Ruotsin pitkäkyntinen Puumanainen voitti asiantuntijaäänillä Suomen taitavan Lemminkäisen

En ole musikaalinen, mutta laulan mielelläni taitavampien mukana, vaikka keskikoulun musiikinopettajani pahoitellen totesi: ”En voi antaa sinulle kuin yhdeksän laulusta ja musiikinteoriasta, koska sinä et osaa laulaa!”

Ruotsin  39-vuotias upeaääninen Loreen veti Tattoo-kappaleensa englanniksi äärimmäisen ammattitaitoisesti niin musikaalisesti, äänellisesti kuin visuaalisestikin.

Minun silmin ja korvin ei parannettavaa ollut.

Suomen 29-vuotias Käärijä esitti musikaalisesti ja visuaalisesti monisisältöisen Cha Cha Cha-kappaleensa taitavasti muuntautuen erinomaisesti niin äänellään kuin esiintymisellään kappaleensa eri tarinaosuuksiin.
Käärijän tavaramerkiksi muodostunut Cha Cha Cha-tanssi toi mieleeni lapsuuteni suosikkikirjan ’Kolme iloista rosvoa’ ja siitä tehdyn, pian ensi-iltaansa tulevan animaatioelokuvan trailerin, jossa rosvot yöllä hiippailevat kaupungissa ryöstämässä Sofia-ikäneitoa kotinsa siivoojaksi.

Käärijän kappale onkin koko perheelle sopiva, lajissaan taitava ja erinomaisesti esitetty musikaalikohtaus, joka ei keskittynyt pelkästään lauluun ja sen esittäjän laulu- ja tulkintataitoon. Käärijä ei voinut esityksessään esitellä laulutaitoaan koko laajuudessaan, mihin Loreenin Tattoo-kappale antoi  mahdollisuuden.

Jos minulta kysytään, kumpaa kuuntelisin mieluummin, niin vastaukseni olisi Loreen.

Jos kysyttäisiin, kumpaa kuuntelisin ja katsoisin mieluiten, heittäisin lanttia.

Onnittelut Käärijälle erinomaisesta vedosta!

Toivon mukaan hänet tullaan näkemään jatkossa myös musiikkiteattereiden lavoilla!

Seppo Mäkinen

LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu