa,
Ilmoita asiaton viesti
Hei Arto, minulla on kurmoottamiseen ja kyykyttämiseen lisäyksenä se että köyhiltä otetaan pois onni ja se annetaan rikkaille. Ja tietenkin Hallitus vie köyhiltä ja heikoilta uskon omaan kykyyn selviytyä.
Vasemmistoliiton kansanedustaja Jessi Jokelainen sai huomautuksen t-paidasta mutta hänen asiallista kirjoitustaan kukaan ei ole kommentoinut. Kirjoituksessaan
https://jessijokelainen.fi/sosiaaliturvan-taytyy-mukautua-nykyiseen-tyollisyyskehitykseen-ennen-kuin-on-liian-myohaista/
Jessi osuu aivan oikeaan, kysymys ei ole kurmoottamisesta eikä kyykyttämisestä vaan yksinkertaisesti siitä, ettei työpaikkoja ole tarpeeksi:
”Näin ollen kokoaikaisia työpaikkoja on ollut avoinna 38 000 kappaletta. Tästä yhtälöstä on helppo päätellä, että suojaosien poisto ei auta siihen dilemmaan piiruakaan, miten 263 000 työtöntä saadaan survottua vajaaseen neljäänkymmeneen tuhanteen työpaikkaan”
Miten siis, Arto, työpaikkoja saadaan lisää, kurmoottaminen ja kyykyttäminen ei auta?
Ilmoita asiaton viesti
”Miten siis, Arto, työpaikkoja saadaan lisää, kurmoottaminen ja kyykyttäminen ei auta?”
Niin, eikä nöyryyttäminenkään auta. Tämä on pelkkää idealismia että se näin onnistuisi. Sen näkee Sokea Reettakin, ja Pihtiputaan mummokin sen hoksaisi heti ja helposti, jos se mummo viitsisi vähänkän asiaa ajatella.
Mutta Petteri Orpo ei sitä voi hoksata, koska ideologia sokaisee.
———————————-
Ei tämä ongelma niin vaikea olisi, jos asioita katseltaisiin realistisesti, eikä idelogioiden vääristävien linssien takaa.
———————————-
Ensinnäkin, tämä vapaana oleva työvoima ei ole niin tuottavaa, eikä niin haluttua työvoimaa kuin mitä on se työvoima joka on jo töissä ja voi olla ettei kaikille löytyisi töitä, vaikka niitä olisikin, ilman tukitoimia, mutta se on toinen juttu se.
Nythän on niin että töitä kyllä riittää, tekemätöntä työtä on yhä enemmän, kun valtiovallalla ei ole oikein varaa teettää kaikkia töitä. Ei ole varaa palkata lisää ammattilaisia töihin, vaikka niitä olisikin tarjolla ja niiden hanttihommienkaan teettämiseen ei valtiola ja kunnilla olisi oikein varaa, vaikka niihin hommiin olisi tulijoita tarjolla.
Rahaa kuitenkin on jossain. Sitä on sillä rikkaimmalla kymmenyksellä kansasta. Sillä on noin puolet kaikesta Suomen varallisuudesta, kun taas viidellä köyhimmällä kymmenyksellä on omistuksessaan vain alle 6% kaikesta varallisuudesta.
Rahaa siis todella on. Sitä riittäisi kaikkien työttömien työllistämiseen, mutta se raha lähtee liikkeelle vain jos se raha pystyy tuottamaan omistajilleen lisää rahaa. Mihinkään yleishyödyllisiin hankkeisiin se raha ei siis ole tarjolla.
Tätä pitää vielä täydentää sillä tiedolla mikä meillä on, että työllistävään sijoitustoimintaan ei ole tarjolla vain Suomen rikkaiden rikkaudet, vaan globaalisti kaikkien maailman rikkaiden rikkaudet ja se on niin tähtitieteellisen paljon rahaa ettemme me pysty sitä rahamäärää kuvittelemaan tai kuvailemaan.
Ongelma on siis vain siinä miten saataisiin näille meidän suomalaisille työttömille sellaisia töitä joilla rikkaat voisivat edelleen kasvattaa rikkauksiaan. Se on se ongelman ydin.
Toisaalta näissä yleishyödyllisissä töissä, kuten infrastruktuurin rakentamisessa, (tunnin juna) ja ylläpidossa (teiden kunto) auttaisi vain veronmaksajien myötätunto näitä hankkeita kohtaan, eikä sitä valitettavasti ole.
Mitä tulee niiden työttömien työllistämiseen, niin toki meidän ei sitä tarvitsisi itse pohtia. Kyllä ne rikkaat, joilla se raha on, miettivät varmaan joka yö ja päivä miten ne saisivat tämän vapaana olevan työvoiman hyödynnettyä, jotta voisivat sen avulla rikastua lisää. Ei meidän tarvitse sitä itse miettiä, jos meillä ei itsellämme ole sitä ylimääräistä rahaa, jota pitäisi edelleen kasvattaa.
Toisaalta, jos ei ole olemassa vapaata työvoimaa, jota rikkaat voivat hyväksikäyttää rikkauksiensa lisäämiseen, niin ei varmaan ole mitään toivoakaan mistään investoinneista.
Näin se vain menee.
Ilmoita asiaton viesti
”Kyllä ne rikkaat, joilla se raha on, miettivät varmaan joka yö ja päivä miten ne saisivat tämän vapaana olevan työvoiman hyödynnettyä, jotta voisivat sen avulla rikastua lisää.”
Tässä olet aikalailla oikeassa. Rikkaat todellakin miettivät miten saisivat parhaan tuloksen sijoittamalleen pääomalle. Valitettavasti työpaikan perustaminen Suomeen on sijoituskohteena aivan häntäpäässä.
Et kai vakavissasi ole sitä mieltä, että lainsäädännöllä ei ole mitään vaikutusta yritystoiminnan kannattavuuteen? Sitäpaitsi ei yritystoiminta ole rikkaitten yksioikeus.
Ilmoita asiaton viesti
”Sitäpaitsi ei yritystoiminta ole rikkaitten yksioikeus.”
Niin, kyllähän sitä vapaata työvoimaa voi kuka tahansa käyttää ja hyödyntää, rikas tai köyhä, itsensä rikastuttamiseen, jos on ideoita.
Rahaa ei tarvitse olla itsellä, jos löytyy rahoittajia ja niitähän kyllä löytyy, rahaa nimittäin kyllä on. Se on vain siitä kiinni pitääkö se rahoittaja todennäköisenä että se saa rahoilleen tuottoa, sillä sitä se kapitalisti haluaa, tuottoa.
Ei se kapitalisti piittaa mitään työttömistä, eikä köyhistä, eikä valtion kurjasta taloustilanteesta, eikä valtion velasta.
Sitä voittoa saadakseen se kapitalisti sitten hyödyntää mitä vain pystyy hyödyntämään, valtiota, joka subventoi, yrittäjää joka lainaa ne rahat ja maksaa niistä korkoja, sekä duunareita, niitä jotka sen työn tekee jolla yrittäjä velkansa maksaa ja myös kapitalistien provisiot ja yrityksen arvonnousun.
Ilmoita asiaton viesti
”sitä se kapitalisti haluaa, tuottoa.”
Anna mulle lainaksi nolla korolla kaikki liikenevät rahavarasi, mulle riittää vaikka tuhat euroa kymmeneksi vuodeksi, eiks ole ihan kohtuullinen diili, kun et kai ole edes riistokapitalisti?
Ilmoita asiaton viesti
”kun et kai ole edes riistokapitalisti?”
Mistäs sinä sen tiedät. Voin olla vaikka kuinka paha riistokapitalisti, vaikka kapitaalia ei niin paljon olekaan.
Sinähän se riistokapitalisti olet, kun meinaat minun rahat saada ilmaiseksi omaan käyttöön.
Ilmoita asiaton viesti
Ei pyytäjä mitään riistä. Eihän tässä minun kapitaalista ole kyse. Riistosta olin siis väärässä.
Ilmoita asiaton viesti
”(hyödyntää) duunareita, niitä jotka sen työn tekee jolla yrittäjä velkansa maksaa ja myös kapitalistien provisiot ja yrityksen arvonnousun.”
Tieteenkin hyödyntää, työtä ne duunarit kai(?) tekevät, mutta palkat ovat yritykselle kuluja, arvon nousu tulee myytyjen tuotteiden voitosta.
Ilmoita asiaton viesti
”arvon nousu tulee myytyjen tuotteiden voitosta”
Kukas ne myydyt tuotteet tekee? Ei ainakaan se kapitalisti, kyllä se on se duunari joka ne tuotteet tekee ja tekee kapitalisteille ne bonukset, katteet, osingot ja omistuksen arvonnousut.
Ilmoita asiaton viesti
Mihin se duunari sitä kapitalistia tarvitsee kun osaa itse tehdä ne tuotteet? Miksi ihmeessä antaa ryöstää ja kyykyttää itseään?
Ilmoita asiaton viesti
”Mihin se duunari sitä kapitalistia tarvitsee kun osaa itse tehdä ne tuotteet? Miksi ihmeessä antaa ryöstää ja kyykyttää itseään?”
Siinäpä se, ei niillä ole kykyä tehdä niitä tuotteita itsenäisesti, eikä niillä ole niitä pääomia. Sen takia ne ovat sitten sen kapitalistin armoilla, jolla kapitalistilla ei tietenkään ole mitään intressejä jakaa omia tienistejään duunarin kanssa, vaan mieluimmin pitäisi ne töissä vaikkapa orjatyövoimana.
Ei sillä kapitalistilla mitään sen kummempaa moraalia ole. Duunareilla on sentään nykyisin vielä oikeus liittoutua ja panna yhdessä hanttiin. Tosin tämä hallitus on kyllä aloittanut toimet näiden duunareiden oikeuksien riisumiseksi, niiden tekemiseksi laittomiksi, mikä tietenkin suuresti auttaa kapitalisteja heidän pyrkimyksissään käyttää duunareita riiston kohteina ja välineinä.
Ilmoita asiaton viesti
Arto, olet yli sata vuotta jäljessä työmarkkinaosaamisessasi. Kysy vaikka nosturifirma Pekka Niskan omistajalta, riistetäänkö heillä duunareita.
Mistä se kapitalisti sitten saa niitä pääomia? Otetaan esimerkiksi vaikka Nokia, tiedätkö montako kapitalistia sen omistaa? Olen yksi niistä riistäjistä, mutta en tiedä olevani kapitalistiriistäjä. Sinullekin suosittelen ostamaan sillä tonnilla Nokiaa tai Wärtsilää, saat paljon paremman koron mitä riistoporvari Villikarilla on varaa maksaa sinulle.
Tieddätkö Arto mitä tarkoittaa käsite ”Win-Win”?
Ilmoita asiaton viesti
Artolle vielä kysymys, miten määrittelet ”riistoporvarin”?
Ilmoita asiaton viesti
”Arto, olet yli sata vuotta jäljessä työmarkkinaosaamisessasi. Kysy vaikka nosturifirma Pekka Niskan omistajalta, riistetäänkö heillä duunareita.”
Miksi en kysyisi niiltä Pekka Niskan duunareilta.
Ei, ei minun tarvitse kysyä keltään, tiedän että Pekka Niska riistää duunareiltaan, mitä enemmän, sitä paremmin menee, mitä vähemmän se niitä riistää, sitä huonommin Pekka Niskalla menee.
Pitää nyt varmuuden vuoksi selittää että minä en vastusta tätä riistotaloutta. Tämä toimii, toisin kuin muun tyyppiset talousjärjestelmät. Mutta vaikka voin rehellisesti sanoa että kannatan tätä riistotaloutta, niin ei se tarkoita sitä että sitä ei voisi kuvata oikeilla termeillä, eikä sitä tarvitse selittää jollain toisella tavalla, mikä ei vastaa todellisuutta, mutta joka tuntuu jotenkin mukavammalta.
Siitä omistamisesta.
Nykyisin kapitalistit suosivat kapitaalinsa hajauttamista moniin eri paikkoihin, jopa niin että kapitaali on sijoitettuna maailman eri kolkkiin ja erilaisiin yrityksiin ja paikkoihin, myös sellaisiin paikkoihin kuin Caruna, jonka omistavat Kanadalaiset ja jenkkikapitalistit.
Myös duunarien säästöt on pitkälti tänä päivänä näissa kasinopeleissa, ei ainoastaan tulevat eläkkeet, vaan kaikki säästöt.
Jokatapauksessa, riippumatta siitä omistaako kapitaalin joku duunari. eläkevakuutusyhtiö, tai joku säätiö, tai sellainen oikea perinteinen patruuna, kaikki pääoma käyttäytyy sijoitusmarkkinoilla samalla tavalla, juuri sillä tavalla kuin sen yksitysen patruunankin pääoma käyttäytyy.
Tätä sijoituspääomaa on maailmalla todella paljon, sitä on niin paljon että kun ajatellaan Suomen investointitarpeita, niin se mitä Suomi siitä kokonaispääomasta tarvitsee, tai voi käyttää, on kuin pisara merestä, tai ainakin kuin kuksallinen tunturipurosta.
Kaikki on vain siitä kiinni että Suomesta löytyy sopivat olosuhteet yritystoiminnalle, se tarkoittaa myös sitä että pitää olla sellaista työvoimaa, sellaisia duunareitä joita yritykset tarvitsevat, kaikki työttömät sieltä kortistosta eivät vain kelpaa, ei vaikka niitä kuinka kyykytetään, mutta jos yrityksen saavat tarvitsemaansa ammattiväkeä jostain muualta, kenties jokunen suomalainen työtönkin pääsisi mukaan, johonkin hanttihommiin ja tulisivat kyllä hommiin ilman kyykyttämistäkin.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä selittää täydellisen osaamisesi: ”Ei, ei minun tarvitse kysyä keltään, tiedän että Pekka Niska riistää duunareiltaan”.
Kun olet noin suvereeni taloustieteilijä, luovutan, en lähde kiistämään ylivertaista osaamistasi.
Ilmoita asiaton viesti
”Kun olet noin suvereeni taloustieteilijä, luovutan, en lähde kiistämään ylivertaista osaamistasi.”
Elä luovuta, kyllä sinäkin olet hyvä, ei minulle muutkaan ole pärjänneet.
Eikä tässä siitä ole kyse ettetkö olisi tiennyt ja ymmärtänyt sitä että Pekka Niska riistää työntekijöitään. Et vain halua käyttää sanaa riistää, valitsisit mieluimmin sanan hyödyntää, työllistää, tai jotain vielä mukavammalta kuulostavaa.
Ilmoita asiaton viesti
Luovutan kun en halua väitellä kanssasi taloustietämyksen lisäksi käsitteiden riistää ja tyuöllistää merkityksestä. Pidä vaan omat tulkintasi.
Ilmoita asiaton viesti
”Ei minulle ole muutkaan pärjänneet.” Huvittaa tuo Vihavaisen todistus itsestään. Hyppään aina Vihavaisen pitkien jeremiadien yli, toinen vastaava tapaus on Myllärinen.
Kannattaisi kysyä Pekkaniska Oy:n työntekijöiltä kokevatko he että heitä riistetään.
Ilmoita asiaton viesti
”en halua väitellä kanssasi taloustietämyksen lisäksi käsitteiden riistää ja tyuöllistää merkityksestä.”
Ei sinun tietenkään tarvitse väitellä minun kanssani käsitteiden ”riistää” ja ”työllistää” merkityksistä, jos et halua, mutta minä voin edelleen ilmaista siitä asiasta omana kantanani, että yksikään työnantaja ei koskaan palkkaa ketään vain ”työllistääkseen”, vaan siksi että haluaa hyödyntää taloudellisesti tämän ”työllistetyn” työpanoista.
Sitä hyödyntämistä joskus kutsuttiin ”riistämiseksi” siksi että tässä taloudellisessa hyödyntämisessä ei lainkaan ajateltu tämän hyödynnettävän etuja ja hyödynnettävät olivat myös lain puolesta vapaasti hyödynnettävissä, eli toisin sanoen riistettävissä. Taloudellista hyödyntämistä, eli riistoa, tietenkin edelleen harrastetaan kaikessa työllistämisessä, mutta lakien puitteissa ja duunareilla on omat järjestönsä joiden avulla tätä riistoa pidetään kontrollissa.
Nykyisin tälle työntekijän taloudelliselle hyödyntämiselle, eli riistolle, on asetettu yhteiskunnan puitteissa rajoituksia ja on myös olemassa työntekijoiden omia järjestöjä, jotka ovat kyllin vahvoja vastustamaan riistoa ja rajoittamaan sitä ja vaatimaan työntekijöille oikeuksia.
Tämä työntekijöiden oikeuksien turvaaminen laissa ja myös työntekijöiden oikeus puolustaa omia etujaan järjestäytymällä, on tietenkin työnantajien etujen vastaista ja heidän pyrkimyksensä ovat tietenkin päinvastaiset, eli duunareiden etujen vastaiset.
Nämä duunareiden ns. ”saavutetut edut” ovat tietenkin työnantajille haitta ja hidaste heidän pyrkimyksissään hyödyntää taloudellisesti duunareiden työpanosta. Sen takia näiden ”saavutettujen etujen” purkaminen on tietenkin työnantajien etu, mitä etua työnantaja tietenkin pyrkii kaikin keinoin edistämään, tänä päivänä mm. sillä tavalla että työnantajat ovat päässeet tekemään nykyisen hallituksen hallitusohjelman kirjaukset tältä osin.
Ilmoita asiaton viesti
199/117.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Pasi!
Terveisin
Seppo
Ilmoita asiaton viesti
Ilmeisesti Mäkinen ei ole koskaan pelannut futis- eikä muussakaan joukkuepelissä nimittäin joukkuen kapteenin keskeisin tehtävä on silloin kun peli ei kulje ottaa johtajuus, kantaa vastuuta pelistä ottamalla joukkue ns. ”reppuselkäänsä” eikä siirtää sitä toisille pelaajille. Orpolta johtajuus ja vastuunkanto on täysin hukassa, selittää hallitusten typeät päätökset ministerien aikaansaamisiksi, kuvitelee, että vitseillä ja huumorilla hallituksen ”mokat” saadaan lakaistua maton alle. Oli luojan lykky. ettei saamaton Orpo ollut Pm. aikana jolloin Corona jylläsi, Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja Suomen eduskunnan enemmistön, myös VL:n, oli saatava Naton jäsenyyden kannalle, eikä siinä kaikki PM. Marin kävi vetämässä myös Ruotsin mukaan Nato-jäsenyyteen.
Ilmoita asiaton viesti
Tästä juuri julkaistu kirja antaa hyvän todistuksen. Ruotsin pääministeri Andersson huomasi Suomessa vieraillessaan, Venäjän aloitettua hyökkäyksensä, että Marin vaikutti pyrkivän innokkaasti ajamaan Suomea ja sen myötä myös Ruotsia Natoon, mutta Niinistö oli varovainen ja pyrki toppuuttelemaan asiaa. Niinistö ei pitänyt siitä että pääministeri pyrki olemaan aloitteellinen asiassa, vaan halusi itse pitää kaikki langat käsissään. Jos pääministerinä olisi silloin ollut Sipilä, Rinne tai Orpo, niin miten Suomen natojäsenyyden olisi käynyt? No, todennäköisesti kuitenkin kansan ja eduskunnan suuren enemmistön mielipide olisi ollut niin vahva, että Niinistö ei olisi pystynyt vastaanharaamisellaankaan sitä kumoamaan ja liittymishakemus olisi jätetty. Mutta jonkinlainen viive ja aikaikkuna Venäjän työntämiselle pukinsorkkansa asiaan olisi ollut mahdollinen. Hyvä että meillä on nyt presidenttinä uutta aikaa edustava Alexander Stubb suomettumisajan lapsen Sauli Niinistön sijaan.
Ilmoita asiaton viesti
Granlundin kommenttiin kirjoittamani komentti sopii kuin nenä päähän kokoomustoveri Näräsen kommenttiin. Perskärpänen onnittelee Närästä todella merkittävästä ulostulosta.
Sen verran uskallan moittia Närästä, että miksi hän unohtaa Marin ylistyksessään mitä hän lausui maamme Natoon liittymisestä vain muutamia kuukausia ennen Nato-takkinsa kääntämistä.
Mihin perustuu tietonne Sipilän ja Orpon Natoon liittymisen vastustamisesta.
Ilmoita asiaton viesti
Perskärpänen ei tunnu uskovan ettei minulla ole kiinnostusta vastata hänen typeriin kommentteihinsa.
Ilmoita asiaton viesti
Näränen olisiko aika ottaa närästyslääkettä. Jos ei ole kiinnostusta vastata typeriin kommentteihin, miksi ihmeessä vastaatte. Perskärpäsenne ei ole niitä pyytänyt eikä kukaan muukaan.
Ilmoita asiaton viesti
Perskärpänen päätti edellisenkin kommentin kysymykseen. Miksi, jos ei ole kiinnostunut vastauksesta? Mutta minulle sopii että en reagoi perskärpäsen surinaan enää mitenkään.
Ilmoita asiaton viesti
Näränen, perskärpäsenne on todella tyytyväinen päätökseenne. Toivottavasti ette käännä takkianne.
Perskärpäsenne toivoo hartaasti, että kirjoitatte ihan oman blogikirjoituksen, jossa ylistätte pääministerisuosikkianne Elina Valtosta hänen viime viikolla tekemästään päätöksestä, jolla hän vastasi persuministeri Tavion jo kesäkuussa tekemään päätökseeen.
Kiitos etukäteen ja perskärpäsenne lupaa ettei kirjoita siihen yhtäkään kommenttia.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt sitten selvisi, miksi Ruotsin pääministeri kiitti poikkeuksellisella tavalla Sanna Marinia, kun Ruotsin littymistä juhlittiin.
Ilmoita asiaton viesti
Marin teki aivan oikein, ettei tuonut julisuuteen intoaan Suomen Naton liittymisestä joka ruotsalaislähteiden mukan oli ilmiselvää ja päämäärätietoista, Niinistön jarrutellessa. Joskus, jopa usein on niin, että etäältä (Ruotsista) näkee selvemmin ja tässä tapuksessa myös todenperäisemmin.
Ilmoita asiaton viesti
Onneksi Stubb, eivätkä muutkaan suomalaiset (Väyrystä ja hyödyllisiä idiootteja lukuunottamatta) ole enää yhtä naiveja. Tässä en nyt edes huomioi pesunkestäviä putinisteja, joita on onneksi vain kourallinen.
Ilmoita asiaton viesti
Vanha sanonta: Jeesus is jeesus but business is business, piti ja pitää edelleen paikkansa, Pyhäjoen hanke kaatui siihen, ettei toimittajan uskottu pystyvän selviytymään sitoumuksistaan. Ei haluttu uutta Olkiluoto3-katastofi-toimitusta. Ei siinä antirussismista ollut kysymys, aivan puhtasti taloudellisista faktoista.
Ilmoita asiaton viesti
Granlund, unohditte ilmeisesti tahattomasti Marinin meriittilistalta Uniperin.
Meriittilistanne perusteella voin todeta, kyllä Sanna Marinin pääministerikausi oli maallemme lottovoitto. Samanlaista lottovoittoa joudumme varmasti odottamaan vähintäänkin kaksi vuotta, jos Sanna Marin palaa pelastamaan maamme saamattoman Orpon hallituksen aiheuttamasta miljardien eurojen velkataakasta ja menetetystä maineesta.
Olen varma, että te ja aatetoverinne ja -sisarenne olette ikionnellisia lukiessanne vanhan buumerin Sanna Marinin ” vilpitöntä” ylistyskommenttia.
Ilmoita asiaton viesti
Uniper kuuluu omien puoluetoveriesi Sipilän ja Lintilän meriitteihin.
Ilmoita asiaton viesti
Karhunen, olette ilmeisesti unohtanut mikä osuus Marinin hallituksella oli Fortumin Uniperin kaupoissa 2020 – 2022. Ettei totuus unohdu kokonaan teidän on syytä tutustua Uniper- kauppojen taustoihin eikä kirjoitella aatteenne sumentamia muistikuvia, joilla haluatte pimentää Marinin ja Tuppuraisen osuuden Fortumin Uniper- kaupoissa.
Ilmoita asiaton viesti
Kylmä totuus on se että Fortum teki päätöksen Uniperin ostamisesta syyskuussa 2017 ja Sipilän hallitus ei puuttunut asiaan millään tavalla. Aiemmin keväällä Sipilä ja Lintilä uhkasivat nyysiä Fortumin sähköverkkojen myynnistä saamat miljardit valtion kassaan jos niille ei löydy sijoituskohdetta vuoden loppuun mennessä.
Ilmoita asiaton viesti
Vielä jäisempi totuus on se, että Marinin ja Tuppuraisen ”ansiosta” Fortum luovutti Unperin osakkeet/omistajuuden Saksan valtiolle ja siitä aiheuti peräti 5,8 miljardin tappio.
Sipilän ja Lintilän uhkauksilla ei ollut mitään osuutta Fortumin 2017 tekemään Uniperin osakkeiden ostoon. Kyllä Fortumin tuolloinen johto teki itsenäisen päätöksen Uniperin osakkeiden ostoon. Sipilä ja Lintilä eivät siihen osallistuneet.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Fortum ei olisi myynyt Uniperin osakkeita pilkkahinnalla niin se olisi joutunut upottamaan yhtiöön vielä miljardikaupalla lisää rahaa, olisiko se ollut parempi vaihtoehto?
Totta kai sillä uhkauksella oli vaikutusta, Fortumissa oltiin siinä uskossa että aikaa sijoituskohteen/kohteiden löytämiselle olisi ainakin pari vuotta. Nyt piti ottaa se mitä oli nopeasti saatavilla.
Niin, Sipilä ja Lintilä eivät tosiaan osallistuneet, ja vielä valehtelivat jälkeen päin että olivat saaneet tietää kaupasta vasta ”15 minuuttia ennen Fortumin tiedotteen julkaisua”, vaikka Fortumin johto oli kertonut heille suunnitellusta kaupasta jo viikkoa aikaisemmin.
Ilmoita asiaton viesti
Karhunen, suosittelen teitä lukemaan Googlesta löytyvän Ylen toimittajien 21.9.2022 kirjottaman Fortumin Uniperin ostoon liittyvän yhteenvedon vuosilta 2017 – 2022. Se kertoo selvällä suomen kielellä, mitä tuona aikana tapahtui.
Lyhennettynä, Fortum osti vuosina 2017 – 2018 enemmistöosuuden Uniperistä ja jatkoi omistusosuutensa kasvattamista vielä 2020, jolloin omistajaosuus oli lähes 80 %. Fortum osti Uniperin omistukset myytyään 2013 sähkönsiirtoverkkonsa Carunalle yli 9 miljardilla eurolla.
Tammikuussa 2022 Fortum myönsi Uniperille 8 miljardin rahoituksen, josta lainaa 4 miljardia euroa ja 4 miljardia euroa lainan takaussta.
Ilmoita asiaton viesti
Olen lukenut sen ja monta muutakin yhteenvetoa Uniperin ostosta. Fortumilla oli hallussaan jo 49,9% Uniperin osakkeista silloin kun Antti Rinteestä tuli pääministeri. Siinä vaiheessa oli kaksi vaihtoehtoa: Joko jatkaa omistusosuuden kasvattamista tai heittää pyyhe kehään ja myydä kaikki Uniperin osakkeet ja etsiä uusia ostokohteita. Mitähän muut Fortumin osakkeenomistajat olisivat tuosta tuumanneet? Ei kenelläkään ollut kristallipalloa jolla olisi nähnyt tulevaisuuteen.
Uniper maksoi sen 4 miljardin lainan takaisin siinä vaiheessa kun Saksan valtio lunasti yhtiön itselleen, ja takauskin purettiin.
Ilmoita asiaton viesti
Karhunen, kerrotte lukeneenne monet yhteenvedot Fortumin Uniperin ostosta. Mitä ”syntejä” löysitte Sipilän ja Lintilän ostoissa tehneen.
2013 oli Kataisen hallitus, jossa oli myöskin demariministereitä, ja ministeri Pekka Haavisto päätti Fortumin siirtoverkkojen myynnistä Carunalle.
Rinnten ja Marinin hallitusten aikana Fortum nosti omistusosuutttaan Uniperistä peräti 30 % eli vajaasta 50 prosentista
lähes 80 prosenttiin. Sipilä ja Lintilä olivat tuolloin oppositiossa.
Myöntäkää jo viimein, että Fortumin tappiot 5,8 miljardia euroa aiheutuivat Rinteen/ Marinin hallituksien epärealistisista toiveista.
Ilmoita asiaton viesti
Sipilän hallitus ei puuttunut Fortumin Uniper-kauppaan millään lailla. Ihan samasta asiasta sinä syytät Rinnettä ja Marinia. Sen lisäksi Sipilä ja Lintilä painostivat Fortumia etsimään pikavauhtia sijoituskohteita sähköverkon myynnistä saaduille miljardeille.
Ei Haavisto tehnyt päätöstä sähköverkkojen myynnistä, vaan Fortumin hallitus. Myynnin mahdollisti Kataisen hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan tekemä päätös joka poisti Fortumilta velvollisuuden ylläpitää sähköverkkoa. Ainoa joka sähköverkkojen myyntiä vastusti oli vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki.
Sipilän hallituksen aikana Fortum nosti omistusosuuttaan Uniperista nollasta 49,9%:iin. Rinne ja Marin olivat tuolloin oppositiossa.
Mistä epärealistisista toiveista? Kyllä ne tappiot aiheutuivat siitä että Fortum halusi päästä osille Venäjän maakaasusta, ja se bisnes romahti kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä noissa Jani Mäkelän puheissa on vähän perääkin kun ajattelee Fortumin Venäjä-seikkailuja. Laittaa nyt miljardeja noin riskialttiiseen kohteeseen, kun jo silloin tiedettiin että Venäjä haluaa pitää energiasektorinsa tiukasti omassa kontrollissaan. Esim. British Petroleum oli häädetty Sahalinin öljykentiltä.
Varoitin täällä Puheenvuorossa tuosta (ja Hanhikiven ydinvoimalasta), mutta kukapa noista liikeneroista eläköitynyttä luokanopettajaa kuuntelisi.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä Mäkelän puheita tarkoitat? Onhan se toki ihan selvää että Fortumin olisi pitänyt pitää näppinsä visusti erossa Uniperista ja Venäjästä.
Ilmoita asiaton viesti
No niitä suomalaisten yritysjohtajien haukkuja😀 (en tietenkään kuvittele että Mäkelän tapainen pösilö osaisi hoitaa yritystä yhtään paremmin).
Varoitin riskeistä täällä Puheenvuorossa tuolloin kun Fortum lähti noita voimaloita hankkimaan, samoin Hanhikivestä ja Nord Stream II:sta (se oli toki saksalaisten tyhmyyttä). Kaikissa noissa riskit toteutuivat täysimääräisesti. Ei haluttu uskoa, että ei Venäjällä toimita länsimaisten liikeperiaatteiden mukaan, siellä politiikka kulkee aina talouden edellä.
Lähivuosina tullaan tekemään sama virhe Kiinan kanssa. Ajatellaan että Kiinalle ovat lännen markkinat niin tärkeitä, että se ei halua vaarantaa niitä hyökkäämällä Taiwaniin yms. Xi on kuitenkin muuttanut Kiinan linjaa niin että politiikka kulkee talouden edellä ja poliittiset päämäärät ovat tulleet taloutta tärkeämmiksi.
Kiina on hankkinut samanlaisen otteen lännen markkinoista kuin Venäjä oli hankkinut Euroopan energiasta. Xi laskenee että Taiwanin valtauksesta huolimatta meidän on ostettava maailman tehtaasta Kiinasta. Tai itkettävä ja ostettava. Trumpin voitto (Trump ei tulisi puolustamaan Taiwaniakaan) antaisi Xi:lle neljän vuoden aikaikkunan yrittää Taiwanin valtausta, laivastoa siihen rakennetaan koko ajan.
Ilmoita asiaton viesti
Orpo on varmasti mukava kaveri mutta pääministeriksi hänestä ei ole. Persut vievät Orpo-ressua kuin mätää kukkoa. Lähes päivittäin Orpo joutuu selittelemään julkisuudessa persujen touhuja, yleensä toteamalla ”ettei arvosta”. Mutta jo muutaman päivän kuluttua persut ovat taas tehneet omiaan. Eikö tuolla lapasella ole mitään itsekunnioitusta!
Ymmärrän tämän toki niin että Orpo haluaa toteuttaa haluamansa talousuudistukset eikä anna hallituksen hajota. Siksi hän sietää persuilta mitä vaan, myös selvästi häntä pääministerinä loukkaamaan pyrkivät toimet. Tämä hallitus istunee vaalikauden, mutta olipa seuraavien vaalien jälkeen pääministeripuolue kokoomus tai demarit, niin veikkaan että persuja ei haluta hallitukseen kuin äärimmäisessä hädässä.
Mäkiselle poliitikko on kehumisen arvoinen, jos ei ole demari, vihreä tai vasemmistoliittolainen. Psykiatrille poliitikon puoluetausta määrittää ihmistä enemmän kuin hänen persoonansa. Kokoomusta äänestävänäkään en ajattele samoin, esim. Li Andersson on mielestäni ihan huipputyyppi, vaikka poliittisissa kysymyksissä olen hänen kanssaan paljolti eri mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä otsikkoon tulee, Orpo ohjaa takapenkillä ja takapeilistä.
Purra on ratissa ja kaasu pohjassa.
Tieaurana Mäkelä, Tavio ja Peltokangas.
Peräkontissa luukku kiinni Adlercreutz.
Joku Essayah yrittää vääntää vilkkuja minne milloinkin.
…mutta – tämä kukkasena:
Orpo petasi tietä Stubbille, ettet sotkedu meikälisen hommiin, niin pääset pressaksi.
Tässä sitä sitten on värisuoraa – ja jälki hirvittää !
Mitä oikein kriisiajan johtamiseen tulee, Marin selvisi siitä oikeilla johtajan kyvyillään niin, jota jopa Niinistö kunnioitti ja päinvastoin Marin Niinistöä, vaikka olivat eri mieltäkin.
Oikeat johtajat veivät Naton maaliin ( Marin- Niinistö).
Panivat nimensä havittäjähankintoinin.( Marin – Niinistö)
Marin toteutti Sipilän aluehallinnon seuraavan vaiheen, soten alulle ja kunnilta konkurssin vaaran pois.
Hommasi Europasta rahaa hallitusti koronakriisin yritystukiin ja piti yritykset pyörimässä.
Nyt onnettoman takapenkitä ohjaavan Orpon touhut ovat lähinnä byrokraatikon pyörittelyä, narujen vetoa mistä milloinkin loupulliseen umpisolmuun, jota ei edes kymmenen seuraava hallitusta saa auki
Ilmoita asiaton viesti
Stubb kunnioittaa valtiosääntöä, jossa presidentin alue on ulko- ja turvallisuuspolitiikka. On mielestäni ihan oikein ettei hän pyri sekaantumaan sisäpolitiikkaan ja hallituksen päätöksiin. Niinistö pyrki tekemään tätä liikaakin.
Marinin hallitus jakoi koronan iskettyä liian holtittomasti rahaa yritystukiin. Tukia saivat kaikki jotka vain kehtasivat pyytää. Mitä sitten jos muutama ravintola ja tapahtuma-alan yritys olisi mennyt konkurssiin? Molemmilla aloilla uuden firman saa nopeasti pystyyn kun kysyntää taas on. Tämä rahanjako oli yksi syy valtion nopeaan velkaantumiseen. Marinin hallituksen puolustukseksi täytyy toki sanoa, että kaikki halusivat rahan jakamista, myös ne jotka velkaantumista nyt kovin arvostelevat.
Ilmoita asiaton viesti
Jälkiviisastelua ”rahanjaosta” sekä se, että konkurssiin vain.
Nythän se tekemättömyys kostautuu, jolloin rakennusteollisuuden pelastaminen olisi ehdottoman tärkeää. Valtaosan ahdiko johtuu suuresta alan sukelluksesta ml. Venäjän sota.
Iso osa ml. työllisyys olisi pelastettavissa muutaman vuoden valtiontakauksilla.
Erittäin paha persujen saksimisen harhakäsitys yrittäjyydestä, jota onneton Orpo uskoo.
Ilmoita asiaton viesti
Eihän koronan aikaisessa rahanjakamisessa ollut niinkään kyse yrityksistä vaan niiden työntekijöiden kohtalosta.
Huomattavan vähällä työttömyyden nousulla selvittiin.
Ilmoita asiaton viesti
Ei Marinin hallitus antanut suoria tukia kummallisiin kohteisiin vaan ne tuet suoritti Kusiness Finland.
Siinä puljussa olisi hyvä siivota toistaidottomista tyhjäksi.
Ilmoita asiaton viesti
Business Finland hoiti rahanjaon teknisesti (ja tietysti usein ihan hölmöihin kohteisiin, esim. Ano Turtiainen sai sata tuhatta mömmöjen maahantuontiin) mutta hallitus aukaisi rahahanat. Se oli ylireagointia koronaepidemiaan, joka toki oli uusi ja ennen näkemätön juttu. Joka tapauksessa valtionvelka kasvoi tuolloin niin paljon että nyt on pakko saada sen kasvua taitettua, ihan hallituksen väristä riippumatta. Toinen virhe oli Sote, johon kepun vaatimuksesta otettiin liian monta aluetta raskaine byrokratioineen.
Toinen juttu on että kaiken kaataminen Marinin niskaan on typeryyttä. Ei hän yksin päättänyt noista. Marinin suuriksi ansioiksi jäävät hävittäjäkauppojen toteuttaminen ja ennen kaikkea Natoon liittyminen. Presidentti Niinistö jäi noissa statistiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä. Business Finland hoiti ihan hölmösti monissa kohteissa kuten yhdelle kotisivulle myönsi koronatuen vaikka siellä mitään viruksia ole vaikuttanutkaan, kyseinen kotisivu oli kaikkien luettavissa eikä kukaan ole koskaan kokoontunutkaan kasvokkain.
Siksi Marinin hallitus ei yksinään tehnyt vaan laittoi vastuun sille firmalle, joka sitä hoiti.
Ano oli pyytänyt koronatukea siksi, että hän suunnitteli maskien tuotantoa ja kyseenalaistin sen. Koska tehdas täytyy olla erittäin kliininen ja steriili paikka, sen tehtaan polkaisemiseen vaaditaan vähintään puoli vuotta ellei pidempäänkin. Siksi tämän hallituksen kanssa pitäisi keskittyä hakemuksien hylkäämisiin sen firman taholla, jossa olisi asiantuntemusta ymmärtää, ettei tuo hakemus ole pätevä.
Tuon takia ei Marinin hallitusta voi syyttää, jos oppositio kera hallituksen puolueiden ovat olleet yhtä mieltä, että kannattaa antaa tukia, jotta meillä ei räjähtänyt 2020 keväällä 200 000 työttömän armeijaa sekä pari tuhatta konkurssiin päätynyttä yritystä, keille on myönnetty poikkeuksellisesti työttömyyspäivärahaa.
Ilmoita asiaton viesti
Toivottavasti seuraavien vaalien jälkeen hallituksen johtavat puolueet ovat SDP ja Kokoomus, ja jälkimmäisen puheenjohtajan sukunimi on Valtonen.
Kokoomus ja SDP laativat yhdessä perustavanlaatuisen verotusjärjestelmän kokonaisuudistuksen, valtion velka strukturoidaan uudelleen ja otetaan runsaasti uutta velkaa, jolla rahoitetaan eräänlainen ”New Deal”. Em. koalitio laatii Suomelle vihdoin maahanmuuttopolitiikan ja tarvittava työperäinen maahanmuutto saadaan käyntiin.
Persut jätetään kuihtuvana puolueena oppositioon.
Ilmoita asiaton viesti
Kannatan muilta osin, paitsi että Suomen valtion velanottokyky taitaa olla nykyään aika heikko. Ehkä taloutta pystyttäisiin tervehdyttämään ilman suurta velanottoa?
Ilmoita asiaton viesti
Velkojen strukturointi, hyvä veli, ja FED laski juuri ohjauskorkoa.
Ilmoita asiaton viesti
Uskoisin että maan hallitus, riippumatta väristä, on tehnyt ja tekee kaikkensa velkojen kulujen ym. minimoimiseksi.
Uskoisin edelleen että Valtionkonttorilla ja Suomen Pankilla on kaikki mahdollinen ja tarpeellinen tieto noista asioista.
FED laski korkoa kuten teki EKP:n. Molemmat taisivat laskea 0,5 % – yksikköä.
Ilmoita asiaton viesti
Oli hallitus minkä värinen hyväänsä, nykytilanne asettaa raamit harjoitetulle politiikalle. Ero on vaan siinä, että porvarihallituksen jäljiltä Suomella on toivottavasti nykyistä vähemmän velkaa, vasemmistohallituksen jälkeen varmasti velkaa olisi huomattavasti enemmän.
Ilmoita asiaton viesti
Olen usein verrannut kansainvälisen suuryrityksen johtamista valtion johtamiseen. Tiedän, ettei nämä ole suoraan verrattavissa mutta joitakin yhtymäkohtia on havaittavissa. Ensinnäkin suomalainen oikeisto – vasemmistoideologia on paljolti perua vapaussodan ajalta valkoinen – punainen asettelusta. Siten myös kartanon herra – torppari,,,, porvari – duunari. Nämä vanhat asetelmat ovat pitäisi jo jättää historiaan, nykypäivänä firmoja ei enää johda kartanon herra parooni.
Valtion hallinnonvertailussa suuryritykseen on joitakin eroja. En usko että suuryrityksen ”oppositio” yrittää keinoja kaihtamatta kaataa yhtiön johtoryhmää. Yrityksen tavoitteena on saada mahdollisimman hyvä tuotto omistajille. Luulisi että valtion tavoite olisi sama (valtiolla osinko on palveluita). Onko muissa tieteenaloissa kuin taloustieteessä oikeisto-vasemmisto-jakoa? Miten vasemmistolainen lääketiede eroaa oikeistolaisesta?
Ilmoita asiaton viesti
Et ymmärrä jalkapallosta yhtään mitään. Lucas Hradecky johtaa peliä oman maalin lähettyvillä, koska se tehtävä kuuluu maalivahdille eikä Lucasin kipparin nauhalla ole mitään osuutta asiaan.
Joukkueena Leverkusen on Xabi Alonson komennossa.
Ilmoita asiaton viesti
Orpo lienee parasta, mitä Suomi nyt pystyy saamaan. Ainakin parempi kuin hänen edeltäjänsä Sanna Marin, joka ei todellakaan sietänyt lähelleen muita tähtiä. Ruotsalaiset ovat kertoneet Marinin ja Niinistön kireistä väleistä. Ymmärrän, koska Marinille kaikki muut ovat boomereita paitsi oma pikkutähtösten jengi.
Orpossa minua kiusaa hänen kyvyttömyys ilmoittaa toimittelijoille, ettei hänellä ole erityistä sanomista semmoisiin kysymyksiin, joiden tarkoitus on vain kylvää eripuraa hallituksen sisälle. Ei kaikkiin tekemällä tehtyihin kohinoihin pääministerin tarvitse antaa lausuntoa tällaisena aikana, mitä Suomi elää.
Ilmoita asiaton viesti
Orpo ei todellakaan ole parasta vaan kaikkein huonointa mahdollisinta.
Sanna teki minkä teki parhaaksi katsomallaan tavalla. Niinistö sen sijaan yritti toppuutella vaikka hänen virkansa takia olisi pysyä siinä presidenttikabinetissaan allekirjoittamassa eikä puuttua sisäisiin asioihin. Onhan Niinistö allekirjoittanut kritiikittömästi aktiivimallin ja hänet höynäytettiin median puheilla laiskoista työttömistä vaikka tutkimukset osoittavat, ettei laiskoista työttömistä ole mitään perää.
Uskoisin, että Sanna Marin palaa vielä politiikkaan ja siinä vaiheessa hänellä on enemmän vaikutusvaltaa ja maailma tuijottaa häneen. Silloin ei parane enää panna vastaan valehteluilla vaan reilusti kritiikkiä ja ottaa vastaan annettu vastaus, jossa on arvioidut tiedot tosiasiallisesti ilman vilunkeja.
Orposta ei tiedä mitään. Kuuluisa ”Muuta en keksinyt” jäi syöpymään mieleen, ei sellainen sovi ministerille selityksien keksimiset vaan vastauksien antamiset.
On Orpo tuossa syyttänyt oppositiota maakuvan pilaamisesta vaikka hän tosiasiassa itse teki niin lyöttäytymällä perussuomalaisten kanssa ja nyt kaikki hallituspuolueet lukuunottamatta perussuomalaisia ovat ihan hiessä ja eripuraisina. Orpon pihaa viheltää peli poikki nyt ja heti.
Ilmoita asiaton viesti