Quo vadis, SDP? – Viekö Marinin kauden jälkipyykki äänestäjätkin pesuveden mukana?

SDP:n presidenttiehdokas Jutta Urpilainen sai 4.4% ja Vasemmistoliiton Li Andersson 4.9% 1. kierroksen äänistä: isosiskosta tuli pikkusisko.

SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen sai vuonna 2018 3.2% ja Paavo Lipponen vuonna 2012 6.7% 1. kierroksen äänistä, joten Urpilainen sijoittui 4.4%:lla heidän väliinsä.

Urpilaisen alhainen äänimäärä ei tullut vaalikeskustelujen perusteella yllätyksenä: Urpilaisella ei ollut mitään poliittista myytävää vaalikansalle, vaikka hän yritti vauhdittaa myyntityötään ääntään korottamalla ja kohdistamalla muihin ehdokkaisiin aggressiivissävytteistä kritiikkiä.

Isänmaamme tulevaisuuden etu on, ettei demaripresidentti johda Isämaatamme seuraavina kuutena ja suurella todennäköisyydellä seuraavina kahtenatoista vuotena.

Isänmaamme kannalta on myös suotavaa, ettei seuraavina kahtenatoista vuotena Suomen pääministeriksi nousisi demaria, jotka ovat viime vuosina harjoittaneet talouspolitiikkaansa  jalat  tukevasti ilmassa.

Kahden presidenttikauden aikana Suomen talous saataisiin rauhassa vedettyä ojasta kestävälle tiepohjalle. Tämä mahdollistaisi  Isänmaamme tulevaisuuden rakentamisen entistä vahvemmalle taloudelliselle pohjalle, mikä on ehdoton edellytys Suomen pysymiseksi muiden Pohjoismaiden mukana kehityksessä.

Presidentti Halonen, joka oli viimeisin SDP:n presidentti vuosina 2000-2012, muistetaan maamiinojen hävittäjänä ja Puolustusvoimiemme alasajon asianaisena, missä hankkeessaan  hän ei Isänmaamme onneksi kuitenkaan onnistunut.

Halonen oli välikauden presidentti, jonka tekemiset Isänmaamme hyväksi jäivät miinukselle. Näyttäisikin siltä, että Halosen 12 vuotta Suomen presidenttinä oli siinä määrin traumaattista aikaa monille suomalaisille, ettei kansamme vieläkään halua demaripresidenttiä.

Viekö Marinin kauden jälkipyykki äänestäjätkin pesuveden mukana?

Herääkin kysymys:

Quo vadis, SDP?

 

Seppo Mäkinen
LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu